Söylediğimizde Tepkiler gelmişti

Söylediğimizde Tepkiler gelmişti.

Mudurnu Ziraat Odası Başkanı Hilmi AYAZ  Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğinin  düzenlediği  ( Mudurnu Sorunları ve Çözüm yolları ) Konulu toplantıda söz aldı.

Ziraat Odası Başkanı Hilmi AYAZ, ben bundan  4 yıl önce yapılan bir toplantıda   eğer önlem alınmaz ise MUDURNU TAVUK CEHENNEMİ olacak demiştim ve bunu yerel Basın yazmıştı. Haberin çıkması ile tarafıma çok tepki gösterildi.  Şimdi Mudurnu sorunları ile ilgili toplandık, Mudurnu’da her kes sorunları biliyor, artık bunları ezberledik, biz daha önce 3 defa bu konular ile ilgili toplantı düzenledik, başarılı olunamadı dedi.

 

 ŞİMDİ BANA HAK VERİYORLAR

Bundan 4 yıl önce tepki verenler şu an da bana hak veriyorlar,  Mudurnu’da kokudan geçilmiyor, derelerden sürekli su yere pislik akıyor, bir zamanlar derelerde Balıklar olurdu şimdi ise kurbağalar bile yaşamıyor. Bu gidişe tarım Mudurnu’da bitecek dedi.

Turizm Uzun soluklu iş

Tarım,Turizm, Tavukçuluk,  Mudurnu ‘da Tavukçuluk fazla olmaya başladı. Çevre kirleniyor, Tarlalarımızda Köpek sürülerinden geçemiyoruz. Mudurnu Deresi irin akıyor, Mudurnu’da Turizm ise uzun soluklu bir iş dedi.

www.mudurnuhaber.com

“Söylediğimizde Tepkiler gelmişti” için 3 yanıt

  1. Değerli ağabeyim, eniştem haklısın tezinde, arkanda bende varım. Zamanı gelecek neslimiz geride rant için problemleri görmemezliklten gelenleri affetmeyecekler!

  2. sorunları herkes biliyor da çözüm yolu nedir? kimse birşey demiyor. madem koku var filtre takılır. madem su pis akıyor arıtma tesisi kurulur ve ya varsa faaliyete geçirilir. madem trafik sorunu var altarnetif yollar bulunur.

  3. SON ON YILDIR VE BUGÜN MUDURNU MUZUN EN ÖNEMLİ BAŞ SORUNU ÇEVRE SORUNUDUR.

    ZIRAAT ODASI BAŞKANI DEĞERLİ ABİM HİLMİ AYAZ BEYİN GEÇMİŞ YILLARDA SÖYLEDİĞİ HALKIMIZ TARAFINDAN, TAVUK ÜRETİCİLERİMİZ TARAFINDAN ÖNEMSENMEMİŞ, ALGILANAMAMIŞ HALENDE ALGILANAMAMAKTADIR

    KÖYLERDE SAĞLIKLI İÇİLECEK SU KALMAMIŞ HAVAMIZ KİRLENMİŞ TARLALARIMIZ KİRLENMİŞ TOPRAK VERİMİ DÜŞMÜŞTÜR.
    YOĞUN TAVUK YETİŞTİRİCİLİĞİ ÖZELLİKLE DAMIZLIK TAVUK ÇİFTLİKLERİNDE TAVUK VEBASINI OLUŞTURMUŞ BÜYÜK BAŞ KÜÇÜK BAŞ KANATLI HAYVANCILIĞIMIZ BUGÜN VERİMSİZ HALE GETİRMİŞ TOPLU HAYVAN ÖLÜMLERİ BAŞLAMIŞTİR.YOĞUN SIKIŞTIRILMIŞ ÜRETİMLER İNSAN SAĞLIĞINA ZARARLI HALE GELMİŞTİR.
    TAVUKÇULUĞUMUZ TEHLİKE ALTINDADIR.EKONOMİK YÖNDEN ZARAR EDEN ÇİFTLİK ÜRETİCİLERİMİZ HIZLA ARTACAKTIR.
    AVRUPADA YURT DIŞINDA BUGÜN YAŞADIKLARIMIZ YAŞANMIŞTIR VE YENİ KÜMES YAPIMI YASAKLANMIŞTIR.
    ÇÖZÜM!
    KASAPLIK BÜYÜK KAPASİTE KÜMESLERİNİN YAPILMASINA İZİN VERİLMEMELİ ONUN YERİNE HALEN BOŞ DURAN KÜÇÜK KAPASİTE ÇİTLE ÇEVRİLİ HAZIR OLAN KÜMESLER ÜRETİME BAŞLAMALIDIR.
    TÜKETİCİLERİN VE ARAPLARIN AVRUPALININ BEKLEDİĞİ ÖZLEDİĞİ DOĞAL TAVUK ÜRETİMİNE GEÇİLMELİDİR.
    MUDURNU TAVUKCULUK A.Ş DE GEÇMİŞTE TÜRESİN AİLESİNİN 2000 YILINDA BUGÜNLERİ GÖREREK İNSANA VE ÇEVREYE FAYDASI OLACAK YAYLA TAVUĞU PROJESİNİ EKOLOJİK DOĞAL KÖY TAVUĞU PROJESİ TEKRAR HAYATA GEÇİRİLMELİDİR.
    SAĞLIK VE EKONOMİK YÖNDEN GELECEĞİMİZ OLAN BU PROJE ÜLKEMİZ TARİHİNİN EN BÜYÜK EKONOMİK KIRİZİNE KURBAN GİTMİŞTİR.BU PROJE DEVAM ETTİRİLMELİDİR PAZAR VARDIR ÇEVRE KURTULDUĞU GİBİ TURİZMİMİZE DE KATKISI BÜYÜK OLACAKTIR OLUR.
    BU SAYEDED TÜM DÜNYADAKİ VE YURT İÇİNDEKİ TAVUK MEŞHURLUĞUMUZ GERİ GELİR.YENİDEN TAVUKCULUĞUN BAŞKENTİ “MUDURNU ” OLUR.
    .
    Çok Önemli Bir Konuda;
    BUGÜN TURİZM GELİİiMİ ÇEVRE, TRAFİK VE DİĞER SORUNLAR İÇİN BİRÇOK TOPLANTILAR YAPILDI YAPTIK YAPILIYOR.BU SORUNLARIN ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLECEĞİNE DÜZELECEĞİNE İNANIYORUM
    ZAMAN KAYBETTİĞİMİZ ÖNEMLİ KONU
    ÇOK İYİ NİYETLERLE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ TOPLANTILARINA PRENSİPLER GETİREMEM ZDİR.
    HER TOPLANTIDA ALINAN KARARLARLA KATILANLAR TARAFINDAN İMZA ALTINA ALINMALI
    .SORUNLAR BELİRLENDİKTEN SONRA ACİLİYET SIRASINA GÖRE TEK TEK ÜZERİNE GİDİLEEREK TAKİP EDİLMELİ ÇÖZÜLMELİ ÇÖZÜLEMİYORSA NEDENLERİ BİR SONRAKİ TOPLANTIDA ARAŞTIRILMALIDIR.
    TÜM SORUNLARIN TAMAMINI BİRDEN ÇÖZÜMLEMEK KONULARI DAĞITIYOR VE ÇALIŞMA KOMİSYONUNUN HEVESİNİ ENERJİSİNİ BOZUYOR NETİCE ALINMIYOR.
    HER TOPLANTI BİR KONU BİR SORUN ÜZERİNE OLMALI VE HALKA DUYURULMALI BELEDİYE BAŞKANIMIZA DİĞER KURUMLARIMIZA DESTEK OLUNMALIDIR.
    KAMUAYUNU AYDINLATACAK OLAN EN BAŞTA KENT KONSEYİ BAŞKANI SAYIN MEHMET CANTÜRK KARDEŞİME ÇOK İŞ DÜŞÜYOR HALKI BİLGİLENDİRMELİ DUYARLI HALE GETİRMELİ KAMUOYU DESTEĞİ ALINMALIDIR. .BUGÜNE KADAR YAPILAN TOPLANTILARDA SORUNLARA ÇARE BULUNMAMASININ SEBEBİ TÜM SORUNLARIN HEPSİNİ BİRDEN ÇÖZMEK İSTEĞİ ARZUSUDUR BU SEBEPTEN YILLARCA BİR ARPA BOYU İLERLEYEMEDİĞİMİZ MALUMDUR
    HEMŞEHRİ VE VATANIM MUDURNU SEVDALISI OLARAK ÖNERİMİ YANLIŞ ALGILAYACAK OLANLARDAN AF DİLEYEREK HATIRLATMAYI GÖREV BİLİYORUM TÜM HEMŞEHRİLERİME ARKADAŞLARA SELAM SAYGIMI GÖNDERİYORUM
    .Emekli Tavukçu UĞUR TÜRESİN.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir