Şeyh Ül İmran Bayramı Hazırlıkları geceden başladı

Mudurnu ilçesinde her yıl yapılan Şeyh Ül İmran Bayramı hazırlıkları geceden başladı.

Hayırsever vatandaşların katkıları ile bağışlanan 1.5 Ton pirinç ve 2 ton Etten  Etli pilav pişirilerek katılanlara Cumartesi ve Pazar günü ikram edildi.

www.mudurnuhaber.com

 

 

“Şeyh Ül İmran Bayramı Hazırlıkları geceden başladı” için 4 yanıt

  1. Ah Ahmet abim ah, gece gelenlere gavurmaları yidirirsin hem de 600 kişiden fazla insana. Ve ertesi günün şeerden erkekler yok yukarıda? Geçen yıllara göre sayı düşüktü üzüldüm. Yine de Vaaz, mevlüt ilahiler, pilav kavurma çok güzeldi, hele karpuz olayı. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. Sakarya’dan misafir getirdik, memnun kaldılar, yanlız o çöplük olayı çok kötü görüntü!

  2. ben bu olayı kınıyorum mudurnulular artık bunu gelenek halıne getirdiler herkes gece o mübarek tepeye çıkıp açık söylüyorum torpilli torpilli yemeklerini yiyorlar.O günün bir anlamı önemi var mevlüt okunur dualar edilir arkadanda yemek karpuz vs. ikramı yapılır buraya yardım yapan insanlar neler düşünür şimdi o gece orada yemek yiyenler herkesin hakkını gasp etmişlerdir.Bir dahaki bayramda inşallah böyle şey yaşanmaz.

  3. İlk önce bu cumartesi akşamı pilav yemeyi yasaklamak gerekir.Sanki milletin evinde pirinç yokmuş gibi o akşamın planını bir hafta önceden yapanlar var.Bizim milletimizin ilk önce gözünü doyurmak lazım.Bazılarının önüne kazanla pilav koysan yine doymazlar…

  4. arkadaslar aksam oraya cıkmanın ayrı bı tadı ayrı bı maneviyatı var o saatte evde tonlarcaa etli pilav olsa yıne yenmez oraya sonucta bız karnımızı doyurmak için cıkmıyoruz oranın manevıyatına ınandıgımz ıcın oraya gıdıyoruz o inanç olmasa o sogukta kımse kafayı yemedı bi plav ıcın oraya cıkmaz benım dusuncem bu şahsen

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir