Sedaş Gazella da İftar da buluştu

Sedaş Gazella da İftar da buluştu

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ ) CEO’su Bekir Sami Güven Bolu Gazella Otel de İftar yemeğine katıldı. İftar Yemeğine Dağıtım Varlıkları Müdürü Enver AKA, Dağıtım Trafoları Müdürü Mehmet Reşat KARAMAN, Dağıtım Varlıkları Sorumlusu Faruk ÖZÇELİK, Sedaş Bolu il sorumlusu İsmail DOĞANDOR, Bölge Sorumluları Levent ŞİMŞEK,Zeki SARIŞINOĞLI,Mesut YÖRÜKOĞLU Kurumsal iletişim Müdürü Ayhan ERKOVAN ve Kurumsal iletişim Uzmanı Ufuk Alptuğ DİNER katıldı.

Sedaş Gazella da İftar da buluştu

 

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ ) CEO’su  Bekir Sami Güven Bolu Gazella Otel de  İftar yemeğine katıldı. İftar Yemeğine Dağıtım Varlıkları Müdürü Enver AKA, Dağıtım Trafoları Müdürü Mehmet Reşat KARAMAN, Dağıtım Varlıkları Sorumlusu Faruk ÖZÇELİK, Sedaş Bolu il sorumlusu İsmail DOĞANDOR, Bölge Sorumluları Levent ŞİMŞEK,Zeki SARIŞINOĞLI,Mesut YÖRÜKOĞLU  Kurumsal iletişim Müdürü Ayhan ERKOVAN ve Kurumsal iletişim Uzmanı Ufuk Alptuğ DİNER katıldı.

 

İftar sonrasında açıklama yapan Bekir Sami Güven uzun bir süredir Bolu bölgesinde  sizler ile bir araya gelemedik, Ramazan dolayısı ile  hem İftar yapalım hemde    Sedaş ve Sepaş ile ilgili  son  bilgileri aktarma fırsatı olsun istedik dedi.  Sedaş icra Kurulu Başkanı Bekir Sami Güven  bu yıl bölgeye yapılacak yatırım payının 101 milyona çıkarıldığını bu yatırım miktarından 41 milyon TL’nin  Kocaeli’de yapılacağını, bölgede her yıl 50 bin abone kaydı yapıldığını ifade etti.

 

Elektrik Tedarikçilerinde Fiyatlar %10 daha avantajlı  

 

Güven, Özelleştirme üzerinden 4 yıl kadar bir süre geçti, biz bu zaman zarfında Tedaş  tan devir alınan Sakarya Elektrik dağıtım 2013 yılı başında ikiye bölündü dağıtım ve Perakende diye iki ayrı bölüme ayrıldık. Sepaş  tamamen ayrı bir tüzel kişilik faaliyetleride ayrı gelişecek, ileride  farklı tedarikçiler ile rekabet edebilecek  bir ortama gelecek, şu an tüketici kilovatı 5000 e kadar indiği için  ayda ortalama 150 tl ödeyenler  serbest tüketici olabiliyor, enerjisini başka enerji tedarikçisinden temin edebiliyor,  tedarikçilerde şu anda fiyatlar %10 avantajlı gibi, ulusal tarifeye göre ,  tabiî ki bu iş meskende biraz daha zaman alacak,  enerji tüketimi bölgemizde %23 lerde ama  sayı olarak bölgemizde  ortalama bir milyon üç yüz bin mesken müşterimiz var dedi. Bekir Sami Güven ,bölgenin bir buçuk milyon abonesi var, meskenlerde altyapının sayaçların istenilen şekilde olması önem arz ediyor ,biraz o süreç  EPDK nında yeni mevzuatları ile  birlikte  Meskenlerin tamamının serbest  tüketici olması 2017 yılının sonlarına doğru taşacak gibi görünüyor dedi.

 

 SEDAŞ TEKNOLOJİ Yİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

 

SEDAŞ`ın gelişen teknolojiyi yakından takip ettiğini belirten Güven, “Gelişen bilişim teknolojileri sayesinde şebekemizle ilgili bilgileri izleme ve kayıt altına alma, bilgilerin analizini yapabilme imkanına kavuşuyoruz. Kasım ayında açılışını yapmayı hedeflediğimiz SCADA sisteminde, 302 trafo merkezi, kapalı sisteme dönüştürülürken yeniden gözden geçirildi. Yeraltı trafoları bölgemizde  yatırımlarımızla yapılmaya başlandı. Enerji talebindeki artış dikkate alınarak, şebekedeki yenileme ve ek tesis yatırımlarımız artarak devam ediyor. Bu yıl 64 milyon TL olan bölgeye yapılacak yatırım hedefini, 101 milyon TL’ye çıkardık. Bu yıl yapılacak yatırımın 41 milyon TL’si  Kocaeli’ye ayrıldı. Yıl sonunda yatırım hedeflerinin de % 100 oranında gerçekleşmesini sağlayacağız” dedi. Yatırım miktarındaki artışı EPDK’ye bildirdiklerini ve onay aldıklarını sözlerine ekleyen Güven ayrıca, bölgelerinde her yıl 50 bin abone kaydının yapıldığını, bunun şehirlerde yeni yapılaşmanın ve göç olgusunun hızlı gerçekleştiğinin göstergesi olduğunu da kaydetti. 

 

SOKAK AYDINLATMALARININ  SAYAÇLARI UZAKTAN OKUNUYOR

Kamu döneminde Özelleşme öncesi 20 milyon TL yatırım seviyesinin bu yıl 101 milyon TL’ye ulaştığını belirten Bekir Sami Güven yatırım 5 katına çıktı. Şirketimiz teknolojik yatırımlar yapıyor. SCADA Porjesini hayata geçiriyoruz. Bu yatırımın tüm bölgede işler hale gelmesi 2017 sonlarında  gerçekleşecek. Otomatik Sayaç Okuma Sistemlerini kuruyoruz. Tüketimin % 80 miktarını bu şekilde okuyabilir hale geliyoruz. Meskenlerde çalışmalar devam ediyor. 7 bin 800 genel aydınlatma sayacının uzaktan izlenebilmesi ve eş zamanlı endeks okunabilmesine ilişkin altyapı kuruldu ve bu yatırımımız tamamlandı. Kocaeli genelinde 8 bin direk, 730 armatür, yer altı şebekesi yatırımlarıyla 7 yeraltı trafo merkezi yapılarak devreye alındı. Merkezde 30 yıllık şebeke yenilenmiş ve elektrik talepleri rahatlıkla karşılanır hale gelmiştir. Bu tesisler SCADA’ya uyumlu olarak yeniden yapılmıştır.  Bolu Bölgesinde Belediyeler  ve  Yerel yöneticilerle sık sık bir araya geliyoruz. Nisan ve Kasım ayları arasında yatırımlarımızı tamamlamak zorundayız. Aydınlatma yönetmeliğinden yaşanan sıkıntıyla ilgili EPDK tarafından düzenleme yapılıyor.” dedi.

İHA BOLU AYDIN ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir