SEBEN’E YENİ GÜN NEVRUZ FESTİVALİNE DAVET

Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun diyor ve sözlerime şöyle devam ediyorum. Doğanın yeniden doğuşudur Nevruz…

Bahar doğar Nevruzla yeniden dirilir bütün doğa ve başlar yeni bir yıl. Doğa yeşerir yanan nevruz ateşinin sıcaklığında.

Binbir çeşit renk ve güzellik olur Nevruz.

Açan çiçeklerimizdir Nevruz. Dağlarımızda bahar ovalarımızda hayattır, berekettir Nevruz. Kurumuş topralara suyla gelen candır Nevruz. Çiçek çiçek bahardır Nevruz hem bahar hem de tarihtir Nevruz..

Dövülen demirdir Nevruz. Tarihtir Türkün tarihidir Nevruz. Üç kıtada oynattığımız attır Nevruz, her bir adımımızda götürdüğümüz şereftir Nevruz.

Tarihin içinde hep bir ağızdan söylediğimiz türküdür Nevruz geleneklerin ve tarihin yaşatılmasıdır NevruzSeben Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı tarafından,her yıl törenlerle kutlanan 21 Mart 2012 tarihinde düzenlenecek olan Nevruz Etkinlikleri, Alpagut Köyümüzde Nevruz Tepesinde yapılacaktır.

TÜRKLÜĞÜN EN BÜYÜK BAYRAMLARINDAN OLAN YENİ GÜN ANLAMINDAKİ NEVRUZ KUTLAMALARINI VAKTİ OLANLARI KOMŞU İLÇEMİZ SEBEN TÜM MUDURNULULARI SEBEN KAYMAKAMI SAYIN ALPER BALCI,SEBEN BELEDİYE BAŞKANI SAYIN SÜLEYMAN ÖZBAĞ DAVET EDİYOR TÜM HALKIMIZI.
PROGRAM:
19:00′ da, Nevruz Tepesine 2 saatlik yürüyüşle çıkılarak, ateş yakılması ile başlayacak olan etkinlikler kapsamında, Yumurta Yarışması, Havai Fişek Gösterileri ve Müzik eşliğinde eğlence yapılacaktır.

Şehir dışından turlar da ziyaretçi katılımı beklediğimiz “Seben Nevruz Günü Kutlamaları” na tüm halkımıza duyurulur.

 Uğur TÜRESİN Mudurnu Haber

www.mudurnuhaber.com

 

“SEBEN’E YENİ GÜN NEVRUZ FESTİVALİNE DAVET” için bir yanıt

  1. sebeni ve sebenlileri kutluyorum nevruzum tüm Ttürk dünyasının bayramı olduğu HAYKIRIYORLAR

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir