Mudurnulular Gecede buluştu

Bolu Mudurnulular derneğinin her yıl yapılan ve geleneksel hale gelen 21.gecesi Bolu Öğretmen evinde yapıldı.

Bolu Mudurnulular Gecesi www.mudurnuhaber.com

Toplantı protokol konuşmaları ile başladı.

Mudurnu Müzik , Mustafa Tenekeci ve saz arkadaşlarının Türkü ve Şarkıları,Mudurnulu Eğitimci Kamuran Esen’den Şiir dinletisi ve Folklor ekibinin gösterileri büyük ilgi gördü.Geceye katılımın her yıl dan  daha az olması dikkatlerden kaçmadı.

www.mudurnuhaber.com

 

“Mudurnulular Gecede buluştu” için bir yanıt

  1. NEDEN Mİ AZ?nedenini söyleyeyim ben.çünkü bizim MUDURNU merkezdeki halkımız ve ileri gelenlerimiz geçmişteki huylarından halen daha vazgeçememişler.benim küçüklüğümdeki izlenimim şöyleydi.her şeyin en iyisini birkaç tane ileri gelenler(ekabir)bilir,onlar ne derse doğrudur onların haricindekiler doğru söyleseler de geçerli değildir.yoksa ekabir tabakasına ayıp edilmiş olur.durum bundan ibarettir.bilmem anlatabildim mi?
    her yıl çağrılan DARICA daki MUDURNU lu hemşehrilerimiz bu yıl her nedense çağrılmamış.yoksa bizlerden utanıyormusunuz?gerçi sizler kadar kültürlü olmayabiliriz ama bizler burada kendimizi beğenmiş tavır takınmadan birçok etnik guruplarla içiçe olup MUDURNU’MUZ için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyor ve daha çok çalışıp MUDURNU’MUZ için elimizden gelen ne varsa yapmaya amadeyiz. bu da böyle biline!..
    sizler MUDURNUYU 2 kere seviyorsanız bizler 3 kere seviyoruz,üstelik hiçbir beklentimiz olmadan seviyoruz.
    ANLAYANA SİVRİSİNEK SAZ;
    ANLAMAYANA DAVUL ZURNA AZ!…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir