Mudurnulular çıkış yolu arıyor

Mudurnulular çıkış yolu arıyor

Mudurnu’nun genel sorunlarını tespit etmek ve bu sorunlara getirilecek çözüm önerilerini tartışmaya açmak, ortak akıl oluşturmak amacıyla, Mudurnu gönüllülerinin, kurumların ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla bir toplantı çağrısı yapıldı.

Çağrıyı, Bolu Mudurnulular Derneği, Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneği, Doğal ve Kültürel Mirası Koruma Derneği, İstanbul Mudurnulular Platformu ve Mudurnu Kent Konseyi başkanlığı yaptı.

Mudurnu Aile Çay Bahçesi, ÇINARALTI Restaurant ikinci katında yapılan toplantıya 56 kişi Davet edilirken, Belediye Anons sisteminden de katılmak isteyenlere açık davet edildi.

 

   MUDURNU SORUNLARI TOPLANTISINDA KAYMAKAM YOK

Mudurnu ilçesinin sorunlarının tartışılarak çözüm yollarının arandığı toplantıya Kaymakam Nurullah ERTAŞ a Kent Konseyi Başkanı Mehmet CANTÜRK ün bizzat davetiye verdiğini belirtmesi üzerine katılmaması,  toplantıya katılanlarda huzursuzluk yarattı.

Toplantıya başkanlık yapan Kent Konseyi Başkanı Mehmet CANTÜRK,  Kaymakam bey, mülakat sonuçlarını bekliyormuş, bende kendisine sizin kadar bizde bekliyoruz sonuçları,  Mudurnu’ya gelen Kaymakamları tutmak ve buraya hizmet vermelerini sağlamak için ne yapmamız gerekiyor diye katılımcılara sordu.

MUDURNU’DA TURİZM  OFİSİ VAR  AMA  GÖREVLİSİ BAŞKA YERDE

Mudurnu Yarışkaşı Otel Sahibi Nevzat ANLITAN Mudurnu’ya gelen Turistleri gezdirecek kimse yok, ofis var ama  burada görevli arkadaş başka yerde  görev yapıyor dedi.

Mudurnu Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hulusi DİKER , geçmiş yıllarda Kaymakamlıkta otururken başına gelen bir olayı anlattı. Maaşını özel idareden alan rehberin  Kaymakam beye konağımıza  misafir getirmiyor diye şikayet edildiğini ifade etti.

Mudurnu Fuatbeyler Konağı Sahibi Reşat Ünsal ,  Turizmcilik yapıyoruz fakat çok büyük sıkıntılarımız var.  Dışarıdan gelen kişiler burada rahat edemiyor. En basit örneği Park sorunu bir defa adam geldimi Park yeri bulamıyor. Ondan sonra gelen vatandaşlar nereyi gezeceğini bilmiyor, bir rehberimiz yok,  bir taraftan bir şeylere başlamamız lazım, gelen vatandaşa bizim hamamımız var camimiz var, şuyumuz var, buyumuz var dememiz lazım dedi.

GÖYNÜK TERMİK SANTRALI TEHLİKE SAÇACAK

İstanbul Mudurnu platformu Üyesi Tayfun ÜNSAL , GÖYNÜK ilçesinde kurulmaya başlanan TERMİK santralde kullanılacak olan  GÖYNÜK kömürünün yakılmasından dolayı çevreye çok büyük bir RADYOSYON yayılacağını ifade etti. Tedbir alınmaz ise ileride  herkes için burası bir tehlike yaratabilir. Rüzgarın etkiis ile bu alan çok büyük bir çevreye zarar verebilir. Bunun için gerekli tedbirlerin alınması için Göynük ve MUDURNU birlikte haraket etmelidir dedi.

 

 

 MUDURNU ORGANİK BİR YER OLARAK BİLİNİYOR

İstanbul Mudurnu platformu Üyesi Yavuz ACAR,İstanbul dan arkadaşlarım sipariş verdi,  Mudurnu ya gidiyorsun bize, Yoğurt getir Ekmek getir diyorlar ve çok özlem çekiyorlar, Mudurnu yu organik olarak görüyorlar, yarın  burada bir tavukçuluk hastalığı olduğunda biizm Mudurnu ya çok büyük zarar verir dedi.  O kadar güzel değerlerimiz varki insani olarak, çocukluğumuz burada geçti bizim  ben şurdan beş dakika bir şey alıp geleyim dedim, her kes önümü çevirip hal hatır etti dedi.

Konuştuğu insanlarda çok güzel temennilerin olduğunu ifade eden ACAR, bir araya gelerek bir türlü örğütlenemiyoruz,  Mudurnulular birlikte olamıyorlar, olamıyoruz , eğer olabilsek  bu gün biz bir sürü şeye set koyabiliriz , bir sürü güzel değerleri  doğal olarakta kültürel olarak ta  dini olarak ta o kadar zenginizki  bu zenginliğin farkınd adeğil bizim kasabalımız, dışarıdakiler farkında , ama Mudurnulu farkında değil , sabahları 12 ye kadar Mudurnulu uyuyor,  üzerine bir çorba, genel olarak söylüyorum sözlerimi, ondan sonrada içki muhabbetine giriliyor , bu davranış Mudurnu yu çok kısır döngüye itebilir dedi.

 

 TÜM DETAYLARIN VİDEOLARINI MUDURNU HABER TV DE izleyebilirsiniz.

MUDURNU HABER TV     www.mudurnuhabertv.web.tv     

 

HER KES ETEKLERİNDEKİ TAŞLARI BİRER BİRER DÖKTÜ, ÇOĞU DİNLEDİ, BAZILARI  AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnulular çıkış yolu arıyor” için 5 yanıt

  1. SEVGİLİ MUDURNULULAR,KARDEŞLERİM .MUDURNUMUZ DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN ,GÜZEL İNSANLARIN ŞEHRİ BİLİYORUMKİ HERKES MUDURNU MENFEATLRİ İÇİN ÇALIŞIYOR ,ORTAK DEĞERLERİMİZ İÇİN ÇABA SARFEDİYOR, HER NE HİKMETSE HİÇ YOL ALMIYORUZ, BİR EKSİKLİK VAR DEMEKKİ, MUDURNUYA EŞ DEĞER KENTLER
    ALDI BAŞINI GİDİYOR,BİZ YERİMİZDE DURUYORUZ,BİZ UN VAR,YAĞ VAR, SEKER VAR AMA NİYE HELVA YAPAMIYORUZ SEVGİLERLE

  2. AYDIN BEY habere başlarken attığın başlık ve haberin ilk parağrafındaki cümlen son zamanlarda moda haline gelen,sürekli ülke siyasetini meşgul eden ÇÖZÜM SÜRECİ ni anımsatmaktadır.

    haberde görüşülen konular bana biraz ilginç geldi.neden mi dersiniz?
    -çevre kirliliğine en çok karşı gelen ve hassas olanlardanım.tespitler güzel fakat benim aklımın ermediği konu bu tespitleri yaparken orada çalışan ve oradan ekmek yiyenlerin geleceği düşünüldü mü?
    -toplantıda HASTANE yer tespiti ve HASTANE ile ilgili görüşler beyan edildi mi?
    -sorunların konuşulması güzel ama sorunlar çok dar bir çerçeve de görüşülmüş gibi görünüyor. MUDURNU sadece merkezden ibaret değil ki.köy muhtarları neden çağrılmadı?
    -bu toplantı da ilçemizin bütününü teşkil eden olmazsa olmazlarımızdan olan KAPLICANIN VE SINIRLARIMIZ İÇİNDE OLAN ABANTIMIZIN geleceği hakkında sorun ve görüşler açıklandı mı?

    burada en son görüşülmesi gereken sorun bence GÖYNÜK termik santralinin çevreye verdiği zararlar olması gerekmektedir.o sorunu ön plana çıkarıp görüşmeye yapılacak olursa adama soracakları ilk soru şu olacaktır;
    -sen kendi içindeki soruları hallettin de sıra burasına mı geldi?

    belki her gün rastladığımız fakat bir arada göremediğimiz büyüklerimizi bir arada görmek beni gelecek adına umutlandırdı.böyle toplantıların daha sık yapılması tek temennimdir.bugün ilçemizin geleceği sizlerin omuzları üzerindedir.bu bir bayrak nöbeti gibidir.sizler iyi işler yapar gençliğe örnek davranışlar sergilerseniz gençlerin de ayakları üzerine düşerek sorumluluklar alacaklarından hiç şüphem yok.

    böyle toplantılara gençleri de davet etmenizi ve onların fikirlerini de almanızı tavsiye ederim.çünkü sizlerden sonra bayrak nöbeti onların olacaktır.

    böyle toplantılarda siyaset denen kavramın her zaman arka planda kalması bizleri ancak bir arada tutar.

    BENİM ŞİRİN MUDURNUM GELECEĞİ ADINA YAPILACAK OLAN İYİ KATKILARI SABIRSIZLIKLA BEKLEMEKTEDİR.

  3. burda konuşulan konulara bırakın mudurnu yu bolu bile güler..yıldız entegre zarar veriyomuş dünyada bu entegreler başka nasıl çalışıyomuş sormak lazım veya kapatalım mudurnu gönüllüsü diye geçinenler insanların maaşlarını versin…sonra göynük elektrik santrali çevreye zarar veriyomuşş vayy vayy kamer genç mudurnuya gelmiş sanki ne bu çevrecilik aşkı,,,,aydın bey resmen anlatılanlar mudurnu ya sol dan sol dan sol kanattan geliyolar….resmen mudurnu gönüllüsü şusu busu diye ama özünde resmen chp nin genel mesajlarıdır. artvine baraj zarar veriyorr tuncelide baraj zarar veriyo….chp nin nakaratları,,,,,,,,,,,,,hopppp mudurnuya geldik,,,göynük çevreye zarar veriyo ,,,,yıldız entegre zarar veriyo,, bu konulardan ve fikirlerden ne hamur çıkar ne ekmek artık,,,mudurnu yada bence bu anlatılanların gram faydasıda olmaz mudurnuya hiç bir katkısıda olmaz

    1. Kendini saklayıp konuşan Mehmet…öncelikle katıl aramıza yanlışları beraber düzeltelim…böyle kendini saklayarak guguk dersen öncelikle solu sağı yok senden hiç bişi olmaz…öncelikle medenice ortaya çıkıp fikrini söyleme cesaretin olacak..ki bu düşünce tamamen yanlışta olabilir beraber konuşup doğruyu bulalım.Ayrıca ortaya çıkmazsın diye bir iki şey söyleyim…bu toplantılarda konuşanların hiç biri sanayiye,endüstrileşmeye karşı değil ama öncelikle insana saygılı çevreye doğal hayata duyarlı olmalıyız…istihdam yaratılıyor diye doğamızı kirletenler varsa ebleh ebleh bakmak biat etmek insana değil başka yaratıklara yakışır..ben insanın seni bilmem…ayrıca bi şey daha yazayım sol CHP nakaratı falan yazmışssın burada kendi adıma konuşabilirim..bu ülkede dinazorlar hariç CHP nin adının sol olduğunu herkes biliyor sende öğrensen iyi olur.benim fikrimi sorarsan bana göre Ak parti ezber bozuşuyla,icraatlarıyla eleştirebileceğim bir çok konuya rağmen Chp den çok solcu..bak bidaha yorum böyle yazılır adım soyadım Mehmet Cantürk

  4. KARAKTERİNİZ, KADERİNİZDİR, doğru ve iyi olanı bilmek ile,,,,* doğru ve iyi olanı yapmak arasındaki en önemli bağlantı…* doğru ve iyi olanı yapacak karakktere sahip olmaktır. BÖYLE toplantılara yeterli ön çalışma yapılarak gidilmelidir . yoksa ileride MUDURNUNUN ÖNEMLİ meselelerini konuşup tartışarak ORTAK görüşe varacak SAMİMİ insan bulamazsınız.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir