Mudurnu”da Muhtarlara Kene Dersi Verildi

Mudurnu”da Muhtarlara Kene Dersi Verildi

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde sağlık müdürlüğü tarafından muhtarlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili eğitim verildi.

Mudurnu Belediye Düğün Salonu’nda verilen yaklaşık 45 dakikalık eğitimde Mudurnu Çevre Sağlığı Teknisyeni Metin Kökden, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığının dününü ve bugününü anlattı. Hastalığın nasıl başladığını ve nasıl ilerlediğini muhtarlara sinevizyon destekli sunum şeklinde anlatan Metin Kökden, köylerde bu tip vakalar yaşandığında hiçbir müdahale edilmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmasını istedi. Çevre Sağlığı teknisyeni Kökden, “Vücudu ısırmış bir keneyi asla çıplak elle çıkarmaya çalışmayın. Kenenin üzerine kolonya ve benzeri şeyler dökmeyin. Sigara veya ateş ile çıkarmaya çalışmayın. Siz böyle bir davranış sergilerseniz, kene yapışık olduğu vücuda kusma yapacaktır ve hayati tehlike oluşturur” diye konuştu.

Kökden, vatandaşların çalışma esnasında beyaz veya açık renkli kıyafetleri tercih etmesini isteyerek, “Bu giysilerde kenenin görülmesi daha kolay olur. Ayrıca çalışma esnasında mümkün olduğunca çoraplar pantolon veya giysilerin üzerine çekilerek kenenin vücuda girmesi engellenebilir” ifadelerini kullandı.

Mudurnu İlçe Sağlık Müdürü Diş Tabibi Nida Doyran da KKKA hastalığının görüldüğü anda hemen sağlık ekiplerine haber verilmesini istedi.

www.mudurnuhaber.com

İHA Mudurnu Aydın ÖZPELİT

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir