Mudurnu da Esnaf’a Ceza yağdı

Mudurnu Belediyesi tarafından İlçede Esnaflık yapan 11 işyerine  Ruhsatsız çalıştıkları gerekcesi ile ceza yağdı.

Mudurnu Esnaf

6.02.2012 tarihinde tutanak tutulan 11 iş yeri  Ruhsat  alma ve yenileme için müracaatlarını yapmaları ve verilen  resmi süre içersinde  Ruhsatlarını almalarına rağmen para cezasına çaptırıldı.

Esnaflar, Mudurnu ilçesi küçük bir yer, burada çoğu gün siftah etmeden dükkanlarımızı kapatıyoruz, ilçede   sadece 11 iş yerimi var ruhsatsız çalışan, acaba tarafmı tutuluyor dediler.

Konuyu Esnaf odasına taşıyan Esnaflar Mudurnu’da iş yapılsın, Dükkan açılsın deniliyor, ama sonrasında da Esnafın siftah bile yapmadan gününü geçirmesine rağmen yardımcı olunmuyor ceza kesiliyor, daha ılımlı yaklaşılabilirdi dediler.

www.mudurnuhaber.com

 

“Mudurnu da Esnaf’a Ceza yağdı” için bir yanıt

  1. Bir defa siftah yapılıp yapılmamasından ziyade esnafta ahilik kavramı kaybolmuş.Sonrasında ise en çok berberlere sinir oluyorum nedense sabah 11 den önce dükkan açan yok.Diğer yeni açılan dükkanlara gelince iş yapar mı yapmaz mı düşünen dahi yok.bir ön muhasebe ile herkes mevcut nüfüs ile yapılacak işi karşılaştırsın sonra açsın işyerini.En son olarak ise müdanasız tavırlı dükkan PATRONU arkadaşlar esnaflık için yetişmemiş maalesef.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir