Mudurnu Bir Değerini daha kaybetti

Mudurnu Bir Değerini daha kaybetti

Değerli dostlar, Mudurnu adının duyurulmasında en büyük etken olan MUDURNU TAVUKÇULUK firmasının kurucularından değerli büyüğümüz Tevfik TÜRESİN amcamız  bir süredir tedavi görüyordu.

 

Dün  Vefat haberini  Tevfik amcanın Kayın biraderi Muzaffer RESNE Ağabeyimden öğrendim, Allah Rahmet eylesin.

Bir zamanlar Mudurnu adını Dünya ya Süreyya ASTARCI Amcamız ile birlikte duyurdular, yıllarca Mudurnu adı ilçemizin Ekonomik geçim kaynağı oldu, burada çalışan binlerce Aile evlerine Ekmek götürdü, yuvalar kuruldu, taaa ki 2000 krizine kadar.

 

Her kişinin bildiği ve konuştuğu bir konu vardı Mudurnu’da  Mudurnu Tavukçuluk Devlet gibidir, 7/24 yemek çıkar  Mudurnu köylerinden ilçeye okumaya gelen Öğrenciler  Mudurnu Merkezden işçi servisi ile öğle saatlerinde şirkete gelir yemeklerini yerdi, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen hammadde araçlarının  şoförleri  yemeklerini yerdi, Köylerdeki cami  ve köy konağı yapımlarında Muhtar ve azaların isteği ile ihtiyaç olan kum,çakıl,çimento temin edilirdi.

 

Mudurnu Tavukçuluk Mudurnu için  bir değerdi.

Mudurnu Tavukçuluk sayesinde yıllarca insanımız evine aş götürdü ve yıllar sonra meyvelerini hala yemeğe devam ediyor, ilçede yaşayan veya ilçe dışına giden binlerce kişinin SSK başlangıcı Mudurnu Tavukçuluk a ait şirketlerden bir tanesindendir. Buranın kurulmasında emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Rahmetli Televizyoncu Selahattin Amcam ile arasıra sohbet ederken  Mudurnu Tavukçuluk ile ilgili anlatırdı anılarını, onunda mekanı Cennet olsun.

 

Hiç unutmam her ay Mudurnu Tavukçuluk olarak  Aslan abinin Büfesinin önünde Tırlar ile çalışanlarına  Tavuk, Yumurta, Sucuk,Salam,Sosis ve Yıl sonlarında  Meşhur Mudurnu Tavukçuluk Takvimi dağıtılırdı.

 

Binlerce kişinin Ekmek teknesi maalesef 2000 krizine yenik düştü ve halen canlanamadı. İnşaallah Rabbim hayırlara vesile kılar.

 

Mudurnu için yıllarca ilçeye hizmet vermiş ve ilçenin her karış toprağında bir şekilde katkısı bulunan Mudurnu Tavukçuluk un kurucularından Tevfik TÜRESİN amcamıza Allah tan Rahmet diler Ailesine ve geride kalanlara Baş sağlığı dileriz.

MUDURNU HABER AİLESİ

www.mudurnuhaber.com

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir