Kimse ile bir derdimiz olamaz

Kimse ile bir derdimiz olamaz

Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızdan gelen ihbar haberi üzerine yayınladığımız haber ses getirdi.

 Korkulukları sökmek zor geldi

Korkulukları sökmek zor geldi, başlığı ile yayınladığımız haber üzerine, Bolu yerel gazetelerin dede  dikkat çeken haberimizin yayınlanması sonrasında çeşitli telefonlar aldık.

Amacımız hiç bir kurum,kuruluş, şahıs ile değildir, olamazda…

Bizlere gelen ihbar telefonlarında belirtilen yere gidip bakıldığında olay ortadadır. Birileri kalkıpta sanal tartışma sayfalarında neden konuyu yetkililere sormadığımız hakkında yorumda bulunmuştur. Bu olayda konunun herhangi bir sorgusu yoktur, mahallemiz sınırlarında olan okulda bizlerde okuduk ve çevresini iyi biliriz, oradaki Demir korkuluklarında bir milli servet olduğunu ve buna zarar verilmemesi gerektiği için bu haberimizi okuyucularımız ile paylaştık.

Yapılan haber üzerine Dumlupınar İlkokulu Müdürümüz Ruhi DERELİ bey bizi arayarak  habere konu olan korkulukların kendileri ile bir ilgisi olmadığını ifade etmesi üzerine, bizde haberimizde zaten okul ismi verilmediğini hatırlattık.

 

Tarafımıza bu gün bir telefon daha geldi ve bu telefonda ise Kavak ağaçlarını kendilerinin kestiğini ifade eden bir arkadaşımız kendilerini her yere  reklam ettiğimizi ne var bunda diyerek, bükülen demirleri tamir ettirecektik, ! diye kendini savundu.

 

Dediğimiz gibi bizim derdimiz MUDURNU  ve ilçemizin menfaatleridir. Yaptığımız haberlerde ilçemize ve vatandaşlarımıza faydalı ve çıkarları doğrultusunda  haberler yapmaktayız. Tabiiki bu tip haberlerimiz zaman, zaman rahatsızlık  verebiliyor, bununda farkına varabiliyoruz. Ama şunun bilinmesi gerektiğininde altını çizmek isteriz, her kes aynı düşüncede olmak zorunda değildir, birimizin doğru gördüğü, diğeri yanlış görebilir, eğerki hakikaten yapılan iş doğru ise, doğru yanlış ise mutlaka yanlış denilmelidir.

 

Normal bir vatandaş olarak düşündüğünüzde kesilen kavak ağaçlarının zarar verdiği Demir korkulukları sökmek için sadece 15 veya 20 dakikada 50 veya 75 tl karşılığında söktürebilirsiniz, şimdi ise zarar gören demir korkulukları tekrardan onarmak tahmini olarak 1000-1500 tl civarındadır ve  en hızlı ustanın bile bir gününü alır, zarar gören demirleri hiçbir işlem yapmadan dahi yerine monte etmeye 250 tl civarında bir ücret istenir. Biz bu gelen ihbarı değerlendirmeyip haber yapmasaydık acaba kimin haberi olurdu.

Lütfen… Mudurnu bizim yaptığımız işlerde birbirimize yardımcı olalım, her şeyinde ceza uygulanarak üstesinden gelinemeyeceğinin farkındayız, bakınız yıllardır Atatürk anıtı önünden Büyük cami önüne kadar olan alanda  Trafik sorunu bir türlü çözülememişti, taaakiii Dubaları koyana kadar. Peki şu an o bölgede Trafik problemi varmı ?

Yok.  Peki nereye gitti onca araba, bundan önce her kes birbirine saygı gösterip araçlarını uygun park etseydi,lüzumlu lüzumsuz araç getirip çekmeseydi bu Dubalar konurmuydu?

Konmazdı…

Yerlere Çöpler atılıyor, insanlar içtikleri sigara izmaritlerini yerlere atıyor, Sigara boş ambalajlarını sokaklara atıyor, peki buna kaç kişi tepki gösteriyor.

Hemşehrim sokak çöplükmü, sen ben  hepimiz böyle yaparsak Mudurnu çöplüğe döner demeliyiz. Demi….

Saygılarımızla

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir