İslam Ansiklopedisinde “Mudurnu Yıldırım Bayezid Külliyesi” başlıklı madde yayınlandı.

İslam Ansiklopedisinde “Mudurnu Yıldırım Bayezid Külliyesi” başlıklı madde yayınlandı.

Hazırlık çalışmaları 1983 yılında başlanan ve ilk cildi 1988 yılında neşredilen Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi nin 43. cildi içinde bulunduğumuz Eylül ayı başında yayımlandı.

 

Bu cilt’in bizi ilgilendiren yönü ise, içinde “Mudurnu Yıldırım Bayezid Külliyesi” maddesine yer verilmiş olmasıdır. Yılda ancak bir veya iki cilt halinde çıkan Ansiklopedi 2000 i aşkın yazarın katkısıyla çok titiz bir araştırmadan sonra hazırlanıyor ve 25 yıldan beri devam ediyor. Mudurnu’muzla ilgili bu madde Mudurnu Yıldırım Bayezid Camii, medresesi ve çifte hamam hakkında geniş ve önemli bilgiler ihtiva etmektedir. Madde sonundaki isimden, maddeyi yazanın hem şehrimiz Emekli Emniyet Müdürü Güray ÖNAL olduğu anlaşılmaktadır. Madde üç sahifeden oluşuyor ve 43. çildin 529-530 ve 531 sayfalarında yer alıyor. Hemşerimiz, ağabeyimiz Güray Önal’ı kutluyor, sağlık ve başarılar diliyoruz.

www.mudurnuhaber.com

EV TELEFONLARINIZI  AVANTAJLI TARİFEDEN  YARARLANARAK İLK 6 AY 14.90 TL YE  TÜRKİYE NİN TÜM İLLERİNDEN ORİS TELEKOM A   TAŞIMAK İÇİN MUDURNU FOTOĞRAFÇILIK’A MÜRACAAT EDEBİLİRSİNİZ.

ADRES: Seyrancık mah. Demirciler cad. No:17 MUDURNU Tel.0 374 421 28 83 Gsm: 0535 735 91 64

“İslam Ansiklopedisinde “Mudurnu Yıldırım Bayezid Külliyesi” başlıklı madde yayınlandı.” için 2 yanıt

  1. Tarih merakı ve Mudurnu sevgisi bir araya gelince böyle güzel, kalıcı eserler doğuyor.. Memleket aşığı babacığım; emeğine, ellerine, kollarına sağlık…

  2. Bir Mudurnu’lu olarak Güray abimize teşekkürlerimi sunarım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir