İmza Toplandı, İmam Hatip İlçe dışına

Geçtiğimiz yıl 300 civarında imza toplanarak  Mudurnu İlçesinde İmam Hatip Bölümü açılması istenmişti.

İlçede 50 ye yakın  İmam  açığının olması ve sürekli tayin istemeleri sebebi ile  imam açığı oluşuyordu.

  CUMHURİYET  İLKOKULU YERİNE YAPILACAK İMAM HATİP BÖLÜMÜ ŞEHİR DIŞINA ÇIKARILACAK

Mudurnu Cumhuriyet ilköğretim Okulu 2. binaya yapılması kararlaştırılan İmam Hatip Ortaokulu,  Mudurnu Yibo ya aktarıldı.

Konu hakkında imza toplandığı, İmam Hatip okulunun ilçe dışına aktarıldığı belirtildi.

www.mudurnuhaber.com

 

“İmza Toplandı, İmam Hatip İlçe dışına” için 26 yanıt

  1. aman açılsın… ortalık imamdan geçilmio…….. bu ülkede bir dolu işsiz duruken olayımız imam yetiştirme olsun…

  2. ne iyi olur!..aman açılsın efendim,aça aça bitiremediler hatipleri!..ne çok açma sevdalısını varmış meğer!..benim bildiğim ve inandığım tek bilgim var,o da bu memleketin imama olan ihtiyacı!..her bir kişiye bir imam gerekli bence:)))durum böyle olmalı ki,bir imam tutsun yanındaki kişinin elinden cennete birlikte gitsin!..yoksa cehennemlik olacak bu halk vallahi:))tek çare imamın buyruğu altında yaşamak!..asla sözünden çıkmamak!.bak gör o zaman ülkem arşa nasıl çıkar!..

    açarız ellerimizi dua ederiz gün boyu…bütün hastalıklar biter!..bütün felaketler sona erer!..fakirliğimiz,parasızlığımız falan ortadan yok olur!…aya çıkarız!..hatta yıldızları bile fethederiz!..savaşlar sona erer!..olabildiğince çocuk doğurup zenginleşiriz!..

    açın açın!.bu ülkenin imama iihtiyacı çoktur birader!..çünkü;imamlar yolu ile oylar size gider!..

    Tanrı ülkemi korusun…bu da benim duamdır..başka türlü bir dua bilmem…açıkçası,öğrenmeye de niyetim yoktur..

    saygılarımla..

    1. sayın TAYYİBE HANIM sizdeki dine bakış açınızı anlamak mümkün değil.geçenler de ALPAGUT köyündeki olay da köylüyü küçük düşürücü,rencide edici yorumunuz vardı,şimdiler de ise dindar kesimi rencide edici yorumunuz var.ben de sizi şiddetle kınıyorum.herkes benim gibi düşünmediği gibi sizin gibi düşünme hakkı da yoktur.siz istiyorsunuz ki herkes sizin gibi düşünsün, sizin düşünce pencerenizden baksın.yok öyle bir şey.sizden tek bir isteğim olaylara siyah beyaz değil de renkli bakmanız,başkalarının fikirlerine sınırı aşmadan,saygınlığınızı yitirmeden yorum yapmanızdır.

      başka bir durum da lütfen kişilerin din ve vicdan hürriyetlerine müdahale etmeyiniz.benim düşünce tarzımı sorarsanız,ben milli ve manevi önde tutan bir kişiyim.tek bir isteğim ise milli ve manevi değerlerine sahip çıkan TÜRK GENÇLİĞİNİN yetişmesidir.dinsiz nesil içi boş tenekeye benzer.hangi madde ile vurursan o ses tonunda ses çıkartır.anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az.

    2. sayın Tayyibe hanım dini ilimden yoksun yetişen gençlik her zaman başka fikirlerin esiri olur ,metaryalist olur,madde bağımlısı olur.başkalarının amacı da zaten bu!..

      siz ki her ne kadar dini ilim öğretmeseniz bile bir ilim erbabı öğretmen olarak örnek olmanız gerekirken dindar kesimi ve köylüyü hakir gören yorum yapmaktasınız.sizlerin bizlere toplumun huzurunu sağlanması yolunda örnek ve önder olmanız gerekirken sizlerin yorumu mesleğinizle bağdaşmaktadır.

      dinsiz yetişen nesil eli silah tutan nesil haline dönüşür.ALLAH muhafaza sizler bankamatikten para çekerken paranızı gasbeder,ülkenin huzurunu kaçıranlara uşak olur.askerine,polisine,öğretmenine ve hocasına silah doğrultur.sizin yapmış olduğunuz dua ile beyan ettiğiniz fikirler birbiriyle bağdaşmadığı gibi sizi basitleştirmektedir.

      size akıl vermek haddime değil ama şunu kesinlikle unutmayınız ki inancınız hangi aşama da olsa dahi inana inanmayana rızkı veren ALLAH’dır.ona edilen her dua insanlara mutlaka dönmektedir.şu an kendi kendime düşünmeden geçemiyorum.iyi ki sizlerin öğrencisi olarak yetişmemişim.şu an ülkemiz dualarla ayaktadır.etrafımız ateş çemberi haline dönüşmüş,genç fidanlar bizlerin huzuru için canlarını vermektedirler.

      bu arada hocalarımıza çok iş düşmektedir.40 dönüm bostan yan gel osman yapmadan üzerlerindeki manevi sorumluluğun ağırlığını hissederek ALLAH korkusunu bilen gençler yetiştirmeleridir.

      BEN İNSANLARIN MAYMUNDAN TÜREDİĞİNE İNANAN GENÇLERİN YETİŞMESİNİ KESİNLİKLE İSTEMEDİĞİM GİBİ ARTIK ONLARA BU DARWİNN FELSEFESİNİ AŞILAYAN ÖĞRETMENLERİ DE GÖRMEK İSTEMİYORUM.bizlere böyle fikirler aşılayarak çok zaman kaybettirdiler.bizleri geçmişimizden uzaklaştırmak için çok zaman kaybettirdiler.

      artık ben diyorum ki GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMAZ!..

    3. Tayyibe Hanım ben de size katılmıyorum.
      Saygılarımla…

  3. bak kardeşim gelirken ezanla geliyon giderken selaa ile gidiyon ozamaan niye sesin cıkmıyooo …..nasıı bir zihniyte sahipsiniz ….

  4. diyor ki…….. ???
    yeterince imam yokmuş demek ki , muhtelif cemaatlerin kuran kursları bir taraftan, meb in olağanüstü çabaları bir taraftan, yolları uzundu olabildiğince kısaldı , yeterince oy devşirebilecekleri bir potansiyel zaten oluşmuş durumda ama yetmiyor, yetmeyecek
    dediğin gibi aman açılsın, geç bile kaldılar… her eve bir imam lazım.

  5. imamlık olayını siyasi rant gibi düşünmek ZAVALLILIKTIR. imam hatip liseleri sadece imam yetiştirmiyor. Toplumun her kesimine Allahı peygamberi özellikle kul hakkını bilen kimseleri yetiştiriyor emin olun mudurnuya imam hatip açılınca ahlaki değişim olacaktır uğraşmak bizlerden inayet ALLAHTAN

  6. TAYYİBE HANIMI YAPMIŞ OLDUĞU YORUMLARDAN DOLAYI KINIYORUM KİMSE BU KUTSAL GÖREVİ DALGAYA ALIPTA BU TÜR YORUMLAR YAPMA HAKKINA SAHİP DEĞİLDİR. TAYYİBE HANIM EFENDİ RAHATSIZ OLMAYIN İMAM HATİPLERDEN İMAM HATİPLİLERDEN. EMİN OLUN O KİMSELER TOPLUMDA HAKKI HUKUKU EN İYİ BİLENLERDİR. SİZE BİR ZARAR GELMEZ. YAPTIĞINIZ YORUM GERÇEKTEN ÇOK TALİHSİZ ALLAH SİZİ AFFETSİN HİDAYET NASİP ETSİN…………….

  7. Diyanetin imamı batmakta rezilin gözüne,acırım tükrüge billahi tükürsem yüzüne

    1. “Diyanetin imamı” ne güzel bir tanımlama olmuş. Ah keske “halkın imamı” diyebilsek. Vicdanınıza ve Allah’a imanınıza soruyorum o zaman; Türkiye’de imamların yüzde kaçı politik değildir? Yüzde kaçı bir partinin (??) siyasetini övmez? Ama tekrar ediyorum, vicdanınız ve imanınız üzerine cevap verin…

      1. sayın SEDAT BEY sizi de anlamak mümkün değil.olaya hep siyasi olarak bakıyor,muhalefet partisinin misyonunu yapmadan da edemiyorsunuz.cenaze musalla taşına konulduğunuz vakit falanca bey veya amir-memur niyetine değil ”er kişi” niyetine diye cenaze namazı kılınıyor.kıldıran da maalesef sizlerin gözardı ettiğiniz imamlar kıldırıyor.yalnız şu sözünüze katılmadan edemeyeceğim”halkın imamı”sözünüz.

        dini kendi menfaatlerine alet etmeye çalışanlara karşı olduğum gibi dini siyasete alet edenlere de bir o kadar karşıyım.şu kadarını söylemeden de geçmeyeceğim,dini vecibelerini yerine getiren imam ve cemaatlerinden hiçbir zaman bu memlekete zarar gelmez,ülkesini yıkmak için askerine,polisine,öğretmenine ve hocasına silah doğrultmaz.

        YÜCE MEVLAM vatan ve din sevdalısı TÜRK GENÇLERİNİN yetişmesini nasip eylesin.dini bilgileri eksik olan gençlik tıpkı yapay çiçeğe benzer,sadece görüntüsü olur,başkalarının fikir ve felsefelerinin uşaklığını yapmaktan ileri gitmez,onları oyuncağı olur..

    2. Netice itibariyle “Diyanet İsleri Başkanlığı” siyasi iradeye bağlı bir kurumdur. Yarın sizin desteklemediginiz bir hükumetin ATADIĞI bir baskana bağlı olacak bu kurumun is basina getireceği imamlara da böyle destek verecek mısınız? O zaman sizin gözünüze batmasın “Diyanet’in imamı”? Sizin yüzünüze tükürmek için sıraya girmesin insanlar?

      1. sedat bey siz benim savunduğum ideolojiyi halen daha anlamamakta ısrar ediyorsunuz.sizin kullandığınız kelimeler saygı sınırını aşırı bir şekilde aştığı gibi eğitim ve kültür seviyenizi göstermektedir.sizi terbiyeye davet ediyorum.eğer farkındaysanız ben sizi incitici ve hakaret edici kelime sarfetmedim.eğer isterseniz ben de alası var ama ben sizin seviyenize düşmemek için gayret sarfedeceğim.sizinle her yazışmamda bana sabrı öğretiyorsunuz.iyi ki varsınız.sizin varlığınız benim saygı çıtamı biraz daha yükseltmektedir.

        1. Sayın TANRIKULU;
          Arka arkaya 2 tane yorum yazdım, arasında 10 – 15 dakikalık bir zaman dilimi oluştu. Sizin yorumunuz da tam o sırada araya girmiş. Bu durumu editöre de sorabilirsiniz, kayıtları ve zaman sıralaması mutlaka elinde mevcuttur. 2. yorumumu yazarken de sizin yazınız henüz çıkmamıştı. Ben daha önceki karşılıklı konuşmalarımızda da belirttim, tekrar da belirtiyorum; açıkça adımı zikremediğiniz hiçbir yorumunuzu ya da yazınızı okumuyorum. Benim lafım altına cevap yazdığım “Akif” rumuzlu hemşehrimeydi, alınmanız anlamsız. Tekrar söylüyorum; sizin kendinizi anlatma ya da ispat etme uğraşlarınız beni ilgilendirmiyor. İstirham ederim benim yazılarımı okumayın, hoş okuduğunuzda da anladığınızı sanmıyorum. Lütfen bana cevap yazmayın, aynı lisanı kullanmıyoruz. Benim “ak” dediğimi siz “kara” anlıyorsunuz. Benim ideoloji ile de işim olmaz, iktidarla ya da muhalefetle de. Elhamdülillah müslümanım, sağcı ya da solcu değilim, Atatürk’ün felsefesini sevmiş ve benimsemiş, insana saygı duyan, yaratılmışı yaradandan ötürü seven bir insanım. Kimseye de hakaret etmem ancak alenen hakaret edene de 2 kelime cevap veririm. Ne sizin savunmaya çalıştığınız ideoloji ne de başka bir ideoloji umurumda bile değildir, istirham ediyorum bana anlatmayın.
          Ayrıca; benim terbiye, eğitim ve kültür seviyemi ölçmek ya da değerlendirmek, seviye düşüklüğümü tespit etmek size düşmez, lütfen nefsinizi benim üzerimde tatmin etmeye kalkmayın, Allah korusun ben de nefsime yenilip daha ağır bir cevap verebilirim. Bir arkadaş tavsiyesi ile bu tatsız karşılaşmaları bitirmek isterim ki; lütfen tarafı olmadığınız bir muhabbete balıklama dalmayın, komik oluyor.
          Sayın Editördem ricamdır : lütfen benim yazdığım yorumların yazılma / yayınlanma ve Yusuf Bey’in yazdıklarının yazılma / yayınlanma saatlerini paylaşınız, kendisi sürekli ona cevaben yazmış olduğum gibi tuhaf ve anlamsız bir zan içinde, bunun da böyle olmadığını görsün, sıkıldım artık.

          1. Söylemeden geçmeyeyim; Yusuf Bey beni anlamanın mümkün olmadığını da söylemişsiniz. Ben de bundan bahsediyorum işte. Ben sizden beni anlamanız yönünde bir istekte mi bulundum? Allah aşkına sizden tek istediğim zaten anlamadığınız şahsım hakkında yorum yapmayın, benim yazdıklarımı okumak zorunda değilsiniz. Bir insan bir insana bunu daha açık bir şekilde nasıl söyleyebilir bilmiyorum ama “Allah aşkına” diyorum.

  8. ………..herşeyi dine dayandırarak, rant kapısı saglamak günümüzün önemli gereksinimlerinden biri oldu zaten….hacı hoca molla…… hepsi degerli bu ülkede…. din sadece imamları doldurmakla olsaydı bugün ülkemizde herkes daha vicdanlı olurdu…..

  9. Bence 1milyon imam alınmalı. Hatta her okulda vakitleri kıldırmak için bir imam olmalı, aynı şekilde devlet dairelerinde, özel kurumlarda, her kamu ve özel binada en az 1tane olmalı. O kadar çok olmalı ki, sayamayalım hatta. İmamlık bakanlığı kurulmalı hatta . yer gök imam olmalı

    EDİTÖR: Yorum yapan arkadaşlar asla korkmamalı ve saklanmamalıdır. Neden korkup isimlerinizi yazmıyorsunuz. Her kes ismini yazsınki renkler ortaya çıksın. Yoksa İmam sevmeyen bir kişi, devlet memuru sevmeyen bir kişi olamaz. Eninde sonunda o arkadaşlara işimiz düşecektir.

    1. zaten şu an herkes rengini yeterince belli etmiş, isim yazmak çok birşeyi değiştirmez, farzedelim ki Ali X, Veli Y adım soyadım. bu hiçbirşeyi değiştirmez, internette yapılan yorumlara ad soyad yazma zorunluluğunu boşuna koymuşsunuz bence sayın editörüm. ayrıca ben devlet memuru sevmeyen biri değilim, sadece haksız yere bir meslek grubunun bu kadar yükselmesine, toplumun 1numarası olma yolundaki çalışmalara karşıyım. hepsi bu.

  10. Çoğunluğun çok önem verdiği ciddiye aldığı bir konuda düşünceleriniz ne olursa olsun karşı görüştekilerini incitecek alaya alacak küçük düşürecek şekilde yorum yapmamalı kamil insanlar. Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan atıp tutmamalı. İnsanlar inançlarını gizlemeden aleni ibadet edebilmeli İdareciler de ibadet için yer bulma bina yapma hizmete sunmada görevlerini yapmalı. Avrupada bir kilisede görevli olanlardan en altta görülen zangoçun bile üniversite mezunu olduğunu bilmeniz isterim. Bana göre Camilerimizde de imamlarımızın ilahiyat fakültesi mezunu olması gereklidir. İlahiyat Fakültelerini de tıpkı öğretmenlikte olduğu gibi (öğretmen anadolu lisesi devamında Öğretmen yetiştiren Fakülteler) İmam Hatip Liseleri İMAL oluşturmalıdır doğal olan da budur. İlçemizde kaç yerleşim yerinde kaç cami var, kaç kadrolu imam var kaçı hala imamsız bunları araştırmadan ihtiyaç konusunda atıp tutmamak lazım. İlçe dışından bir köyümüze gelen kişi ne yapıp edip adamını bulup kendi memleketine tayinini yaptırmaktadır. Zamanında nasıl okullarımızın öğretmenleri mağdur olmasın diye lojman var idiyse şimdi camiler içinde lojman ihtiyaçları vardır. Lojmanı olmadığı içibn imam gelmemektedir. Yardım toplama konusunda birazcık görevim gereği konuya hakim olduğumiçin söylüyorum; inançlı insanların yardımlarıyla camiler ve lojmanları yapılmaktadır, Devletimizin katkısı ya hiç yok ya da çok cüzidir. Konu üzerinde İl Müftülüğünden niye bilgi almıyorsunuz, yolda denk geldinizde sorup cevap mı alamadınız? Değerli Hocalarımızı incitmeyelim, Onlara devamlı ihtiyacımız var. Modern Ülkelerde Devlet Hastanelerinde kadrolu din görevlileri var ve hastalara moral verirler, dini duygularının artmasını ve kuvvetlenmesini sağlarlar. Orduları içinde de kadrolu din adamları vardır. SİZLERİN DARWİNCİ ATEİST ŞEKİLDE HAYATINIZI SÜRDÜRMENİZ İNANCI OLANLARA HAKARET ETME ÖZGÜRLÜĞÜNÜZ OLMAMALI! DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ BU DEĞİL! Kaldı ki zamanla maneviyata sarılma ihtiyacınız olacak, naçar kalacaksınız ve sığınma yeri arayacaksınız! Bunları geçmişte gördük görüyoruz ve göreceğiz. En önemli örnek Cem KARACA diyebilirim. Allah’ım hepinize rağmet ve mağfiretini hidayetini bol eylesin.

  11. Üstad NFK diyorki; “Yoklansın kafatası mezarda her ölenin, Farkı var mı bakalım hükümdarla kölenin”. Evet bu gerçekte hem fikirsek ve bilinen ve gidilecek başka SON yoksa neden tartışılır bu konular çok anlayamam. Ayrıca bazı yorumları okurken gerçekten çok üzüldüm. Zira kimileri sınırları çoktan aşmış.. Bu saatten sonra onlara acımak ve dua etmekten başka elden birşey gelmez sanırım.. bana kızacaklardır belki ama, kayıp zamanın kayıp gençliği idi onlar. Öğle bir kaybedilmişler ki, hala ne millet onları bir daha bulabildi nede kendileri kendilerini..

    Yine İmam- Azam Efendimiz için şöyle derler; “Ne kadar alim varsa hepsini fikirleri ile yendi.. Ama ne kadar cahille de atıştı ise cahiller onun yendi.” Onun için tartışmaya girmenin bir anlamı olmayacaktır. Çünkü müslümanlar tartışmaz fikir alışverilinde bulunurlar.. Zira tartışma sadece tartışmadır.. taraflar birbirlerinin fikirlerinden kesinlikle yararlanma düşüncesinde değildirler ve yararlanamazlar.
    Onun için bizler tartışmaya gireceğimize, ellerimizi başımıza alıp; sadece imamların değil, ben müslümanım diyen herkesin hayattaki vazifesi olan Emri bil ma’ruf, nehyi anil münker.. yani iyiliği emretme kötülükten men etme vazifesini ne kadar yerine getirebiliyoruz.. bunu düşünmeli-buna kafa yormalıyız diye düşünmüyorum. Bu vazife her devir ve dönemde her müslümanca yerine gitirilebilmiş olsa idi zaten her taraf gül-gülistan olurdu..

    Sanıyorum hata olumsuz yorum yapanlarda değil yine bizde..

    1. Değerli Hocam;
      “imam” önderdir, doğru yolu gösteren, rehberlik edendir. Ne pahasına olursa olsun Allah hakkı için dogruyu soyleyendir. Davranışları ve edasıyla topluma ornek olandir. “Bu sefer de sıra bizimkilerde” demeden her türlü haksızlığa, zulme karsı çıkandır. Allah hakkı için soruyorum ki; çatır çatır faiz yenen, kul hakkının umursanmadigi, öksüzün yetimin hakkının paylaşıldığı gunümüzde bardagibtasiran son damla bu mudur? Bu sıkıntı cozulunce tüm problemler hallolmuş mu olacak? Suc sizde değil, suc hepimizde. Nefsimizin istekleri doğrultusunda yasıyoruz, Allah sonumuzu hayretsin

      1. sayın SEDAT bey baştan bu habere ilk yorum yapanlardan birisiyim.ben de sizin gibi ATATÜRK felsefesini benimseyen ve en çok daTÜRK MİLLİYETÇİLiĞİ dir.habere hakim birisi olarak konuya balıklamasına atlamadım.

        kendi şahsi emellerini ve profillerini MUDURNU nun önünde tutmak isteyen her kim olursa olsun eleştirmekten çekinmem.o şahısların ağaoğlu,paşaoğlu,amir-memur ve bey olması benim için farketmez,benim için hiçbir şey ifade etmez.

        -ben;KONUŞAN,KONUŞTUKÇA BİRBİRİNİ ANLAYAN MUDURNU İNSANI İSTİYORUM.

        -ben;eğer yanlışlar varsa düzelten,uyaran ve birbirini tamamlayan MUDURNU istiyorum

        -ben;etik sınırını zorlamadan insanlara tepeden bakmayan,eleştirilere tahammül eden,yanlışları aadaabına uygun kişileri uyaran,KÖYLÜSÜNÜ,İŞÇİSİNİ FAKİRİNİ küçümsemeyen,onları hor ve hakir görmeyen MUDURNU İNSANI istiyorum.

        çünkü biz,çünkü biz herkese nasip olmayan bir kentin,ŞİRİN MUDURNUNUN BİREYLERİYİZ.

  12. İmam Hatip Okulları sadece imam yetiştirmek için açılmaz. Evet belki belli zamanlarda önü kesildiği için, hakları yendiği için sadece imam olabiliyor başka alanlara yönelemiyorlardı. Ama şimdi durum farklı. 98 yılından evvel nasılsa bir imam hatip lisesi mezunu tıp, hukuk, kamu yönetimi vb… bölümleri okuyabiliyordu bugünde öyle olacak inşaallah.
    Eğer bugün insanlar çocuklarını ingilizce öğrenmesi için yurtdışına gönderiyorsa, ingilizce eğitimine okul öncesinden başlamasını istiyorsa hatta bununla da yetinmeyip Almanca, Fransızca da öğrensin deyip, yüksek ücretlerle özel dersler aldırıyorsa, bugün büyük çoğunluğu müslüman olan Türkiyemde, Mudurnumda, Rabbinden korkan, Rabbinin himayesine sığınmak isteyen ve onun kelamı olan Kuran-ı Kerim’i anlamak isteyenlerde bir zahmet okuluna kavuşsun.
    Yorumlardan birinde bir abimiz yazmış, herkesin bir gün fatihaya ihtiyacı olacak, herkes doğarken, sünnet düğünlerinde, evlilik merasiminde, nikahlarda, ölürken cenaze namazlarında ve vakit namazlarında imama ihtiyaç duyacak. Ama imam hatip okullarından mezun olup, Allah korkusu olan, Hakkı ve batılı bilen, mazluma zulmetmeyen doktorlara, mühendislere, öğretmenlere, işçilere, memurlara da ihtiyacımız var.
    Evet illa imam hatipte okumakta gerekmez Hakkı anlamak için ama 20-30 okulun yanında 1 tanecikte İmam hatip okulumuz oluversin, ne olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir