HIDIRLIK ŞEYHİ HACI TAHİR EFENDİ

HIDIRLIK ŞEYHİ HACI TAHİR EFENDİ

“Mudurnu Hıdırlık Kayası üzerinde bir cami yıkıntısı ile eskiden ahşap şimdi yeniden kümbet biçiminde kargir olarak yapılmış bir Türbe vardır. Bu Türbe de yatmakta olan zat, Nakşibendî Şeyh-i Hacı Tahir Efendi” olarak bilinir. Faaliyetleri hakkında fazla bir şey bilinmemektedir.

Kendisinin her zaman hizmetinde bulunan “Mehmet” isimli bir Derviş i varmış. Bu Derviş, şeyh-i ne;-“Şeyh-im, ne olur bana bir kez Hızır A.S.’ı gösteriveriniz!” dermiş. Bir Cuma günü, öğle vaktine yarım saat kala, beyaz bir at üstünde nur yüzlü, heybetli bir yolcu, Şeyh-i ziyaret e gelmiş.

Derviş Mehmet, koşup atın dizginlerini tutmuş. Gelen bu misafir, Şeyh Hacı Tahir Efendi ile bir süre oturup konuştuktan sonra, Cuma Namazına 10 dakika kala:” İzin verirseniz artık ben gideyim!” demiş. Atına binerken Derviş Mehmet tekrar ona hizmette bulunmuş. Bu sırada Şeyh Efendinin misafirine:

-“Namazı nerde kılacaksınız?” diye sormuş. Misafir:

-“Allah nasip ederse Mekke’de!” diye cevap vermiş.

Bir süre sonra Derviş Mehmet:-“ Şeyh-im bana Hızır A.S.’ı bir kez gösterivermediniz!” deyince

-“Oğlum, geçen Cuma günü gelen misafirimize, atına binerken namazı nerde kılacaksınız? Diye sormuştun. Buradan 10 dakikada kim Mekke ye gidebilir ki? İşte o zat, Hızır A.S. idi.

O günden sonra Derviş Mehmet, Şeyh-i ne daha bir gönülden bağlanmış. O zamandan bu yana da Musalla Mahallesi’ndeki bu Türbe’nin adı ve üzerinde ki kaya “Hıdırlık Kayası ve Şeyh-i” diye anılıyor. Halk dilinde “ Hıdırlık Kayası” adıyla da anılır.

www.mudurnuhaber.com

“HIDIRLIK ŞEYHİ HACI TAHİR EFENDİ” için 2 yanıt

  1. Çok güzel bir bilgiyi haber olarak sunan Aydın kardeşime teşekkür ediyorum. Çok mübarek zatlar var memleketimizde, onlar hürmetine Rabbim bizleri her şerden muhafaza buyursun.

  2. Dedem benim zırhın herzeman üstümüzde dualarımız seninle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir