Güneş’i gören Çiçekler Tomurcuklandı

Mudurnu ilçesi Seyrancık Mahallesi Kazan sokakta ikamet eden Emekli Eğitimci Abdullah ATAY Bahçesindeki çiçeklerin tomurcuk vermesinden  dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

cicekler

ATAY, Bahçemizdeki çiçekler tomurcuk vermeye başladı, bu yıl Kış aylarını ta olarak yaşayamadan Yaz aylarının müjdecileri ile karşılaştık, bahçemiz yine her yılki güzelliği ile çiçekler ile şenlenecek, yarışmalara hazırlanıyorum dedi.

cicekler1

 

 

 

 

 

www.mudurnuhaber.com

 ciceler3 MAYMUNCULARDA  ÇİÇEKLER AÇTI

Mudurnu İlçesi Musalla Mahallesi Maymuncular mevkiinde yol kenarlarında Rengarenk Gelincikler adeta   Baharın gelişini müjdeliyor.

www.mudurnuhaber.com

 

“Güneş’i gören Çiçekler Tomurcuklandı” için 3 yanıt

  1. HOCAM KARDELEN ÇİÇEĞİ O ÇİÇEKLER. DÜNYANIN EN GÜZEL VE NADİR OLAYINA ŞAHİT OLUYORSUNUZ. AH BİR ARADA OLABİLSEYDİM. ÇİÇEK DEĞİL O BAŞKA BİR ŞEY

  2. Duygurınız duygularımla bire bir örtüşüyor sevgili Faruk Bey. Biliyorum o kardelen çiçeği çok ender bulunan bir bitkidir. Mudurnu’da çocukluğumuzda büyüklerimiz onu ‘Aktavuk’ çiçeği olarak tanıttılar. Yeryüzünün en güzel hobilerdendir botanik etkinliği.
    Yeri gelmişken kardelen çiçeğinin öyküsüne değinmeden geçemiyeceğim:

    Kardelen çiçeği, güçlü olmanın, direnişin ve saflığın sembolüdür.. Soğuğa ve buz tutmuş toprağa kafa tutan, yaşamını sürdüren, zarif ve bembeyaz rengiyle yaşam mücadelesi veren bir nadide bir bitki..

    Ama efsaneleşen birde öyküsü var:

    Asırlar önce birbirini çok seven iki çiçek varmış. Bunlardan erkek olan, sevgilisini o kadar çok seviyormuş ki, baharda açtıklarında diğer çiçeklerden onu kıskanıyormuş. Buna dayanamayan erkek çiçek, baharda binlerce çiçeğin içinde açmak ve kalabalığın içinde kaybolmak yerine kışın dondurucu soğuğunda açarak, canından çok sevdiği sevgilisini daha fazla görmeyi hayal etmiş. Yine bahar gelmiş tüm çiçekler toprağı yedi renge boyamış. Erkek çiçek, kışın kurduğu hayallerini anlatmış. Dişi çiçek de sevgilisinin fikirlerini çok beğenmiş ve bir dahaki sefere hiç kimsenin açmaya cesaret edemediği, kışın dondurucu soğuğunda açmak için sözleşmişler. Bahar bitmiş, yaz geçmiş ve kış gelmiş. Sevgilisine kavuşma hayalleri ile yerinde duramayan erkek çiçek, karın bir yorgan gibi kapladığı toprağı delerek yeryüzüne çıkmış..

    Bembeyaz karlar içinde o renkleriyle göz kamaştıran sevgilisini aramış, aramış, aramış… Ama bulamamış. Ümidini yitiren erkek çiçek bir süre sonra üzüntüsünden boynunu eğmiş ve soğuğun şiddetine daha fazla dayanamayarak yaşamına son vermiş.
    Yüreğiniz kardelen çiçeği gibi güçlü ,yaşamınız da kardelen çiçeği aydınlığında olsun hep..
    Nice baharlara….

  3. Kardelen çiçeği dr Türkan Saylanın doğuda eğitime kazandırdığı kız öğrenciler,toprak altından başlarını çıkarıp yaşama ,eğitime, merhaba diyenler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir