Ellere Var da Bize yok mu?

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun, Kırsal Kalkınma (İPARD) Programı başvuruları 1 Şubat’ta başladı.

                                Mudurnu Haber

Tarım Kırsal Kalkınmayı Desekleme Kurulu (TKDK) tarafından girişimciye verilen yüzde 50’lik hibe ile dönemiçinde Şanlıurfa’ya 20 bin büyükbaş hayvan girdisi sağlanması hedefleniyor.

Mudurnu Haber

    Projelerden aslan payı alan ilin Şanlıurfa olduğu belirtiliyor. Birinci çağrı döneminde, ülke geneli kabul gören 4 projeden birinin Şanlıurfa’ya ait olduğu belirtilirken, ikinci çağrı döneminde en fazla proje sunarak 20 il için öngörülen bütçenin yüzde 30’unu sadece Şanlıurfa’nın aldığı öğrenildi. Proje döneminde 30 milyon Euro’luk kaynağın sağlandığı kaydediliyor. Tarım Kırsal Kalkınmayı Desekleme Kurulu tarafından girişimciye verilen hibenin önemine dikkat çeken Tarım Kırsal Kalkınmayı Desekleme Kurulu Şanlıurfa Koordinatörü Mehmet Ekinci, Şanlıurfalıları bu fırsatı değerlendirmeye davet etti. Girişimcilerin, yapı ruhsat iznini almak için bürokrasi engeline takıldığını aktaran Ekinci, bu engelleri azaltmak için çalışma sürdürdüklerini ve çalışmaların kısa süredetamamlanacağını söyledi.

Uygun iller: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzurum, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Uşak, Yozgat’tır.
 

Her bir proje için uygun yatırımların toplam değerine yönelik alt ve üst limitler aşağıdaki şekildedir:

  • En az 50.000 Avro
  • En fazla 3.000.000 AvroIPARD MUDURNU

Kanatlı Eti üretiminde söz sahibi olan İlimiz ve genelinde  bu tip bir uygulamadan neden yararlanamıyoruz ?

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir