Din Görevlileri önce sorumluluğunu bilecek

   Din Görevlileri önce sorumluluğu bilecek

Türkiye Diyanet Vakıf-Sen Mudurnu ilçe temsilciliği, Mudurnu Merkezde istişare toplantısı düzenledi.

Toplantıda Türk Diyanet VakıfSen Bolu Temsilcisi Metin Saltan din görevlilerine hitaben konuştu.

Mudurnu Diyanet görevlilerine, yaptığı konuşmasında Din Görevlileri önce sorumluluğu bilecek, biz üzerimize düşen görevi layıki ile yapacağız, neden derseniz, bizim görevimiz sırat köprüsüdür, meşakkatlidir, zordur, çilelidir amma sonucunda alacağımız sabrın neticesinde bize verilecek o mükâfat olan Cennet bizi motive etmektedir dedi.

 Elif, gibi dimdik duruyoruz

Metin Saltan,  Vakıf olarak amaçlarının Kurumların önüne geçip, kurumların alternatifi olmak, olmadığının altını çizdi. Amacımız, başta kurum yöneticilerimize yardımcı olmaktır, onlarla kavga etmekten, onlara saygıda ve hürmette kusur etmekten imtina eder, icap duyarız, amma bu kurumun kardeşliğine, birliğine, beraberliğine, huzurlu bir çalışma ortamına bir takım vesveseler, dedikodular ile gıybet sokmak isteyenlere de fırsat vermemek için Elif gibi dimdik ayakta durmayı kendimize, şiar edindik dedi.

 SİZLER ÇOK ÇOOOK ÖNEMLİ ŞAHSİYETLERSİNİZ

Sıkıntı ve dertlerimizi paylaşalım, sevinçlerimizi paylaşalım, huzurlu ve mutlu bir çalışma hayatımız olsun. Yaptığımız işten zevk alalım, yaptığımız görevi bizzat bilerek, yaşayarak ve inanarak yapalım. Aman canım sende bana ne gibi tavır ve söylem ve eylemlerden uzak duralım. Sizler çok çoook önemli şahsiyetlersiniz, Dünya Üzerinde Cübbe giyen 3 Zümre den bir tanesisiniz, basit bir görev yürütmüyorsunuz, çok ciddi bir görev yürütüyorsunuz.

 

     DİN GÖREVLİLERİ LOJMAN VE CAMİ DEN KENDİLERİNİ DIŞLAMALIDIR

Din görevlileri arkadaşlarımız, artık bir an önce Lojmanı ve Camisinden dışlamalıdır. Camiye gelen Cemaatiniz bellidir,  şunu çok arzu ediyorum,  Allah için, Peygamber için, mahallemizdeki dargınların arasını bulup sevaba girelim, görev yaptığımız yerlerde de barış’ı huzur’u ve mutluluğu yayalım.

MUDURNU AK PARTİ İLÇE TEŞKİLATI DA BAZI İŞLERE DAHİL OLDU

Diyanet VakıfSen Bolu Temsilcisi Metin SALTAN,  Mudurnu’da bizim Siyaset olarak bir takım sıkıntılarımız var, bunlara sizlerden vakıfsınız, iki sendika bir araya gelmiş, efendim bizler bucuyuz, onlar şucudur. Arkadaşlar, buna son dönemlerde Mudurnu AK Parti ilçe teşkilatıda maalesef dahil oldu. Öncelikle bunu üzüntü ile karşıladığımı ifade etmek durumundayım. Bakınız Sağlık sektöründe Mudurnu’da bir sıkıntı var, Mudurnu’ya bakıldığında burası küçük bir ilçe değil, sadece Diyanet’in 200 Resmi çalışanı var. Bu yaklaşık 1000 kişiye tekabül eder, siz bırakın sendikacılığı biz Sendikacılığı yapıyoruz, siz buyurunda Mudurnu ya tam teşekküllü bir Hastane yapıverin, bunun çalışmalarını yapın.

    GENEL MERKEZE YAZILI VE SÖZLÜ OLARAK ULAŞABİLİRİZ

Siz kalkıpta bizim işimize müdahil olmayın. Biz sorunlarımızı kendi içimizde çözme bilgisine de sahibiz, kabiliyetine de sahibiz, cesarete de sahibiz Allah a çok şükür.  Arkadaşlarımıza kalkıp ta siz şucuymuşsunuz, siz bucuymuşsunuz niye hala oradasınız gibi ifadelerden bundan sonra mümkün mertebe sakınsınlar, eğer bunun devamı gelirle biz bunu Pati genel merkezine de gerek yazılı, gerekse sözlü olarak ulaştırmasını da biliriz dedi.

Bir takım girişimlerimiz olmuştur ve olmaya devam etmektedir, amacımız şuculuk,buculuk yapmak değil değerli arkadaşlar, amacımız sizleri haklar noktasında iyi temsil edebilmektir dedi.

MUDURNU İHA AYDIN ÖZPELİT www.mudurnuhaber.com

 

“Din Görevlileri önce sorumluluğunu bilecek” için 5 yanıt

  1. Devlet memurluğu yapmış birisi olarak çalışanlarının kendilerini ifade etme biçimini alkışlıyorum.her kurumda hatta kurumlar arası olması gereken bişey Müftülük teşkilatını kutluyorum müftülük teşkilatnın örnek olması gereklidir zaten. sivil toplum kuruluşları siyaset üstüdür üyelerinin haklarını aramak düşüncelerini ifade etmek içindir. kurumlar devletin kurumudur çalışanları devleti temsil eder.siyaset başka bişey herkes kendi işini yapsa…

  2. Birtakım çevreler şunu iyi bilmelidir ki siyaset farklısır sendika farklıdır. Kendi menfaatleri uğrunu görev arkadaşını suçlayan bir kimseye ne ile itham edilir yorum sizin. Sayın başkanbu konulara iyi değindi. LEGAL BİR OLUŞUMUN NETİCESİ BUDUR…

  3. Bu partinin ile teşkilatında görev yapanlar ve partiyi temsil ettiklerini sananlar; sizin işiniz devlet memurları arasında ayrımcılık yapmak mı? her şeyden önce HADDİNİZİ BİLECEKSİNİZ. Din görevlileri; dini konularda hizmet verse de Devlet Memuru oldukları unutulmamalıdır. Diğer memurlarında bazı konularda yakın olduğu taraflar olabildiği gibi Din Görevlileri de özelinde; Dini ve Mesleki kuralları çiğnemeden yasal olan istedikleri taraflarla diyaloğa girebilirler. Yasa dışı gruplara yakın olanların da sorgulamasını yapmaya yetkili olanlar partilerin ilçe teşkilatları değil; savcılıklardır. Sayın Başkanın da dediği gibi aileleriyle beraber 1000 kişinin içinde bulunduğu memur grubuna; özel hayatlarına müdahale edip arkalarından konuşarak şucu bucu diye ayrımcılık yaparak ayrıştırmak; yakın gelecekte oy kaygısıyla meydanlara inecek olan sizlere pekte faydalı olmayacaktır.

  4. ilçemizde her zaman olduğu gibi iktidar partisinin temsilcileri hep ucuz siyaset peşinde olduklarını tekrar göstermiş oldular.biraz eleştirildiklerinde yorumcuları halkı kışkırtmakla ve provokatörlükle suçlamayı da ihmal etmiyorlar.

    ilçe teşkilatı olarak sizin yapacağınız ve halledeceğiniz başka işlerin olduğunu bir vatandaş olarak hatırlatmak isterim.komşu ilçe GÖYNÜK bizden sonra harekete geçti ve bizden önce bitirdi.demek istediğim o dur ki;siz ilk önce şu HASTANE işini halledin.sizlerin neden böyle davrandığınız şimdiden belli oldu.gelecek yıl yerel seçimler var ya;oy peşine erken düştünüz.DİYANETİ,DİN ADAMLARINI VE İMAMLARI kendi oy emelleriniz için SİYASETE alet etmeyiniz.

    değerli büyüklerim sizlerin oy alabilmeniz için ilk önce ilçemizde halka hizmet ediniz.HASTANE işini, KAPLICA da çok sesli koro halinde ki çok başlılığı kaldırın.halk sizden ziyaret değil HİZMET bekliyor.ziyaret edeceğiniz yerler hizmet etmek istiyorsanız,MAHALLİ İDARELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI VE SAĞLIK BAKANLIĞIDIR.

  5. Gelecekte Mudurnudan çıkacak siyasilere temiz bir ortam bırakın lütfen……

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir