Deprem ve yaşananlar

Deprem ve yaşananlar

23 Kasım Pazartesi sabaha karşı saat 04.08 sularında Düzce Gölyaka’da meydana gelen Deprem  tüm Ülkeyi tedirgin etti.

Deprem bölge halkını çok tedirgin etti, birde gecenin uykunun tam tatlı yerinde iken, Yıllardır unuttuğumuz   ( Zelzele- Allahemri) Deprem bizi derin uykudan uyardı. Allah’a şükürler olsun ki  99 Depremlerinde yaşanan can kayıpları yaşanmamış olduğu haberlerini almak oldu.

Uzun bir aradan sonra kendini  insanoğluna hatırlatan Deprem gerçeği  çok yakınımızda  meydana geldi ve taaaaa sesimizi yüzlerce kilometre ötelere duyurdu.   Art arda gelen artçılar ise acaba  devamı gelecekmi diye tedirgin sabahı zor ettik, acaba bu  Deprem yakın bölgedeki diğer fayları harekete geçirirmiydi ?

Gerek sanal basında gerekse tv lerde yaşanan depremin  başka bir depremi tetiklemeyeceğinin garantisini veriyordu Deprem uzmanları,,,

Bölgemiz fay hatlarının çok olduğu bir bölge olup,  her yerde çıkan sıcak sular ve Termal kaplıcalarımız şifa dağıtıyor.

 

Gece saat 04.08 sularında meydana gelen  Gölyaka – Sarıdere mevkiinde vuku bulan Deprem hadisesi sonrasında saat 05.20 gibi o bölgede  geçmiş yıllarda yaşamamdan dolayı bazı dostlarımı aradım, hem geçmiş olsun temennisi hemde son durumu öğrenmek istedim.

 

Gölyaka merkezde ikamet eden değerli büyüğüm Kazım DUROĞLU hocam ile görüştüm ve kendisine bölge halkının yaşamış olduğu Deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

Kendisi bana 99 depremini en ağır şekilde yaşamış ve kayıplar vermiş bir kişi olarak, şu an için herhangi bir kaybımız yok dedi.  Kendilerinin  yaşadığı bu depremin 99 Depreminden  çok faklı olduğunu ifade ederek, Deprem öncesi kuvvetli bir patlama sesi ile ürperdik ve ardından sallanmaya başladık dedi.  Sarıdere bölgesinin sıcak su kaynağı ve Kaplıca bölgesi olduğunu ifade ederek inşaallah can kaybı yoktur temennisinde bulundu.

 

UYUYAN FAYLAR UYANIRMI?

1967 Yılında  Mudurnu Taşkesti beldesinde harekete geçen  Fay hattından dolayı  Deprem meydana gelmiş ve tarihe büyük depremler listesine girmişti. Şimdi ise  Gölyaka da meydana gelen Deprem ‘in  komşu Taşkestide ki fay hattını hareketlendirirmi şüphesini akıllara getiriyor.  Yaşanan Depremin etkisi acaba kaç kilometre ötedeki  faylara etkili olur?  Sakarya üniversitesinden  bir öğretim görevlisi  yaşanan Depremin 10 km koptuğunu ve bunun 2 ile çarpılıp etkisinin 20 km olduğunu o gece TRT Haber ekranında işittikten sonra tedirgin oldum.

Alınacak tedbirler sayesinde en az zarar ile Depremlerin atlatılması temennisi ile …

AYDIN ÖZPELİT

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir