Çiftçiler Dikkat…! son gün 29 Mart

Çiftçilerin  mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmaları için   29 Mart 2013 tarihine kadar gıda tarım ve hayvancılık ilçe ve il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Çiftçi Kayıt Sistemine dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesine Dair Tebliğde değişiklik yaparak ve resmi gazetede yayımlandı.

Bu tebliğe göre “Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin,  29/3/2013 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekiyor

Ziraatçılar “Toprak analizi maliyeti düşük ve kaliteli bir tarım için mutlak şarttır. Bitkinin isteği olan gübre cinsini ve miktarını bilmek, en uygun zamanda ve ne şekilde toprağa verilmesini bilmek demek üretici açısından maliyeti düşüren en önemli özelliklerdendir. Çiftçi ve köylümüz mutlak surette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın il ve ilçelerimizde görevlendirdiği tarım danışmanlarıyla görüşmeleri de emeklerinin boşa gitmemesi açısından önemlidir” diye açıklama yaptılar.

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir