Cennet Eşkiya Kampı değildir.

Cennet Eşkiya Kampı değildir.

Mudurnu ilçesinde  Şeyh-ül İmran Hazretleri anma  gününde söz alan Emekli  Hatiplerden Abdulmetin BALKANLIOĞLU hocaefendi   imanlı bir insanın namaz kılmaması düşünülemez dedi.

Balkanlıoğlu , sohbeti esnasında  Cennete giden her kesin yolu Camiden geçti, seccadeden geçti, zikirden geçti,Kur an dan geçti , duadan geçti,hizmetten geçti , Cennet Eşkiya Kampı değil , Cennet Yüreği imanlı  Evliyaların,Müminlerin,Allaha İmana saygısı olanların, birlikte yaşadığı insanlara,hayvanlara, tabiata iyi niyetli hizmeti,himmeti gayreti ,alınteri,göz nuru, göz yaşı döken güzel insanların  barınağıdır  dedi.

Metin BALKANLIOĞLU, sohbeti esnasında bizlere Namaz yazıldı, oruç yazıldı , bizler müslüman  yazıldık haydi göreve, Allah ile samimi bir kulluk görevini yerine getirelim dedi.

Haber: Foto: Aydın ÖZPELİT

“Cennet Eşkiya Kampı değildir.” için 7 yanıt

  1. Metin Hoca İsmailağa cemaatinden olup, İzmit’te faaliyet göstermektedirler ve çok güzel sohbetler vaazler verir, sağolsunlar. Ne güzel bir bayram daha geçirdiniz. Rahatsızlığımız dolayısyle gelemedik, inşallah gelecek senelerde akşamdan gelir vazifede yapmak nasip olur, emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

  2. hoca efendinin nerede faaliyet gosterdigi veya hangi cemaatten oldugu beni ilgilendirmez.
    cennete kimlerin gidecegine, nasil insanlarin yeri olacagina karar veremez.
    Onu Allah bilir.
    Belki eskiya bazi insanlardan daha cok cennete layitir. Bunlar Allahla kul arasindadir. Ne sohbetle,ne vaazla ogrenilir .Kimin kim oldugunu Rabbim daha iyi bilir.
    Akilli, Allahina inanan ,onun icin ibadet yapan insanlarin zaten iman ve inanclari yeterlidir.
    Dini korkutarak ,cenneti paylastirarak anlatamazsiniz.

    1. Nezihe Hanım, Ulu Atatürk’ün kendi cebinden karşılayarak yazdırdığı dağıttırdığı Elmalı Hamdi Yazır’ın tefsiri var, edinin ve öğrenin. Kalp temizliği ile sadece inanarak cennete DOĞRUDAN girmek yokki, ibadetler var, görevler var. NAMAZ-ORUÇ-ZEKAT- bunlar başlıca ameli görevler. EŞHEDÜENLAİLEİLLALLAHVE-EŞHEDÜENNEMUHAMMEDENRESULÜHÜ diyerek zaten cennete gireceksiniz inancımız böyledir (Her ne kadar katılmasam da görüşlerine dinlerarasıdiyalogcuların sadece LAİLAHEİLLALLAH demekle cennete girilebileceğini söyleselerde) ama köprünün başı var Nezihe hanım. Kuranda ve de Hadislerde (RiyazüsSalihin) belirtilen yapmamız istenilen görevler var bunlar yapılmadığında hesabı var bunların. Ben o cemaate ait kişi değilim hoca ile de yüz yüze görüşmüşlüğüm yok lakin Cd ortamında TV lerde programlarını izledim tesadüfen, söylediklerinin hiç biri İlahiyatçı Alimlerin, Ulemanın inkar edeceği şeyler değildir. Kur’an, Hadis üzerine dayanarak konuşur Hoca. Son cümlenizde haklısınız bazıları cenneti sevdirerek yumuşak dille anlatırlar bazıları da cehennemi nar-ı ateşi anlatarak bilgilendirirler her ikiside doğrudur. Sürçi lisan ettik ise ifademizden incindi iseniz affola, saygılar efendim.

      1. herşey kul ile allah arasındadır önce dürüst olmak ve saygı cercevisinde olmak gerekir iman ve takva sahibi olmak çevremizdekilere sevgi saçmak gerekir çünkü hesaba çekilirken iman ve takva sayesinde çekilecez hz alinin çok güzel bir sözü var Takva, imanın temelidir.

      2. elmali hamdi efendinin eserlerinin tumu benim kutubanemde mevcut. Bunlari edinip ve ogrenmeme gerek yok, tipki haci hocadan ogreneneceklerimin olmadigi gibi…
        Kaldiki ( bu yazdiklarini ) bilmedigimi, uygulamadigimi nereden biliyorsun…
        Bunlar Rabbimle benim aramda.. .tipki diger kullar gibi .ogrenmmek isteyen her yeden ogrenmeye calisir. ifadenizden incinmem icin sebep yok. Yalniz tanimadiginiz insanlari insanlara empoze etmek tuhaf gliyor.Her yer haci, hoca ,ulema doldu…
        GUN GELECECEK CAMILER DOLUP TASACAK / FAKAT ICINDE HAKIKI MUMINLER OLMAYACAK…DIYE YAZLIR.. ben su an bunlarida biliyor ve dusunuyorum, ben kendi vicdanimla,kendi ogrenme istegimle hic ulemaya muhtaclik hissetmedim. Allahim insallahta muhtac etmez. bende sevgi ve saygilarimi sunar iyi gunler dilerim.

  3. en basit bir işe girmek için bile şartlar aranıyor.bir okul mezunu olmak,askerliğini yapmış olmak,belirli bir yaşı aşmamış olmak,iş tecrübesi v.b gibi. ALLAH c.c cennetide ,sadece içi temiz diye bedava verecek değil heralde .Bazı şartlar koymuş. Namaz kılmak ,oruç tutmak,zekat vermek,hacca gitmak,kelime i şehadet getirmek gibi.

  4. hocayı daha önce de dinledim. gerçekten çok bilgili ve bilgisini güzel anlatan biridir.
    benim asıl değinmek istediğim şey yıllardır yapılan bu organizasyonda hala düzeltilemeyen hatalar. birincisi meşelerin altına bir kepçe müdahalesiyle daha düzgün oturma yerleri yapılabiri. ikincisi pilavlar bence artık bulgur pilavına dönüştürülmeli. üçüncüsü pilavın içinde kemik ayıklamaktan bıktık, bu etler kemiklerinden sıyrılmalı ve sadece et olarak verilmeli. sonuncusu ise yıllardır söylenen bir dedikodu: bir gece önce etler pişirilirken şehir merkezinde oturanların özellikle esnafın gece yarısında tepeye çıkıp et ziyafeti çekmesi. et yiyemiyorlarsa bana söylesinler ben onlara her ay iki kilo et gönderirim ama bu hayır işinden otlanmak çok ayıp ve günah. belki yardımın çoğunu onlar yapıyordur, bilmiyorum, ama bu onlara böyle bir hak vermez. gerçekten çok ayıp. bu kişileri nefretle kınıyor, hakkımı helal etmiyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir