BİZİM TREN MESELESİ

BİZİM TREN MESELESİ

Bir yıla yaklaştı , Hızlı Tren meselesi ile ilgili yetkililer güzergah üzerinde toplantılar yaptı. Bu toplantılardan biride Mudurnu merkezinde Belediye düğün salonunda yapıldı, Bolu dan bir kaç gazeteci arkadaşım ve az Miktarda da Mudurnulu vardı. Aradan epey bir zaman geçti ve seçim sesleri yükseldiğinde siyasetin devreye girmesi ile Mudurnu’da nasıl gündem yaratırızı merak ederken  Hızlı Tren akıllara geldi. Bu Treni kaçırmamak adına Mudurnu Belediyesi  çeşitli yerlere Mektup yazdığını ve destek beklediklerini belirttiler.

 

Aynı zamanda bende aylardır  takip ettiğim ve çeşitli  yerler ile görüşmeler yaptığım  Hızlı Tren Projesinin  Mudurnu’da   Mektup yazmak ile bir sonuç getirmeyeceğini bu İstasyon işinin  AK Partili Mudurnu Belediyesine nasip olacağını, bu konu ile ilgili kardeşlik ve birlik ve beraberlik ile başarı sağlanacağını dile getirdim. Biliyorsunuz bende gazeteci bir kardeşiniz olarak Mudurnu ilçemden Belediye Başkan Aday Adaylığı için yola çıktım ve ilçemdeki,bölgemdeki sorunları bildiğim için örnek bir Belediye Başkanı nasıl oluru gösterme niyetindeyim.

 

ÖNCE BİRLİK VE BERABERLİK

Mudurnu’da Tren istasyonunun  hele , hele Yüksek Hızlı Tren istasyonun kurulması için bizler kendimiz hiç bir şey elde edemeyiz, bu işler Mektup yazmakla ve atmakla olmaz, öncelikle Bölgedeki Nallıhan,Seben,Mudurnu,Bolu,Göynük,Taşkesti deki Siyasiler,Muhtarlar ve idareciler ile birlikte birliktelik sağlanmalı ve birebir görüşülmelidir, bu mühim bir meseledir, bu mesele ne bir Aydın ÖZPELİT meselesi, nede başka birinin meselesi değildir, bu Mudurnu ve bölgenin  100 yıllık ve hatta daha  ileriye dönük olmassa olmazlarındandır.

 

MUDURNU  ARTIK KABUĞUNU KIRIYOR

Mudurnu kabuğunu artık kıran bir ilçedir, ilçede son aylarda tüm engel ve Takoz işlemlerine rağmen yatırımcılar Termal ile ilgili gerekli yatırımları yapmaya ve temelleri atmaya başlamışlardır. Bu Mudurnu’nun gelişatı için çok önem arz etmektedir. Mudurnu ilçesi 2017-2018 yıllarında  farklı bir ilçe olarak ekranlara gelecek, artık Tavuk markası değil termal turizm şehri olarak  hafızalara kazınacaktır.

Bu nedenle   Mudurnu’ya Hızlı Tren istasyonunu ne yapacaksınız, zaten orada  kaç kişisiniz de size istasyon yapılacak, bunlar sadece hayaldir sizin gücünüz yetmez diyenleride  not alıyorum, aynı bundan 5 yıl Önce Taşkesti beldemizde yaşananları not aldığım gibi,   buradan bir şey olmaz, bu adamlar sizleri dolandıracaklar, zaten burada sıcak suda yok, olsa bile yeterli değil, Sarotculara kadar  kimler geldi burada  bu işi yapacak oldu, zaten paralarıda yokmuş, gibi dedikodular ile bölge halkını kandıran  Provakötörler şimdi utanmadan gidip Havuzlarda yüzebiliyorlar.

Aynı şekilde hem Mudurnu’da yaşayıp, buranın tüm nimetlerinden faydalanarak  yapılacak işler ile ilgilide yardımcı oluyormuş, çok gayret sarf ediyormuş görüntüsü vererek , arkadan da  dalavere çevirenleride görüyor ve notlarımı alıyorum,  Mudurnu’da Tren  İstasyonu hayal değen ve dalga geçen bu zevatlar inşallah  bu günleri hep birlikte görürüzde bende onların bu Trene binerek utanmadan Ankara ve İstanbul’a yolculuk ettiklerini Rabbim bana göstersin.

2017-2018 de  tamamlanacak olan Mudurnu ve bölgesindeki termal Turizm tesisleri ile birlikte, o yıllarda Hızlı tren  Projesininde  bitmesi planlanıyor, bu anlamda İstanbul ve Ankara’ya sadece  Mudurnu’dan ve çevreden insanlar gezmek için gitmeyip, İstanbul ve Ankara ‘dan Mudurnu ‘ya Hızlı Tren ile  Termal tesislere  insanlar gelecektir. Şu anda Mudurnu ve çevresindeki  hali hazırdaki projelerin tamamlanması ile birlikte Mudurnu’ya  her 15 günde  Türkiye’nin ve Dünyanın değişik yerlerinden yaklaşık olarak 50 bin kişiden fazla Termal Turizm için misafirin gelmesi tahmin ediliyor.

 

Bu kadar yazı ve çiziden sonra, hala kafasından fesatlık geçirenler olacağına adım gibi Aydınım, ama dediğim gibi bu tip düşünenler için yapacak bir şeyde olmadığını, sadece icraatların yapıldıktan sonra, heeee biz biliyoruz zaten bu iş olacaktı, biz bu işin şurasındaydık, biz bu işin burasındaydık diyenleri duyar gibiyim. Her Şey MUDURNU için, diyor  Mudurnu ilçesinden selam ve saygılarımı sunuyorum.

Aydın ÖZPELİT

aydinozpelit@mudurnu.com

MUDURNU HABER

www.mudurnuhaber.com

“BİZİM TREN MESELESİ” için 12 yanıt

    1. Çok değerli AK Partili aday adayı arkadaşlar, çıktığınız bu kutsal yolda Rabbim işinizi rast getirsin. Allah önünüze çıkan engelleri ve size saldırıda bulunan dalaverecileri sizden uzak tutsun. Allah yar ve yardımcımız olsun. Mudurnu AK günler için gün sayıyor. Dualarımız sizinle.

      1. Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah Mudurnu daki Münafıklardan, dalavericilerden,üç kağıtçılardan seni ve Mudurnu yu korusun abi, Mudurnu ya geldiğimde sohbet etmek isteri, tanışmak isterim.

  1. Durmak yok yola devam. Mudurnu da AK parti kazanacak. Dua ediyoruz.

    1. HER ŞEY MUDURNU İÇİN . Mudurnu mutlaka hak ettiği şekilde yönetilmeli ve mutlaka iktidarın nimetlerinden faydalanmalıdır. Siyasi kısır çekişmeler istemiyoruz. İsmail OKUSUN 0850 303 0 202 MUDURNU

      1. editör AK Partiyi yaptıkları için bize kazandırdıklarından dolayı çok seviyorum. Allah başımızdan eksik etmesin. Ben aslında koyu sol bir gencim ama bu yapılanları görüyor ve bunlar için Mudurnuda bütün evleri tek tek gezip AK Parti ye oylarınızı atın die söyleyeceğim. Sizide ziyarete gelip tebrik edip, bir çayınızı içmek ve tanışmak isterim. Mudurnu artık kısır döngülerden sahte ayak oyunlarından kurtulmalı.

        1. Küfür etmene gerek yok, adam gibi gel konuş. Öyle oraya buraya yazı ve yorum yazmakla olmaz. Başkasının sopası ile başkasını dövmeye kalkışma. Mudurnulu olarak bu tip davranışlar yakışmıyor. Karşı görüşten olabilirsin, fakat çare internet sitelerinde değil. Problemin var ise gelir konuşursun. Adres belli… mudurnulu

          1. yorumlardaki hitabet tarzı , kültür farkını oraya çıkarıyor—-Mudurnuluların bayanlarla bu şekilde konuştuklarını hiç duymadım , allaha şükür ,memleketimin insanlarınla ve Mudurnulu olmakla her zaman övünürüm .

  2. DEĞERLİ ARKADAŞIM BİRLİK BERABERLİK ÖYLE YÜCE KAVRAM Kİ ONU ANLAMAK HERKESE NASİP OLMAZ.

    tren gelir geçer.önceden dumanın belli olurdu.trenin geçtiği dumanından belli olurdu.ya şimdi gelip geçtiğini nasıl anlayacağınız bana anlatacak olanınız var mı? bizler şu an ulaşamadığımız yer bizim değildir yahudi misyonunu çok iyi bilenlerdeniz

    çünkü bu misyon yıllarca bizlerin belleğine kazındı.biz onların söylediklerini yapıyor,onlar ise bizim yapamadıklarımızı yapıyorlar.

  3. Mudurnu senelerdir kısır döngü içinde ,hastane,termal,yol……sizler hala parti derdindesiniz .şu parti olsun ,bu parti olsun dualar ediyorsunuz-,parti için dua edileceğine , bu işleri yapacak ,tuttuğunu koparacak ,becerikli ,atak , kültürlü aday seçilsin.—-Belediye başkanı olmak,, parti tutmakla değil çok çalışmayla oluyor.—Hayırlı seçimler

    1. Mudurnu da bu kadar yapılması zorunlu işler varken, bütün partililer (belediye meclis üyeleri ) destek verip ,sorunların çözülmesine yardımcı olmayıp ,4 sene boyunca sadece bekledilerse——ve bu işleri sadece iktidar partisi yapar ,denildiyse—–o zaman Mudurnuda , hizmet değil ,sadece söz üretilmiştir..——Lütfen sadece Mudurnu nun kalkınmasın da el birliği yapın .

  4. Rahmetli Sabancı’nın bir kelamı vardır.Hayatta iki şeyi yapmayacaksın başarılı olmak için.Bir:boşadığın karını,2.işten çıkardığın işçiyi tekrar geri almayacaksın.
    Bakıyorum adayların içinde yıllardır babalarının büyük çabalar sonucu ele geçindikleri işi bile başaramayanların adaylığına ne demeli?İnsanlar bunların başarısızlığından bıktı.İşi kaybedermen büyük rakamlar fakat olan zavallı emekçi işçilerin maaşlarına oldu.Birileri milyon dolarları alırken evini geçindirmekle yüküm işçiler devirlerde alacakları paralarrdan bile vazgeçtiler.Tekrar iş bulmak için .Bunlar unutuldu.Şimdi bu insbanlar yönetici olmak için aday olak istiyorlar.Halk bunlara gereken cevabı verecektir.Diye düşünüyorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir