BİR TARAFTA ALLAH , DİĞER TARAFTA YALLAH OLUR MU

BİR TARAFTA ALLAH , DİĞER TARAFTA YALLAH OLUR MU

Bu yıl Mudurnu ilçesinde ikincisi düzenlenen Mudurnu Halk Oyunları şenliğinin, Peygamber Efendimizin Kutlu Doğum Programı ile aynı zamanda yapılması tepki çekti.

 

Mudurnu Müftülüğü Tarafından Hazırlanan Kutlu Doğum Programı etkinlikleri esnasında Mudurnu Merkezde oynanan Müzikli oyunlara bazı vatandaşlar tepki göstererek, nedir bu? bir tarafta Allah diğer tarafta YALLAH, bu programların ikisinide aynı gün yapılması  Peygamber Efendimize saygısızlık olmuş, programı düzenleyenler yanlış yapmışlar dediler.

 

www.mudurnuhaber.com

 

“BİR TARAFTA ALLAH , DİĞER TARAFTA YALLAH OLUR MU” için 18 yanıt

  1. Sayın editör haberi yazarken bari kutlamaları yapan tarafların da görüşünü alarak yazsaydınız daha objektif olurdu.Sapla samanı karıştırmayın yapılan bütün güzellikler ilçe için yapılıyor.emeklere yazık etmeyin.saygılar

    EDİTÖR: eğitimci arkadaşlar, maaşaallah, keşke Mudurnu ile ilgili tüm haberlere byle yorumlar yazsanız. Sapla samanı karıştırmamak için Cumartesi günü vatandaşlara kulak vermeniz gerekirdi.

  2. Öncelikle haberi için teşekkür ederim aydın bey herkesin aklını kurcalayan ama kimsenin bahsetmediği bir hadise ne güzel denk getirmişler.oysa bunu planlayanların yediği içtiği ayrı gitmezdi.kutlamalar trübüne oynamaktan öteye geçmedi.inşaallah bundan sonra buna müsade etmezler..

  3. Bu işin içinde art niyet var bugünde müftülüğün programını arka plana düşüren kişileri şiddetle ve nefretle kınıyorum…

    1. İmam Hazretleri,
      Türkiye’den başka yerde ” Kutlu doğum Haftası ” var mı ? Neden diğer müslüman ülkelerde kutlanmaz? Neden “Ramazan Bayramı ve Kurban bayramı ” tarihleri sabitlenmez. Neden sadece Türkiye’de Hz. Muhammed’ e ” Nüfus Kağıdı ” düzenlenir ? Neden Fetullah Gülen’in doğum gününe denk getirilir Kutlu Doğum Haftası ” ? Hristiyanların 25 Aralık Noel gününe karşılık mıdır ” Kutlu Doğum haftası ” ? İslam’ın iki kutsalı vardır ; biri Kur’an, diğeri Allah’tır. Hz Muhammed kutsal mıdır ? Peygamber olduğu Kur’an ‘ da belirtilmiş midir ? Belirtildi ise nasıl ?

      1. ibrahim yamankaya yorumu okurken dehsete kapilmamak ve gulmemek elde degil, hz.muhammed’i ( s.a.s ) islam icin kutsal saymadigina gore musluman degilsin, bari biz inananlara karsi bunu soyleme, pes yani……

  4. bu hafta kutlu doğum haftası.. öncelikle programlama yapılırken dıkkat edılmelı. ….boyle 2 program bı arada olmamalı.. efendimizi andığımız şu zamanlar onun önüne başka şeyler geçmemelı.. saygılı olunmalı ….. biz efendımıze saygımızı yitirmeye başladığımız andan itibaren kaybetmeye başlamışız :::::saygılı olalım???. tamam diğer program olmasın demiyoruz illakı olsun …ama 2 gün sonra olamaz mıydı???ı olsaydı ne olurdu. ?? hatta beledıyemız organıze etseydı de gelseydı semazenler?? gelseydı güzel seslı hafızlar ne olurdu yanıı?? (((LÜTFEN KAİNATIN SULTANINA SAYGILI OLALIMM))).. iş işten geçmeden…. SAYGILARIMLA..

    EDİTÖR: kİYMETLİ HEMŞEHRİLERİMİZ, lÜTFEN isimlerinizi çekinmeden yazınız. Her kes perde arkasından işler çevirmesin, yorumlar yazmasın. Neden isminizi saklıyorsunuz, NAMEHREMMİSİNİZ? Mudurnu bundan kaybediyor. Biliniz. Aydın ÖZPELİT MUDURNU Tel. 0535 735 91 64 7/24 e-mail. aydinozpelit@mudurnu.com

  5. Sayın Editör, bu haber neye hizmet ediyor, insanları kaynaştırmaya mı yoksa beyinlerini bulandırmaya mı?, vatandaşı karşı karşıya getirmeye mi? Peygamber efendimiz(s.a.v.) de bizim değerimiz, halk oyunlarımız da bizim değerimiz, Sevgili İmam rumuzlu arkadaş; bu işin arkasında art niyet olduğuna dair kesin delilin var mı? Eğer yoksa bu yaptığın suizan değilde nedir? Peki suizanın dinimizdeki yeri nedir? Varsa bir sıkıntı birebir görüşülür birdahakine aynı güne denk getirmemeye çalışılır olur biter, bir bardak suda fırtınalar koparmanın ne alemi var, lütfen biraz hoşgörü ama karşılıklı!

    EDİTÖR: Hocam biz vatandaşın sesiyiz. Niyetimiz Mudurnu yu alt üst etmek değil, sadece vatandaşın serzenişini sesini duyurmaktır. Çünkü o vatandaş gelip Devlet dairelerinde bir Amire,Bir memura derdini anlatamıyor. O gün bana şikayette bulunan kişiye dedimki, git Müdüre sor bakalım neden böyle bir şey yapmışlar diye, o kadar gaza getirmeme rağmen, arkasından baktım o şahıs gitti Atatürk anıtının önünde 10 dakika kadar bekledi ve gidemedi. Neden? Eğerki aynı davranış bir Düzce de bir Adapazarında yapılsaydı da görseydim bakalım olacakları. Olay şu, hiç kimse bu olaylara kılıf ve günah keçisi armasın. Organizeyi yapanlar bir kez daha düşünmeli, hiç olmassa başka organizasyonlarda bu konular dikkate alınır. Bizde bir basın mensubu olarak üzerimize düşeni yaptı. Kim olsa aynısını yapardı.

    1. sayın editör :; aynı davranış Düzce.Adapazarında yapılsa diye bence yalnış yönlendirme olmuş .böyle konularda hedef göstermeği doğru bulmuyorum.—-iki kutlama aynı günde yapılmış .ne güzel.

    2. muharrem bey art niyet yoktur ama geçtiğimiz yılda aynı böyle bir günde kutlandı
      şehrülimrandı zannedersem

  6. kutlu doğum haftası sonradan uydurulan bir kutlamadır.mevlit kandilinde insanlarım neyi kutluyorlar acaba….
    Mevlid Kandili Nedir Anlamı bilgi ; İnsanlığın kurtuluşu için gönderilen son ve en büyük peygamber, bizim Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yılında Kameri aylardan Rebiü’l-evvel ayının 12. gecesi doğmuştur. Bu mübarek geceye “Mevlid Kandili” denir.

  7. imam arkadaşa; şiddet ve nefretle ne işin var arkadaş.hele barış hoşgörü sevgi peygamberinin kutlu doğum haftasında herkese söylüyorum müslümanlığın vasıflarını bilmek değil hayatımızda uygulamak önemli

  8. niye halk oyunları şenliği kınanıyor anlamadım ? oynayanlar öğrenciler, yerel oyunları oynamışlar emekleri için ayrıca kutlamak gerekir —-peygamber efendimiz in doğuşu kutlanıyor ,dünyada en son ve en güzel dini , Allahın elçisi olarak öğreten ,müjdeleyen güzel insan—–her iki kutlama bir arada yapılmış ,ne güzel—peygamberimiz çocukları çok sever ve değer verirmiş ,lütfen olayları iyi yorumlayalım.

  9. AYDIN BEY TEŞEKKÜRLER BÖYLE GÜNLERDE KUTLU DOĞUM HAFTASI KUTLANDIĞI BİR GÜNDE YAPILMASI UYGUN DEĞİL YOKSA HALK OYUNU OYNANMASINA KİMSE KARŞI DEĞİL ARKADAŞLAR YORUMLARA BAKIYORUM BİLGİSİ OLAN DA OLMAYANDA YORUM YAPIYOR .KUTLU DOĞUMUN SONRADAN ÇIKAN BİRŞEY OLDUĞU FALAN YANİ SİZ HERŞEY BİTTİDE HAFTANIN KUTLANIP KUTLANMIYACAĞINI BİRİLERİNEMİ SORULACAK BUNU MÜFTÜLÜK DAHA İYİ BİLİR .BU KUTLAMA YAPILIR HALK OYUNLARI DA OYNANIR AMA GÜNÜ FARKLI GÜNDE OLMASI LAZIMDI.MÜSLÜMAN BİR ÜLKEDE PEYGAMBERİMİZİN HAYATINI HERKESİN ÖĞRENMESİ KADAR GÜZEL BİR ŞEY OLAMAZ EDİTÖRE YAPILAN ELEŞTİRİLER BENCE YANLIŞ

  10. Sitenizin amacını hala anlamış değilim haberden çok polemik yapıp galiba izleyici sayısını artırmak. Halk oyunları nın tarihi iki senedir standart 23 nisandan önceki ilk cumartesi günü. Kutlu doğum haftası ise bir haftadır yani sadece bir gün olarak kutlanmaz peygamber sevgisi ve peygamberi anmak bir güne sığmadığı için hafta olarak kutlanması uygun görülmüştür. şimdi gelip gelip eğitimcilre laf atıorsunuz ben eğitimci değilim mudurnuya yeni taşınan bir vatandaşım.Siz resmen öğretmenlerin yada eğitimcilerin her yorumunu fırça atmışsınız bu nasıl anlayış böyle!

    EDİTÖR. Arkadaşım bir yanlış anlama var. Fırça diye bir şey yok. Bizim sitemiz kimse ile uğraşmaz. Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine onların şikayetleri doğrultusunda haber yapıldı. Bizim herhangi bir reyting kaygımız yok. Çünkü bu işe 1999 yılından beri internet üzerinde online olduğumuzdan adresimiz bellidir. Onun içindirki , Eğitimcisi,Hocası,Sağlıkcısı ve Memur ve idarecilerimiz ile ilgili her türlü haberi paylaşırken onlarla ilgili olan ve vatandaşımızın istek ve şikayetlerinide haber yapma zorunluluğumuz olduğunu bilir ve yaparız. Halk oyunlarının tarihi iki senedir standart demişsiniz.Peki vatandaş olarak şunu sormadan edemeyeceğim. İllaki aynı tarihtemi yapılması lazım. Mudurnu da kiminle konuşsam bu orgaizasyonun 1 hafta önce veya yapılması taraftarı olduğunu görüyorum. Yani Mudurnu da birileri illaki polimik yaşatmak ve bölünen ilçeyi iyice parçalama gibi bir hisse kapılmamak mümkün değil. Ayrıca eğitimcilere sorduğumda bu Programın 23 Nisan ile ilgili herhangi bağı olmadığınıda öğrendim. Vallahi siz bilirsiniz. Biz gazeteci olarak üzerimize düşen aydınlatma vazifesini yaptık.

  11. Bu çalışmanın sorumlusu olarak Kutlu Doğum haftasının gölgelenmesi söz konusu olamaz,haddimizde değildir.Kusur var ise kabulumuzdür.Dikkatli olunması yerinde olur.Yapılanda güzellik görenler güzelliği yapanlar başta halk eğitim müdürü ,müdür yardımcıları,katılan kurum yönetici ve ekipler,kusur varsa sorumluluk sahibi olarak şahsımdır.Güzel bakan güzel görür.Kusurları açmayın ,kapatın. Teşekkürler.

  12. ıbrahim yamankaya fetih süresi 29. Ayeti okursan hz. Muhammedin Allahın peygamberi olduğunu idrak edersiyn bi kuranı karıştırıver daha başka yerlerde de var ahzap süresi hattaisminine özel sure var

  13. Bu üLke iyice Dinden İmandan Çıktı..Zaten Ateistleşmeye Basladı İnsanLarda İnanç Kalmadı nerdeyse !! Ne olacak bu insanLarın Sonu Pes dogrusu ALLAH (C.C) islah etsin ne diyim

  14. sevgili mudurnu halkı ve yorum yapan değerli arkadaşlar: birbirimize saygı sevgi.kerdeşlik ve hoşgörü ortamında medenice hitap etmeliyiz.hem dinimiz.hem geleneklerimi ve göreneklerimiz bize bunu emreder.bir birimize tahammül etmeliyiz .birilerinin yanlışı ,birilerinin dorusu olamsın.mudurnunun menfaatleri her şeyin üstünde olmalıdır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir