Bakan Albayrak’tan tamamlayıcı emeklilik açıklaması

Bakan Albayrak’tan tamamlayıcı emeklilik ve kıdem tazminatıyla ilgili son dakika açıklamalar

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları’nı açıkladı. Bakan Albayrak, kıdem tazminatı ve tamamlayıcı emeklilik sistemininde yeni düzenleme yapılacağını duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı(YEP) kapsamında ortaya konulan hedefler doğrultusunda “Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019″u duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında ortaya konulan hedefler doğrultusunda hayata geçirilecek reform paketini Dolmabahçe Cumhurbaşkanlığı Çalışma Ofisi’nde düzenlenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Bakan Albayrak, emeklilik sistemi ve kıdem tazminatıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

EMEKLİLİK SİSTEMİNDE REFORM
Emeklilik sistemiyle ilgili konuşan Bakan Albayrak, “Emeklilik sisteminin reforme edilmesi en önemli yapısal reformlardan birisi. Daha sürdürülebilir emeklilik sistemi vatandaşa fayda sağlayacak. Tamamlayıcı emeklilik sistemiyle tasarruflar artırılarak dış müdahalelere karşı ekonomi güçlü hale gelecek.” dedi.

KIDEM TAZMİNATI REFORMUNU HAYATA GEÇİRECEĞİZ
Yeni kıdem tazminatı sistemiyle ilgili de bilgi veren Albayrak, “BES ve kıdem tazminatının yapılandırılması tüm paydaşların katılımıyla kıdem tazminatı reformunu hayata geçireceğiz. Kıdem tazminatı fonu ile BES’in entegrasyonu planlanıyor. Yeni yapıyla birlikte 5 yılda sistemde biriken fonların milli gelirin yüzde 10’unun üstüne çıkacağını öngörüyoruz.” dedi.

Kaynak: A haber

www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir