Ankaralı Çiftçiye manda üretim desteği

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), yüzde 80’i hibe, yüzde 20’si çiftçi katkı payı olmak üzere Şereflikoçhisar, Elmadağ ve Nallıhan’da 51 yetiştiriciye 153 gebe manda verecek.

Başvurusu onaylanan üreticilere yarın Şereflikoçhisar’da 96, Elmadağ’da 18, Nallıhan’da 39 gebe mandayı teslim edecek. Ankara’da Manda sayısının arttırılması, et-süt üretiminde verimliliğin sağlanması ve kalitenin yükseltilmesi hedeflenen projeyle, tüketicilerin de manda sütü ve yoğurduna daha ekonomik fiyatlarla ulaşabilmesi sağlanması amaçlanıyor. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Hibe edeceğimiz gebe mandalar sayesinde hem et ve süt üretimi artacak hem de hemşehrilerimiz hesaplı ve doğal ürünlere ulaşabilecekler” ifadelerini kullandı.

MANDIRA KURULACAK

Proje hakkında bilgi veren ABB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün ise “Hedefimiz ‘Ankara İli Manda Yetiştiriciliği Birliği’ni kurmak. Manda Birliği’nin ardından ufak bir mandıra kurarak Ankara’daki manda yetiştiricilerimizin et ve sütünü değerlendirmek istiyoruz. Kaymak, yoğurt ve peynir gibi ürünleri de katma değerli ürünlere çevirip satışını sağlamak amaçlarımız arasında” dedi.

KİMLER YARARLANABİLECEK

Manda desteği sağlanacak üreticilerin TÜRKVET sistemine kayıtlı olması ve en az 2, en fazla 10 mandaya sahip olması gerekecek. Destekten, 10 mandayı barındırabilecek şahsi ya da 5 yıllığına kiralanmış ahırı bulunanlar

, 18-65 yaş aralığında fiziksel engeli olmayanlar, her ikametgâhtan 1 kişi olmak üzere herhangi bir kamu kurumunda çalışmayan vatandaşlar yararlanabilecek.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir