11 Yaşındaki Kız için Bolu Valiliği Açıklama yaptı | Mudurnu'nun Haber Sitesi


Mudurnu Haber


  • ANKET
    • Mudurnu Belediyesi Çalışmalarını beğeniyormusunuz?

      • Hayır (49%, 35 Oy)
      • Evet (24%, 17 Oy)
      • Daha Fazla hizmet istiyoruz (24%, 17 Oy)
      • Bir fikrim yok (4%, 3 Oy)

      Toplam Oylar: 72

      Yükleniyor ... Yükleniyor ...
  • 

    Mudurnu'nun Haber Sitesi
    • Asrın felaketi Uzay dan böyle görüntülendi.
      Asrın felaketi Uzay dan böyle görüntülendi.
    • Taşkesti Beldemiz İlçe olma yolunda Emin adımlarla ilerliyor
      Taşkesti Beldemiz İlçe olma yolunda Emin adımlarla
    • MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETECEK
      MUDURNU ‘DA ORMAN KÖYLÜSÜ KENDİ ELEKTRİĞİNİ
    • Böyleydiler, Böyle oldular
      Böyleydiler, Böyle oldular
    • İPEK YOLU’NUN ANKARA DURAKLARI YAYINLANDI
      İPEK YOLU’NUN ANKARA DURAKLARI YAYINLANDI
    • İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Büro Personel Alım İlanı
      İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanl
    • 12 aileye süt üreticiliği için 130 bin tl hibe
      12 aileye süt üreticiliği için 130 bin tl hibe
    • Ersan TÜRKOĞLU Bolu CHP İl Başkanlığına getirildi
      Ersan TÜRKOĞLU Bolu CHP İl Başkanlığına getirildi
    • Sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi
      Sabah namazı buluşmasına yoğun ilgi
    • Sabah saatlerinde yola DİKKAT !
      Sabah saatlerinde yola DİKKAT !
    11 Yaşındaki Kız için Bolu Valiliği Açıklama yaptı
    11 Yaşındaki Kız için Bolu Valiliği Açıklama yaptı
    Bu Haber 4.628 kez okundu.
    6 Ocak 2012 13:57
    Font1 Font2 Font3 Font4
    

    Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Z.Ç’nin hastaneye getirilmesinden sonra savcılığın olaya el attığını söyleyerek, durum adliyeye intikal ettiği için detaylı açıklama yapmalarının doğru olmayacağını belirtti. Özçimen, Kamuoyunda infial olabileceğini düşünerek bir açıklama yapmak zorunda olduğumuzu hissediyoruz” diye konuştu.
    Bahsedilen bu kızın Kasım 2011 tarihinde Patnos Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yaş tahsisi için dava açtığını anlatan Özçimen, şunları söyledi: “Ve mahkemenin göndermesi üzerine Ağrı Devlet Hastanesi’nden yaşının çok daha büyük olduğuna dair bir rapor almış. Bu raporun nüfusa geçmesi için Patnos Asliye Hukuk Mahkemesinin dava neticesini beklemek zorundayız. O yüzden bizim Mudurnu’da açılan soruşturma da o davanın neticesini beklemek için durmuştur.”

    MUDURNU 11 YAŞINDAKI KIZ www.mudurnuhaber.com

    Hem bakanlık hem de valilik olarak konunun takipçisi olduklarını ifade eden İbrahim Özçimen, sözlerine şöyle devam etti: “Biz, bir sosyal çalışmacımızı küçük yaşta olduğu iddia edilen kızımızın evine gönderdik. İlgileniyoruz. Bugün de Sosyal Hizmetler Müdürü yine o aileyi ziyarete gidecek. Herhangi bir cebir ya da şiddet yok. Rızaen bir evlenme. Nüfus kağıdına o yaş tahsis edilmiş olacak. Ondan sonra da bir engel kalmamış olacak.”

    Sayın Bakan ve valiliğin konuya ilgisinin devam ettiğini anlatan
    Özçimen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konu inşallah en kısa zamanda ortaya çıkmış olacak. Nüfus kağıdındaki yaşı 11. Kemik yaşı için hekim raporunun hakim raporuna dönüşmesi gerekiyor. Hakim kararı olmadan benim açıklamam belki soruşturma evraklarını açıklamak anlamına gelebilir. Ama kesinlikle çok daha büyük.”

    Sağlık Bakanlığı’nın olayın ardından inceleme başlatarak, müfettiş görevlendirdiği belirtildi. Bolu’ya gelen müfettişlerin 11 yaşındaki kızla ilgili bütün gelişmeleri sorgulayacağı öğrenildi.

    www.mudurnuhaber.com

     

    YORUM YAPMAYA NE DERSİNİZ


    Yukarı Geri Ana Sayfa
    sanalbasin.com üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir İnternet Yayıncıları derneği üyesidir