Yeni çipli kimlik kartları dağıtıma başladı

Yeni çipli kimlik kartları dağıtıma başladı

 

Tüm Yurt genelinde olduğu gibi Mudurnu ilçemizde de yeni Kimlik kartları başvuruları başladı.

TC Kimlik Kartı için müracaatlar bugün başladı. Geçtiğimiz aylarda bazı pilot bölgelerde dağıtımına başlanan yeni kimlik kartlarının, 02 Ocak Pazartesi günü itibariyle tüm yurtta dağıtımına devam edilecek. Vatandaşların sıra beklememesi için E-kimlik  randevu sistemini hayata geçiren Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yeni kimlik dağıtımı konusunda hizmet kolaylığı sağlamış olacak. Mudurnu ilçemizde Randevu sistemine gerek kalmadan direk müracaatla vatandaşlar Kimliklerini yenileyebilecek.

YENİ KİMLİK KARTI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Vatandaşlar, online randevu sistemiyle Büyük illerde Nüfus Müdürlüğü dairelerinde sıra beklemeden kimlik kartı başvurusu yapabilirken, işlem için gerekli tüm detayları “https://ekimlikrandevu.nvi.gov.tr/” adresinde öğrenebilecek.

Başvuru sırasında nüfus müdürlüğü personeli, başvuru sahibinin T.C. Kimlik Numarasını sorgulayacak, ardından kimlik kartı bilgileri ve  son aldığı kimlik kartı bilgilerini kontrol edecek.

İlk defa kimlik kartı başvurusunda nüfus cüzdanı, uluslararası  aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi,  memur cüzdanı, avukat kimlik kartı vb. belgeler ile son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik bir adet  fotoğraf  istenecek.

Başvuru sırasında kişinin biyometrik verileri, parmak izi, parmak damar izi, el ayası damar izi olarak hem sağ hem sol içi alınacak.  On beş yaşını tamamlamış olan kişiler başvurularını şahsen yapabilecek.

Mevcut nüfus cüzdanlarının yerine kullanılacak yeni kimlik kartlarının kullanım ömrü ise 10 yıl olacak.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir