SİZDE ÜCRETSİZ CHECK-UP UYGULAMASI YAPTIRABİLİRSİNİZ

SİZDE ÜCRETSİZ CHECK-UP UYGULAMASI YAPTIRABİLİRSİNİZ
Bolu Valisi Aydın Baruş, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde başlatmış olduğu ücretsiz check-up uygulamasına dikkat çekmek için Beşkavaklar Aile Sağlığı merkezine giderek sağlık taramasından geçti.
Beşkavaklar Aile Sağlığı Merkezine giden Bolu Valisi Aydın Baruş’u İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol ile Şube Müdürleri, aile hekimleri ve sağlık çalışanları karşıladı.
Ziyarette Vali Baruş ilk olarak Aile Sağlığı Merkezi’ni gezdi. Yapılan çalışmalarla ilgili sorular soran Vali Baruş, merkezin tüm birimleri ve aile hekimlerini ziyaret ederek kolaylıklar diledi.
Diğer taraftan ise Sağlık Bakanlığının ülke genelinde başlatmış olduğu “Risk Tarama Programı” kapsamında Bolu merkez ve ilçelerindeki Aile Sağlığı ücretsiz check-up uygulamasına dikkat çekmek için Bolu Valisi Aydın Baruş sağlık taramasından geçti.
Aile hekimleri tarafından yapılan tarama hakkında Vali Baruş, Sağlık İl Müdürü Demirkol’dan bilgiler alırken, Bolu’da şu ana kadar ücretsiz check-up uygulamasından yaklaşık 4 bin vatandaşın yararlandığını ve bu yıl sonuna kadar hedeflerinin yaklaşık olarak 37 bin kişinin taramadan geçirilmesi olduğunu kaydetti.
Vali Baruş ziyaretin sonunda ise Dünya Kalp Sağlığı günü kapsamında yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler aldı.
ÜCRETSİZ CHECK-UP UYGULAMASI İÇİN NE YAPMALIYIZ?
Bu uygulama ile vatandaşların sağlık durumlarının kontrolü ve muhtemel hastalıklarının ortaya çıkmadan önlenmesi hedefleniyor. Bu tarama programı sayesinde vatandaşlar yaş, cinsiyet ve risk gruplarına göre check-up programlarından yararlanabilecek. Sigara kullanımı sorgulanması, ağırlık, boy, bel çevresi ve kan basıncı ölçümü ile açlık plazma glukozu, trigliserid, HDL, LDL, total kolesterol, kreatinin, TSH, ALT, tam kan, TİT, EKG ve kanser tarama programlarına göre gerekli muayene ve tetkikler yapılacak. İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Aile Sağlığı Merkezlerinde başlatılan check-up uygulaması, ücretsiz olarak yapılacak.
Bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlar internetten veya 182 numaralı Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak, check-up uygulamasından yararlanabilecek.
www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir