MUTLU AİLE TABLOSU

MUTLU AİLE TABLOSU

Değerli okuyucular ;Ülkemizin ve de Mudurnu”muzun önemli bir sorunu olan parçalanmış aileler ve problemli çocuklarımız konusunda sizlerle hasbihal etmek için bir yazı dizisi ile karşınıza çıktım. Yazılarımıza yorumlarınızla katkı sağlarsanız ayrıca teşekkür ederim.

Yeni evlenen çiftlere  düğünlerine katılamayacaksam  genellikle “Müslüman Türk toplumunun çekirdeği olan aileyi oluşturduğunuzdan dolayı sizleri ,bir erkek evlat kazandıklarından gelinimizin anne ve babasını, kız evlat kazandıklarından dolayı da  damadımızın anne ve babasını kutlarım. Allah(CC) dan ömür boyu sağlık ,huzur ve mutluluk dolu bir ömür geçirmenizi  diliyorum”  telgraf çekerim.

Evet toplumun çekirdeği ailedir. Aile kurumumuz ne kadar kuvvetli olursa oluşturduğu toplumda o derece kuvvetli olur. Toplum bozmak isteyenler de aileyi dejenere ederek bunu başarmaya çalışmaktadırlar.Ailenin sımsıkı kenetlenmesi, ömür boyu mutluluğa doğru yol alması doğru aile kurmak ile başlar.

 

İster severek, ister aşık olarak  (sevmek ve aşık olmayı üstad şu dizelerle anlatır. “Aşk hevesi bitene kadar,sevda ise nefesi yetene kadardır.”) ister görücü usulü ile evliliklerde  evlilik öncesi ailelerin , hele evlenecek çiftlerin birbirlerini iyi tanımaları gerekir.

Üstadın dediği gibi aşk geçicidir, zamanla kaybolur. Sevgi ise kalıcıdır zamanla artarak devam eder. Gazetelerin magazin sayfalarında ve  televizyonların magazin programlarında da sıkça rastladığımız” falanca yeni bir aşka yelken açtı” “”düne kadar birbirlerine aşık olduğunu söyleyen filanca çift ayrılarak kendilerine yeni sevgili buldular” gibi haberler aşkın geçici bir heves olduğunun en önemli göstergesidir. Bu tür haberler ve toplumun gözü önündeki insanların nikahsız birliktelikleri magazin meraklısı insanlarımızı maalesef etkilemektedir .Bununla birlikte eskilerin dediği ”İki gönül bir olursa samanlık seyran olur” sözü mazide kaldı. Tarım toplumu ve geniş aile kavramına uygun olan bu söz günümüzün sanayi toplumu ve çekirdek ailesinde geçerliliğini yitirdi. İki gönülün bir olması sonucu samanlıktaki samanın çok olması, ekin hasadının iyi olduğu ve bir yıllık aş derdinin de olmayacağının göstergesi idi. Günümüzde ise kira  ödemesi ,eve ekmek getirmek ,elektrik,su parası ödemek ve hele ki dünya şampiyonu olduğumuz cep telefonu kullanma kategorisinde cep telefon faturası ödemek samanlığı seyran yapmıyor.Bu tür ekonomik zorluklar çekirdeği çatlatıyor, parçalanmış aileler ve problemli çocuklarımız sorununu kucağımıza bırakıveriyor.

Haftaya aile kurma kriterleri nelerdir. Konusu ile devam edeceğiz.

  AİLE REİSİ

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir