Mudurnu’ya Sahip çıkmak !

Mudurnu’ya Sahip çıkmak !

 

Osmanlı Kasabası Tarihi Mudurnu ilçemize sahip çıkmak konulu  yazımda size bazı sırları açıklamak istiyorum.

 

Mudurnu’ya nasıl sahip çıkılır?

 

Güzelim Mudurnu ilçemize sahip çıkmak için sabah erkek kalkılıp, kimsecikler uyanmadan Mudurnu girişine gidilip  bir gün önceden alınan  Çift katlı Urgan ile  aşağı benzinliğin orada karşıdan karşıya  urganı sıkıca bağlamakla, Mudurnu ilçemize sahip çıkılmaz.

 

Peki nasıl sahip çıkılır ? İşte size detayları…

 

Mudurnu’yu çok seviyorum, buraya benim ne gibi katkım olur diyenler, kulaklarınızı dört açıp dinleyin. Her zaman mangalda kül bırakmayanlar, sizde dinleyin.

 

25 Ocak Cumartesi Akşamı  Mudurnu Kültür ve Dayanışma Derneğinin yararına ve yaşamasına katkıda bulunmak için bir gece düzenlendi.  Ama geceye ait  tanesi 25 tl den satılan biletleri arkadaşlar satmak için  epey bi uğraş verdiler ve veriyorlar.  Kaymakam bey  yardım etmese  bu kadar da olmayacaktı. 5000 Nüfuslu bir  ilçede  ve Türkiye nin her yerinde  hemşerisi ve seveni olan bir ilçenin yararına düzenlenen destek gecesinde sadece zoru zorlama 150 civarında bilet satılması beni üzdü.

 

Şucuymuş, Bucuymuş ,…

 

Haftanın yedi günü mesaisini Mudurnu için harcayan Necdet Başkanımı tebrik ediyorum. Mudurnu için yaptıklarını ve harcadığı zamanı ondan başka kimse yapamaz ve yapamıyor da…

 

Her gün ilçemize 5km uzaklıktaki Yeniceşıhlar köyünden  Mudurnu ilçemize hizmet etmek için çaba gösteren ve yurdun dört bir yanından hatta Dünya nın çeşitli yerlerinden gelen Misafirlere Mudurnuyu anlatan bu şahsiyettir.

 

Kimse Necdet abinin bu işi para veya Pul için yaptığını zannetmesin. Bu bir sevda işidir, her kişinin kendine göre bir sevdası olur,  Necdet başkanımda kendine bu yolu seçmiştir.

 

Çeşitli sohbetlerde duyuyorum, orası şucularınmış, orası bucularınmış diye, bu terim yanlıştır. Şimdi şucuların olan  yönetim yarın bucuların olur. Asıl olan  MUDURNU için yapılan hizmetlerdir.

 

Gönül isterki Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma derneğinin Mudurnu da kendine ait bir binası olsun,  Mudurnu severler buraya maddi ve manevi destek olsunlar, Mudurnu dışında  olup ta ilçesi için canla başla çalışmayı hayal eden  hemşerilerimiz , Gurbetçilerimizin desteği ile  Mudurnu adı daha yüksek sesle duyulsun.

 

Geceye katılım olsun, olmasın  tüm Mudurnu severler bu  çalışma azmi yüksek MUDURNU sevdalılarına Maddi destek vermelidir.

 

Saygılarımla

Aydın ÖZPELİT MUDURNU

Detaylı bilgi ve Destek vermek için: 0536 827 30 76

“Mudurnu’ya Sahip çıkmak !” için 3 yanıt

  1. Değerli arkadaşım Sevgili Aydın bey. Öncelikle senin için gerçekten tüm yüreğimle söylüyorum; çok samimi ve açık sözlü bir insansın. Mudurnu’ya duyduğun sevgi taktire şayandır. Gerçekten daha güzel mevkilerde Mudurnu’ya hizmetin düşünülebilir. Her insanın eksik tarafları vardır. Sana da bana ve asas konusu geçen insan Değerli ve sevdiğim abim Necdet Akay için de ocu bucu diyebilirler… Ben Necdet Akay gibi insanların Mudurnu’da çoğalmasından son derece memnun kalacağımı bildirmek istiyorum. Derneği kurduğumuz,çalışmalarını yaptığımız ilk günden beri üstün gayretler gösteren Necdet Akay’a bir Mudurnu sever olarak bir kez daha teşekkür etmek isterim. İnsani yönünü ortaya koyarak yaptığın hizmetler taktire şayandır sevgili Necdet AKAY…

  2. Sn. Aydın ÖZPELİT. “Mudurnu’ya Sahip Çıkmak” başlıklı yazınızı ilgiyle ve takdirle okudum. İşaret ettiğiniz hususlar son derece önemlidir. Ancak hatırlatmak istediğim bir nokta var. Nicelik her zaman önem arz etmez, hatta öyle durumlar vardır ki nitelik daha önemlidir. Yazınızda tebrik ettiğiniz dernek başkanını tek kişi mi sayacağız mesela? Marifet iltifata tabidir muhakkak ve belki de bizim en önemli görevimiz bu olacaktır. Yazınızdan dolayı sizi tebrik ediyor, sayısı her ne olursa olsun geceye katılacak veya katkı sağlayacak bütün Mudurnulu hemşerilerime şimdiden teşekkür ediyor, Mudurnu Kültür Turizm ve Dayanışma Derneğimize çalışmalarında başarılar diliyorum.

    EDİTÖR: Sayın, Kaymakamım Dernek başkanı tek kişi değil tabiiki, aması var. Derneği şu ana kadar hakikaten tek başına sürükleyip getiren kişidir. Bundan önceki Kaymakam beyleri defalarca ziyaret ve davet etmesine rağmen, Mudurnu sorunlarını anlatmasına rağmen bir Türlü Dernek binasına getirememenin üzüntüsünü sizin bir ay içinde bir kaç kez ziyaret etmeniz memnuniyet verici olmuştur. Geçtiğimiz yıl İpekyolu Festival Programına alınan Bakan Ertuğrul beyin Derneğe getirilmemesi, Derneğin Mudurnu Merkezindeki Küçük evin işletmesi için istenmesine rağmen verilmemesine hiç aldırış etmeden Mudurnu Menfaatleri için var gücü ve heyecanı benim en çok hoşuma giden taraflarındandır.

    Gönül isterki dernekçilik olarak MUDURNU örnek olsun, tüm dernek üyeleri canla başla ve heyecanla çalışsın, dernek kongresinde üyeler hemen gelip imza atıp gitmek yerine ,üyeleri zoru zorlama dernek binasına getirmek yerine, heyecan ile seçim sonuçlarını beklesin ve birbirleri ile yarış etsinler sen yönetime gireceksin, ben yönetime gireceğim, MUDURNU ilçeme hizmet edeceğim diye…. Dernek, Mudurnu yararına çeşitli yayınlar çıkarsın, Fuarlara Katılsın, Dernek gecelerinde insanlar kendiliğinden gelip bilet alsın. Derneğe kayıt olmak ve yönetime girmek için Mudurnulu gençler birbirleri ile yarışsın.

    Bunlar hayallerimdir. İnşaallah bu hayallerimin canlanmasına yardımcı olan Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman YÜKSEL beyefendinin desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

  3. birbirinden değerli hemşehrilerimi internette yayınlanan fotolarda gördüm.bu birliktelik dışardan baktığımda beni çok mu çok bahtiyar eyledi.fakat ben yorumlarımda her zaman aynanın görünmeyen yerinden bakarak yorum yapmayı tercih etmişimdir.

    bu beraberliğin NASRETTİN HOCA nın fil hikayesine dönmemesi en büyük temennimdir.benim değerli halkım şu an liderini arıyor liderini..MUDURNUNUN her bir köşesi birileri tarafından kapılmış halkımızda sanki onlara tabi olduğunu zannedenler halen daha halka inmeyi tercih etmiyorlar.bu söylemim biraz siyasi oldu ama yarası olanlar benim ne demek istediğimi çok iyi anlarlar.yemek fotoların da halktan çok siyasi,bürokrasi ve esnaf abilerimin fotoları var.

    değerli arkadaşım haberi çok içtenlikle yazıp duygularınla yorumlayıp bizlere aktarmışsın.parmaklarına ve el emeğine teşekkür ederim.katılım sayısının150 kişi olduğundan bahsetmişsin.katılanların sayılarının azlığı bilet fiyatlarının yüksekliğinden olmasın.çünkü şu yaşadığımız zamanda %30 devülasyon olduğu gözlerden kaçmıyor.fakat her ne hikmetse enflasyon %8 dolaylarında olduğu gözümüzün içine baka baka yalan söylenerek bizlere aktarılıyor.günümüz şartlarında bana sorarsan bu fiyata bu yemeğe halktan biri olarak iştirak edemezdim.oraya iştirak edebilmem için sponsor bir esnaf abi bularak gelebilirdim.

    yukarıdaki paragrafta yaptığım yorum benim şu an ekonomik olarak yaşadığım durumdur. benim gibi nicelerinin var olduğunu da tahmin edebiliyorum.bizler öyle bir hale geldik ki geçim mücadelesinden bırak MUDURNUYU yanımızdaki komşudan bihaber yaşar hale geldik.çünkü bizleri ufak paralara mahkum ederek,bizlerin kafasını kuma gömerek savaşta kaybettiklerini parayla alma yarışı başladığı günleri yaşamaktayız.bizlerin etrafındaki hayat ve özgürlük çemberi giderek daralıyor ve daraltılıyor.

    yazacağım çok şeyler ama medya üzerine gelen ve kişilerin fikirlerine beyan etmelerine getirilen bazı yasaklar beni ister istemez engellemektedir.benim kimseden korkum yok fakat düşünmem gereken çocuklarım var olduğu bir gerçektir.şu an 28 şubat askeri versiyonundan sonra 17 aralık sivil versiyonun birbirinden hiç farkının olmadığını beyan eder
    en iyi günlerin ve güzel günlerin halkımızın olması dileğiyle,rahmetli MEHMET AKİF ERSOY’UN istiklal marşındaki şu dizesiyle son vermek istiyorum

    Doğacaktır sana va’dettiği günler Hakk’ın…
    Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir