Mudurnulu Çiftçilere Eğitim

 

Mudurnulu Çiftçilere Eğitim

Bolu Damızlık Sığır  Yetiştiricileri birliği ve   Veterinerler odası organizesinde Bolu nun Mudurnu ilçesinde  Çiftçilere eğitim verildi.

Mudurnu Belediye düğün salonunda verilen eğitime Mudurnu ve köylerinden 300 civarında Çiftçi katıldı.

Eğitime konuşmacı olarak  Uludağ  Üniversitesi Veteriner Fakültesi  Hayvan  Besleme  ve Beslenme Hastalıkları  Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof . Dr. İsmet TÜRKMEN katıldı.

Yaklaşık 2 saat süren eğitimde   Çiftçilerin   yetiştirdikleri hayvanlar da başlarına gelen  olaylara aydınlık getirildi.   Soru cevap kısmında Mudurnulu Çiftçiler sorunlarına çözüm aradı.

 

 SOGUK SÜT NE DEMEK?

Prof . Dr. İsmet TÜRKMEN  e çiftçilerden gelen bir soru üzerine  Soğuk süt ne demek dedi, soğuk sütün 34 -38 derece arasında  olması gerektiğini işaret ederek ben  bunu anlayamam, soğuk süt deyince akla  Dolaptan alınan sütemi soğuk süt deniyor, asla öyle bir şey değil  vücut sıcaklığının 3-4 derece altına düştüğü zaman ishal yapar , soğuk süt vermeyin dedi.

Türkmen, süt çok ısıtılır isede proteinler zarar görmeye başlar,  sütü hafif ısık ateşte ısıtın veya Biberonu  sıcak suyun içinde  bekleterekte ısıtabilirsiniz dedi.

 

 DOĞUMDAN SONRA  İNEKLER NEDEN HIZLI ZAYIFLAR

Doğumdan sonra ineklerin hızlı olarak zayıflamasının sebebinin yüzde doksanı  yanlış kuru dönem beslenmesidir, doğumdan sonra önüne istediğiniz kadar yem verin yine zayıflar dedi.

Prof.Dr.İsmet TÜRKMEN  Mudurnulu çiftçilere  Hayvancılık ile ilgili  bilinmesi gereken çok önemli püf noktalarına parmak bastı ve nasıl hayvanların beslenmesi gerektiğini, beslenmeden dolayı verimin çiftçiye  maddi olarak geri dönüşümünü anlattı.

 

 

Haber: AYDIN ÖZPELİT

MUDURNU HABER

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir