Mudurnu nun son halleri

Mudurnu nun son halleri

 

*Mudurnu ilçemizde son zamanlarda yaşananlar vatandaşın kafasını iyice karıştırıyor. Bunların başında Yeniceşıhlar Köyündeki direniş geliyor. Bu direniş ile ilgilide akıllarda bir sürü soru var. Birinci soru eski Muhtar Ruhsat verilirken neredeydi?  Muhtar Paramı yedi?  Muhtar diyorki  benim buradaki Ruhsat çalışması ile ilgili hiçbir bilgim yok, yukarıdan iş bitmiş banada gel  beraber gezelim dediler ve biz buraları kiraladık dediler diyor.

Buraya kadar bu şekilde, yan komşu köy Munduşlar ovasında ise durum bir değişik, komşuları yanıp tutuşurken sanki hiçbir şey duymamak için adeta kulaklarını tıkamışlar ve sadece seyir ediyorlar gibi bir his var.

Diğer yandan firma yetkilileri bu kadar gürültüye dayanamayıp geçtiğimiz hafta bir basın açıklaması yapmış ve bu açıklamanın şu satırları vatandaşın kafasındaki soru işaretlerini iyice çoğalttı. İşte o açıklama ( Bolu’dan Belediye’ye malzeme eskiden tonu 21-22 bin liraya gidiyordu. Şu anda Mudurnu Belediyesi benden 7,5-8 liraya malzeme alıyor. )

Peki buradaki açıklamaya göre biz size ucuza beton veriyoruz sizde ona göremi davranın deniliyor.

*Gelelim diğer bir konuya Mudurnu da Festival yapıldı ve 10 binlerce liralık bir harcama yapıldığı belirtiliyor, bu harcamanın çoğu Belediye nin kasasından çıkmamış olabilir amma velâkin, bu kadar harcamanın yapıldığı bir Festival neden ses getirmedi bilen varmı?

 

*Diğer bir takip edilen ve vatandaşlarca sürekli sorulan soru ise Mudurnu taşkesti  yolu , bu yolun  Çarşambalı benzinliği girişinde Çavuşlar Çiftliği çıkışına  kadar olan kısmı adeta tarladan farksız bir durumda, burası ÖKSÜZ mü Öksüz, Belediye  bizim imkanımız yok diyor, köylere hizmet götürme  burası bizim sorumluluğumuzda değil diyor. Ne olacak buranın durumu?   Bu yolu ortak kullanan köy ve mahalle muhtarları bir imza kampanyası toplayıp sorunu bir yerlere taşımayı düşünüyorlar diye duyduk. Ama ne kadar başarılı olurlar yakında görürüz.

* Mudurnu da vatandaşların bir yıldan bu yana gele gide Ayakkabılarının eskidiği ve son günlerde artık şehirde dedikoduların tavan yaptığı TOKİ 2. Konutları ile ilgili yetkililerden hiç ses seda yok.  Binalar biteli hani oldu, boyası badanası biteli hani oldu, çevre düzenlemesi biteli hani oldu, gel gelelim hadi artık taşının anahtarlarınızı buyurun diyen yok. Tabiiki durum böyle olunca kimi diyor, bloğun birinin altından su çıkmış yamılmaya başlamış, kimi diyor müteahhit kaçmış, eeee ne olacak buranın durumu. Vatandaşlar evlerine ne zaman taşınacak?

 

*Mudurnu da birlik ve beraberlik sağlanacaksa bazı konularda taraflı davranılmamalı, mesela  insanalr artık her şeyi görüyor ve fark ediyor. Geçtiğimiz gün Mudurnu merkezde ROTA inşaat ve Kenan KÖKSAL ın açılışını yaptığı Ofisin önünde dualar edilirken Cemaatin dikkatini çeken bir husus vardı. Her düğüne, bayrama, Nikaha ve Dükkan açılışına Mudurnu Belediyesinden Çiçekler gönderilirken Bolu Mudurnulular derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Mudurnulu Kenan KÖKSAL ın açılışında Belediye den ne bir çiçek nede Başkan ve  üyeler vardı, Mudurnu ilçemize kazandırılması planlanan bu çok güzel proje acaba desteklenmiyor mu?

 

*Mudurnu Çalıştayı Mudurnu Düğün salonunda yapıldı. Kent Konseyi Başkanı Mehmet CANTÜRK ün bazı konuları hatırlatması Belediye başkanını kızdırdı. Belediye Meclis Üyesi Kamuran ESEN Mehmet CANTÜRK ve  MUKTUDE R Başkanı  Nejdet AKAY a Mudurnu ile ilgili sürekli eleştirilerde bulunuyorsunuz bize destek vermiyorsunuz serzenişinde bulundu.

 

MUDURNU DA PARALEL OPERASYONUMU BAŞLADI?

*Okullardaki değişiklik ile gündeme gelen Milli Eğitim ve Milli Eğitim Müdürü Fuat GÜRLEYEN in  basın açıklamasının ardından yaşananlar ise düşündürücü. Fuat GÜRLEYEN Hoca Facebook hesabına kendisinin Bolu da kızak kaymayı öğreneceği açıklaması akıllara şu soruyu getirdi. Daha 15 gün önce bir üst kademeye tayininin çıkması beklenen Fuat hoca ya ne oldu da Bolu ya kızağa alındı.

Acaba  Başbakan Tayyip Erdoğan ın  Paralel yapı ile ilgili  operasyon kapsamınamı takıldı?

Bu kapsamda Mudurnu ilçesinde sırada olanlar var mı?

Varsa kimler var?

Geçtiğimiz hafta Mudurnu’da Müfettişler  hangi kurumlarda  araştırma yaptı ?

Savunmalar aldı ?

Paralel incelemeler ile ilgili Mudurnu’da sivil Emniyet mensupları çalışma yaptımı?

Mudurnu Kaymakamı Kerem Süleyman YÜKSEL son günlerde konuşmalarında sürekli bir dahaki yıl Mudurnu da olursam sözlerini kullanıyor, acaba Kerem Süleyman YÜKSEL demi değişecek?

 

Paralel kapsamında Mudurnu’da Hangi daire amir ve Memurlarının Facebook hesapları takip ediliyor? Ya Facebook hesabı olmayanlar ne olacak?

 

Bu haftalık bu kadar? Sorular ile dolu bir haftayı geride bıraktık. Bakalım bu sorular bu hafta çözülürmü?

 

Hayırlısı

 

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu nun son halleri” için bir yanıt

  1. -Böyle bir habercilik anlayışına karşıyım, ayrıca hiç bir kimseye faydası olmadığı gibi de şu
    günlerde güzel şeyler yazalım, güzel düşünelim, felaket tellallığına gerek yok. toplumu
    germeyin, Mudurnu da yapılan ve yapılabilecek, çalışmaları, yapılması zorunlu olacak işleri,
    başımızdakilere tarif edelim yönlendirelim, elimizden geliyor ise yapalım.hayırlı işlere taraf
    olalım, olumsuzlıkların tarafı olmayalım. Aydın Bey kardeşim,

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir