MUDURNU FESTİVALİ BAŞLIYOR

MUDURNU FESTİVALİ BAŞLIYOR

Mudurnu Uluslararası İpekyolu Kültür Turizm ve Sanat Festivali’nin 13’üncüsü bu hafta sonu yapılacak. 20 Haziran Cuma günü başlayacak ve 3 gün sürecek festivalin tanıtım toplantısı BOLU da yapıldı.

 

Mudurnu Uluslararası İpekyolu Kültür Turizm ve Sanat Festivali’nin tanıtım toplantısı, dün Bolu da  bir restoranda gerçekleşti.

Toplantıya Kaymakam Kerem Süleyman Yüksel ve Mudurnu Belediye Başkanı  katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Mudurnu Kaymakamı  “Bolu’muzun en önemli ve en güzel ilçelerinden bir tanesi. Mudurnu’da göreve başladığım bir seneye yakın bir zamanda gördüğüm en büyük eksikliği maalesef tanıtım noktasında hak ettiği yerde değil.

Mudurnu belki bilinirlik açısından isim olarak en iyi bilinen ilçelerimizden bir tanesi. Ancak doğal güzelliklerinin, kültürel varlıklarının çok fazla duyurulamadığı ve tanıtılamadığı özellikle hak ettiği oranda tanıtılamadığı bu festivallere daha fazla önemli veriyoruz” diye konuştu.

Kaymakam , konuşmasının devamında şunları belirtti: “Bu yüzden geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de festivalimizi Ramazan’dan önceki son hafta olan 20-21-22 Haziran tarihlerinde ilçemizde gerçekleştireceğiz. Festivalin içeriğinden bahseden Yüksel, “3 gün süren dolu dolu bir festival olacak.

Hem kültürel hem sanatsal hem de ilçemizin tanıtımına yönelik çeşitli etkinliklerimiz var. Festivalimiz aslında 2 gün; ancak 3’üncü gün de Şeyh-ül İmran’ı anma etkinliklerimiz var. Ramazan ayındaki tarih sıkıntımızdan dolayı onu da bu sene festivalimizin üçüncü gününde kapanış olacak.”

Komşu Ülkelerde Geliyor

“Festivalimiz 20 Haziran Cuma günü başlayacak. Festival yürüyüşüyle başlayacak. Festivalimizin uluslararası bir boyutu da olduğu için festival yürüyüşü büyük bir coşkuyla gerçekleşecek diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yurt dışından çeşitli halk dansları toplulukları gelecek. Bosna ekibi, Gürcistan ekibi ve Moldova ekibiyle beraber festival yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz. Protokolde de değerli misafirlerimizi ağırlayacağız.  Halk oyunları ekiplerimizin gösterileri olacak ve çeşitli açılışlar gerçekleşecek.

3 Gün Sürecek

Bunun dışında da 3 gün sürecek sanatsal boyutu olan açılışlarımız var. Bunlardan bir tanesi Mudurnulu değerli bir sanatçımız ahşap oymacılığı sanatçımız Mustafa Çetinkaya’nın Kent Müzemizde bir sergisi olacak. Fatma Gürleyen hanımefendiye ait Tezhip ve hat sergimiz olacak. İki değerli arkadaşımızın kişisel resim sergisi olacak.

Festivalin açılış günü olan Cuma günü saat 21.00’de Türk Halk Müziği Sanatçımız Orhan Hakalmaz sahne alacak.

33 çocuğumuzun sünneti için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Satranç, tavla turnuvaları ve çeşitli yarışmalarımız olacak. Bahçe ve bostan yarışması ile yemek yarışmalarımız var. Pazar günü de Şeyh-ül İmran’ı anma etkinlikleri kapsamında Şeyh-ül İmran tepesinde Mevlidimiz olacak. Sonra da Mudurnu’muzun vazgeçilmezlerinden bir tanesi çeşitli orta oyunların oynandığı, hala yaşatılmaya çalışına Birikme gecesi etkinliğimiz akşam saatlerinde sergilenecek. Son olarak da değerli bir başka sanatçımız O ses Türkiye yarışmasında da tanıdığımız Burcu Demirtaş’ın konseriyle kapanışı yapacağız” şeklinde konuştu.

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir