Mudurnu da Merkezi Sistem EZAN kapandı

Mudurnu ilçesinde Merkezi Ezan sistemi kapatılarak Camilerden Ezan sesleri yankılanmaya başladı.

Merkezi sistem EZAN  kapandıktan sonra Mudurnu ilçe merkezi ve Köylerinde Her Cami EZAN ını kendi okumaya başladı.

Vatandaşlar  Her cami minaresinden EZAN seslerinin yankılanmasını senelerdir özlediklerini ifade ederek,  bu sistemi bitirenlerden Allah razı olsun dediler.

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu da Merkezi Sistem EZAN kapandı” için 7 yanıt

  1. MUDURNU MÜFTÜMÜZE TEŞEKKÜRLER.Namaz kılmayı teşfik için kurallara dikkat etmeyi farkedenlerden allah razı olsun.
    Namaza çağırma duyurusu ezanımız bundan böyle makamında eğitim almış değerli müezin kardeşlerimizce daha iyi acele etmeden anfiyi sonuna kadar açmadan mikrofona ağzını yaklaştırmadan okumaları önem arz etmektedir.Geçmiş dönemlerde sesle tedavi yapılmış başarılmıştır ses içindeki titreşim dalgaları frekans algıları insan piskolojisini rahatlatmaktadır bilimsel olarak ispatlanmıştır bundan sonra ses dalgaları ile piskolojikl savaşlar yapılacaktır.

    (ÖZELLİKLE BÜYÜK CAMİMİZE DİKKAT… çarşıdan duyanların bildiği gibi büyük camimizde ses patlıyor anfiyide sonuna kadar açmadan okunursa mudurnu coğrafik konum kayalar dere içinde olduğundan ses yansıması okuyanın ezanın sesini bozuyor,diğer ezanlarıda bozuyor)

    Tepki olur yanlış anlaşılır diye zamanında yazamadığım konu Mudurnumuzda usulune göre acele etmeden yüksek sesle bağırmadan okunursa cemaatimizin kısa zamanda çoğalacağını temenni ediyor tüm hocalarımıza çıraklarını takip etmelerini islamiyetin kuralları uygulanması açısından hatırlatmayı borç biliyorum.

  2. Çokçok memnun olduğumu belirtmek isterim. Herminareden değişik ses tonlarından sanki karşılamalı ezanlar. Memleketime hayırlı uğurlu olsun. Her minareden özellikle ramazanda sahurda özel ilahiler seslendirilir sonra sahur ezanı okunurdu… İnşaallah yine aynı tad verilir.

  3. ÇOK RAHATSIZ EDİCİ

    Her kafadan ayrı bir ses çıkması maalesef çok üzücü bir olay. Müftülük neden böyle bir şey yaptı tam ramazan arifesinde anlayamıyorum. Bakın ne güzel tek ezan sesi ile her yerde ezan duyuluyordu. Bence yeniden merkezi sistem ezana dönmek gerekli…

      1. hocalar ezanı okumasını unuttuydu hocaların rahatı bozuldu şimdi böyle olmasaydı merkezden cemaatla namaz kılınacaktı hocaların aldığı devlet maaşı haram mevlitleri parayla okuyorlar cenabı allahın verdiği ilmini vatantaşa satıyorlar allah rızası için okumuyorlar öbur dünyada vay haline

  4. “Ezanımız Minare Şerefesinden Okunabilirmi” ?
    İLÇEMİZ MERKEZ MAHALLELERİ HARİCİNDE OKUNABİLİR.
    MUDURNUMUZUN DERE VE KAYA ORMAN ARASI OLUŞU YANKI AKUSTİK AVANTAJINI KULLANABİLİRİZ (anfi mikrofonsuz)
    MÜEZİNLERİMİZİN 5 VAKİT MİNAREDEN EZANIMIZI OKUMALARI TÜRKİYEDE MUDURNU İLÇEMİZİ ÇOK ÖZEL BİR İNANÇ MERKEZİ HALİNE GETİREBİLİR. GÖREVLİLERİMİZDE MUTLU OLUR SAĞLIKEN.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir