MUDURNU DA HEDEF HER EVİN BAHÇESİNDE 1 ELMA,1 ARMUT FİDESİ YETİŞTİRECEĞİZ.

https://www.facebook.com/photo.php?v=778163615542156   HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN
MUDURNU DA HEDEF HER EVİN BAHÇESİNDE 1 ELMA,1 ARMUT FİDESİ YETİŞTİRECEĞİZ.

 

Organik gübre kullanarak bir fideden 25 Kilo ürün almayı hedefleyen Ziraat Mühendisi Murat KAYMAKÇIOĞLU, Hıyarın özelliği ORGANİK olarak üretilmiş, GDO su bozulmamış, tamamen bilimsel tekniklere dayanılarak üretilmiş, Domates, Biber ve Hıyar yetiştirilerek önümüzdeki günlerde pazara sunucağız dedi.

Amaç, Mudurnu ve bölgesindeki Sebze Fide ihtiyacını karşılamak, karşılarken de İlçede bu işler ile uğraşanlara ve uğraşmak isteyenlere bilgi vermek olduğunu ifade ederek  Mudurnu ilçesine dışarıdan getirilen Fideler in garantisi yok, vatandaşımız diyor ki tutturamadım, biz bu sorunu fidelerimizi yetiştirirken Torf yerine Mudurnu Toprağı kullanarak çözdük,  Mudurnu şartlarına dayanıklı ürünler ürettiğimizde, Fidanlarda tutmama gibi bir olasılık ile karşılaşılmayacak dedi.

MUDURNU TARIM YURT DIŞINDAN GETİRİLEN ÜRÜN İLE ÇELİKLEME YAPTI

MUDURNU Tarım Murat Kaymakçıoğlu  Yurt dışından getirdikleri bir ürün ile Çelikleme yaparak, Gül, Ahududu, Elma, Kiraz, Armut, kızılcık  aşlamalarının hepsinin şu anda harekete  Bahar ve Güneş ile birlikte geçtiğini ifade etti. Kaymakçıoğlu, Mudurnu ilçemizde  her evin önünde Projemiz ile  Kızılcık,Elma,Armut  ağaçları yetiştireceğiz dedi.

MUDURNU İHA AYDIN ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir