MUDURNU AĞZI Kitap oluyor

Dicle Üniversitesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Eğitiminde, Öğretim Görevlisi Mudurnulu  Faruk ASMA  MUDURNU  AĞZI isimli bir kitap için  araştırmalara başladığını belirtti.

Mudurnu ASMA

Asma,  MUDURNU Ağzı adındaki Kitap çalışması için, kaynakları taradıktan sonra, hedef süre nin  bir yıl içersinde kaliteli bir yyaından  kitabın çıkacağını müjdeledi.

TABIMIZIN ADI: “MUDURNU AĞZI/ İnceleme-metinler-sözlük”

İÇERİĞİ:  Kitabı 3 bölüme ayıracağız:
    1- Mudurnu Ağzından (yani konuşma şivesinden) hareketle
Mudurnu’nun kendine ait bir dil bilgisi özelliklerini çıkaracağız. Bu
dil bilgisi özellikleri: ‘ses(fonetik), şekil(morfolojik) ve cümle
bilgisi(syntax)’ alt başlıklarıyla İNCELEME adı altında olacak,

    2- Mudurnu’nun çok kıymetli folklor malzemelerini (masallar,
gelenek-görenek-adetler, hatıralar, maniler, türküler, ninniler,
dualar, beddualar,) vereceğimiz METİNLER adlı bölüm olacak ve son
olarak da

    3- Yukarıda da saydığımız metinlerden çıkan ve bir Mudurnulunun
ağzındaki bütün kelimeleri SÖZLÜK adı altında vereceğimiz son bölüm.

    Eserimiz Mudurnu’nun Akademik yani Bilimsel bir incelemesi
olacaktır .

 Ve eğer kabül ettirebilirsek -ki büyük ihtimal
kabul edilecektir- TÜRK DİL KURUMU yayınlarından çıkaracağız. Bu da
Mudurnu için süper bir olay olur. Siz de bilirsiniz ki bu kurum
Türkiye’nin bilimsel anlamda en değerli kurumlarındandır.
Saygılarımla….

WWW.MUDURNUHABER.COM

Katkıda bulunmak isteyenler Faruk ASMA ile iletişim kurabilirler.  faruk.asma@gmail.com

Mudurnu Bera

Mudurnu Fotoğrafçılık

 

“MUDURNU AĞZI Kitap oluyor” için 16 yanıt

  1. “GOCAMAN HELACAN DUYARAK İNŞALLAH BILDIRA KALMADAN ŞEHERİMİZE GOSGOCA FARUK ASMA YAZIP GÖTÜRVECEK”.
    Kardeşimizin” MUDURNU AĞZI” İsimli Akademik araştırma kitap projesi çok ses getirecektir. Doğal güzelliklerimiz Tavuk ,Helva Gibi Yerel ürünlerimizle marka ve Meşhur ilçemiz bundan böyle Türk Dil Kurumuna ve zengin Öz Türkçemize filim sinama tiyatro sanatlarına değerli arşiv katkısıyla büyük kaynak olacaktır Mudurnumuzun şöhretine şöhret katacaktır.
    Uğur Türesin abiden bir bilinen kadarıyla GOCAMAN HELACAN DUYARAK İNŞALLAH BILDIRA KALMADAN ŞEHERİMİZE GOSGOCA KİTAP Faruk Asma seyesinde VARIR.

    Faruk Asma Hocamı Kutluyorum Lisedeyken şuan İzmirde Yaşadıklarını Duyduğum bizlere koca oğlan diye hitap eden ve nizami cetvelle severek bizllerin eline vuran Değerli Türkçe Öğretmenimiz HÜSAMETTİN KARAKILIÇ BEY 35 yıl önce bizlere Mudurnuca kelimeleri Türk Dil Kurumuna BİRÇOK KELİME VE DEĞİM KAZANDIRDIKLARINI BİLİYORUM KENDİLERİNDEN İSTİFADE EDEBİLİNECEĞİMİZİ BİLDİRİRİM. Kitapa sponsor Reklam Alacaksa Faruk Hocama Yardımcı Olabilirim Selam Saygımla. Uğur Türesin.

    1. TEŞEKKÜR EDERİM UĞUR AĞABEY. ESER ŞEKİLLENİRKEN SİZİ RAHATSIZ EDERİM İNŞALLAH.
      YALNIZ İRTİBATA GEÇMEMİ ÖNERDİĞİNİZ HÜSAMETTİN KARAKILIÇ BEY E ULAŞMAK İÇİN SİZDEN VE BU MESAJI OKUYAN DİĞER HEMŞEHRİLERİMİZDEN YARDIM TALEP EDİYORUM…. SAYGILARIMLA

      ….FARUK ASMA
      ….EMAİL: faruk.asma@gmail.com

  2. Sevgili Faruk Asma,
    Şu anda 4. basımı yapılmakta olan, yıllar önce Mudurnu Kaymakamlığı’na bağışladığım, Mudurnu ağzıyla yazılmış bir kitabım var. Bu kitabımının size bir kaynak olabileceğini düşünüyorum. Gerektiğinde size ayrıca yardımcı da olurum elimden geldiğince. Henüz basılmamış, ilçemizin ağzıyla yazılmış yazılarım da var. Bir Mudurnulu olarak size yardımcı olmayı isterim. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Sevgi ve selâmlar.

    1. SEVGİLİ KÂMURAN HOCAM. BEN SİZİN İLKOKULDAN TALEBENİZİM DUMLUPINAR’DAN.
      KİTABINIZDAN İSTİFADE ETMEK İSTERİM. KİTABI SİPARİŞ EDEBİLMEM İÇİN BİR TELEFON NUMARASI İSTİRHAM ETSEM

      1. Sevgili Faruk Asma;
        Daha önce de söyledim, kitabın 4. basımı yapılıyor. Birkaç gün içinde elimizde olur. Size bir şekilde ulaştırırım.Sevgiyle.

  3. Değerli Faruk Hocamıza bir Mudurnulu olarak minnetlerimi sunarım, tebrik ederim ve çalışmalarında başarılar dilerim. Konu çok önemli olup, bizzat sahada çalışılması gerekemektedir. Sıcak canlı ortamlarda (gizli mikrofon şekliyle olursa daha mükemmel olur,çünküinsanlarımız kamerayı gördüğünde hemen naturallik kaybolur, çektiğim fotoğraf karelerimde bunu canlı yaşayanlardanım) tespitine ağırlık verilmelidir. Tüm halkımızın yardımcı olacağına inanıyorum. Vesileyle tüm dostlara sevgi saygı selamlar olsun.

  4. Mudurnulu hemşerilerimizi akademik personel olarak bir yerlerde görmek bizleri sevindirmektedir. Başarılarının devamını dilerim.

  5. Allah selamet wersin Faruk Hocam. Akademik başarın bizleri çok mutlu etti. Başarılarının dewamını dilerim. Sewgi we saygılarımla.

  6. farukcum tesadüfen gördüm haberimiz olmadı.başarılar diliyorum.bizde yardımcı olabiliriz.Allah yolunu açık etsin

  7. Sevgili oğluma hayatında ve bu çalışmasında başarılar diler im .mudurnumuza kalıcı güzel bir eserin kazandırılacağına inanıyorum.Allah cc yar ve yardımcın olsun .Baban

  8. – İnsanın kanında başarı olunca engel olunamaz başarır hale geliyor. Sayın Faruk bey başarınızdan onur ve gurur duyduğumu belirterek , hiç durmadan başarmaya devam etmenizi temenni ederim. MEVLAM yar ve yardımcınız olsun inşALLAH….. Saygılarımla. Mücahit BOZKURT

  9. Hocam başarılar diliyorum ..kendine iyibak Allaha emanet ol.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir