Esnaflar, bu habere dikkat edin

Esnaflar, bu habere dikkat edin

Mudurnu Mal Müdürü Yılmaz OKATALİ  birçok esnaf ve sanatkarları yakından ilgilendiren gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin  bir daha hiçbir şekilde basit usule  dönemeyecekleri yönündeki yasal düzenlemenin  Gelir vergisi kanunun da  yapılan  bir değişiklik ile  kaldırıldığını  ve gerçek usulde  vergilendirilen  esnaf ve sanatkarların 2 yıl boyunca basit usule tabi olmanın şartlarının taşımaları halinde takip eden yılbaşından itibaren  basit usule geçebilmelerinin önünün açıldığını belirtti.

Okatali, şartları taşıyan  esnafların 1-31 Ocak 2013 tarihlerinde  Mal müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.

Basit usule geçecek olan Esnaf ve sanatkarların 2012-2013 yıllarında faal olarak çalışmış olmaları ve bu yıllardaki Kira  tutarlarının inceleneceğini buna bağlı olarak,  Yıllık Alış ve satış rakamlarına bakılarak  geçiş işlemlerinin yapılacağını belirtti.

  ESNAF İSTERSE YAZAR KASA KULLANIMINA DEVAM EDEBİLECEK

 

Mudurnu Mal müdürü Yılmaz OKATALİ, gerçek usulden Basit usule geçiş yapacak olan Esnafların istekleri doğrultusunda  Yazar Kasalarını kullanmaya devam edebileceklerini ve bunun için yetkili serviste ayar yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

MUDURNU  AYDIN ÖZPELİT  www.mudurnuhaber.com

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir