En Güzel Tatlı Tarifleri CarrefourSA Blogunda

En Güzel Tatlı Tarifleri CarrefourSA Blogunda

 

Tatlılar, yemek davetleri için özenle hazırlanan ve konuklar tarafından merakla beklenen lezzetlerdir. Kimi zaman da canınız atıştırmalık tatlı bir şeyler istediğinde mutfağa girme sebebinizdir. Şerbetli, kremalı ya da meyveli olsun damak zevkinize uygun tatlı tariflerini CarrefourSA blog sitesi nelazimsacarrefoursa.com’da bulabilirsiniz.

 

Nelazimsacarrefoursa.com’daki “Tatlı Tarifleri” sayfasında evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz tatlı tarifleri bulunuyor. Tatlı tarifleri arasından videolu tarifleri tercih ederseniz uygulamalı olarak tatlı yapımlarını da izleyebilir ve tarifi en doğru şekilde uygulayabilirsiniz. Tatlınızdan önce hazırlayacağınız nefis yemek tarifleri ve mutfakta hayatınızı kurtaracak püf noktalarını da bu sitede bulabilirsiniz.

 

Özellikle çocukların evde olduğu tatil günlerinde ve sürpriz misafirler geldiğinde pratik tatlı tarifleri oldukça işinize yarar. Çikolatalı meyveler ve armutlu milföy tarifleri bu gibi durumlarda mutlaka elinizin altında olmalı.

 

Çikolatalı Meyveler

 

3 adet muz

2 dilim ananas

6 adet çilek

2 büyük bitter çikolata

Parça fındık

File fıstık

 

Hazırlanışı

Meyveleri istediğiniz büyüklükte kesin. Çikolataları benmari usulü eritin. Meyveleri erittiğiniz çikolata sosuna batırın ve sonrasında file fıstık ve parça fındık ile süsleyin. Çikolata sosu katılaştığında tatlınız servise hazır.

 

Armutlu Milföy

 

2 adet armut

1,5 su bardağı şeker

Çeyrek portakalın suyu

Üzerini kapatacak kadar su

1 yemek kaşığı tereyağı

Çubuk tarçın

Karanfil

 

Milföy için malzemeler:

3 adet milföy

1 yumurta sarısı

Pudra şekeri

Tarçın

 

Hazırlanışı

Armutları soyun ve ortadan ikiye kesin. Çekirdeklerini ayıkladıktan sonra armut için olan malzemeleri bir tencereye alın ve armutları pişmeye bırakın. Armutlar pişerken milföyleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Milföylerden birinden boylamasına ince ve eşit 3 şerit kesin. Diğer bir milföyün kenarlarını bu şeritlerle kapatın. Aynı işlemi diğerine de yapın ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. 170 dakika ısıttığınız fırında milföyleri 20 dakika pişirin. Armutlar ve milföy piştikten sonra ince ince doğradığınız armutları milföyün içinde dizin. Üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

 

Pratik tatlı tariflerinizde kullanacağınız malzemelerinizi Carrefour katalog ürünleri arasından seçebilir, tasarruflu alışverişin keyfini yaşayabilirsiniz.

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir