ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI

ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI

Mudurnu ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen  Mudurnu Halk Oyunları  Şenliğinde yaşanan olaylar karşısında vatandaşlar tepki gösterdi.

Mudurnu ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Halk Oyunları Şenlikleri  ATATÜRK anıtı önünde yapıldı. Şenliklere değişik ekipler katıldı. Oynanan ayunların sonrasında  Ekiplere Plaket verildi. Mudurnu  Karamurat Köyü ALAÇAM oyun ekibinin gösterisi  seyircilerin büyük ilgisini çekti. Tüm katılımcı ekiplere Plaket verilirken Karamurat oyun ekibine Plaket verilmemesi vatandaşlar  tarafından tepkiye yol açtı.

 

AYRIMCILIK MI YAPIL DI?

Gösterilerinin ardından   Atatürk meydanından ayrılan ekibe PLAKET verilmemesini çok büyük bir haksızlık olarak gördüğünü ifade eden  Sezai DOĞANDERE, benim gibi çoğu seyirci tepki gösterdi, herkese verilen Plaket bu sanatçı kardeşlerimize neden verilmedi? Bu arkadaşlarımıza yapılan bu haksızlık onları küçük düşürdü, bu  onlara karşı yapılmış çok büyük bir yanlıştır, kim olurlarsa olsunlar , onlar bizim değerlerimizdir, bizim düğünlerimizde ve eğlencelerimizde bizimle birlikteler  dedi.

Yapılan bu davranışın yanlış olduğunu ifade eden DOĞANDERE bu konu ile ilgili yetkililer ile pazartesi görüşeceğim, bana nasıl bir cevap verecekler bilemiyorum dedi.

 

Bazı vatandaşlar ise  programı organize edenlere giderek neden böyle bir şey yaptınız sorusuna ise, Plaketler Mudurnu Kaymakamlığı tarafından hazırlandı,biz bir şey bilmiyoruz cevabı aldılar.

www.mudurnuhaber.com

 

“ÇOK BÜYÜK HAKSIZLIK YAPILDI” için 9 yanıt

  1. Ya böyle habermi olur Kaç ekip kastıldı ve kaç plaket verildi ve de kimlere verildi diye bilgi almadan haksızlık yapılmış.Geçensene 23.nisanhatfasının cumartesi günü yapılan programa 9 ekip katılırken bu yıl 18 ekip katılmışBu bir güzellik değilmi.Katılan Ekipleren Belediyenin Halk oyunları ekibi,Alacam ritim gurubu ve Taşkesti Öğretmenler ekibi Halk Eğitimin klursiyerleri olduğundan Plaaket onlara değil Halk eğitime verilmiştir.Yatılı Bölge okulundan 3 Ayrı ekip katılmış hepside okul öğrencileri olduğundan okula tek plaket verilmiştir.Nallıhandan iki ekip olmasına ramen Halk eğitim kursiyerleri olduğundan tek plaket verilmiştir.Böyle güzel emeklere basit ayak oyunları ile heba etmeyin.300 kişi Mudurnuya bu amaçla gelmiş görsel bir sovb yapılmışşHerşeyi ile müzik aletleri, kayafet kaymakamlık desteği ile alınmış güzel bir gurup oluşturulmuş bunları görme plaket niye verilmedi diye haber yap ne diyeyim Allah herkesi bildiği gibi yapsın .

    EDİTÖR: Hocam yanlış tepki gösteriyorsunuz. Keşke bu tepkiyi organizeyi yapanlarada gösterseniz. Belkide organizenin içinde sizde olduğunuz için böyle tepki gösteriyorsunuz. Bakın, burada biz vatandaşın sesi oluyoruz. Haberde ismi geçen şahıs ve bir çok Mudurnulu o gün o olaya tepki gösterdi ve bana gelen bu arkadaş ben bundan rahatsızlık duydum dedi. Bende bir kaç kişi ile görüştüm herkesin düşüncesi aynıydı. Ama şu isimsiz olarak yorumlar yapmanız, bir eğitimci olarak kaçamak cevaplar verilmesi bir şeylerin üzerinin örtülme çabaları insanların akıllarını dahada karıştırıyor. Bilginiz olsun.

    1. Bencede hocam yanlış eleştiri yapmışsınız. Ekip ve kişi plaketleri kendin söylüyorsun. Bu şekilde yapıldıysa ve bunu eğitim camiası öğretmenlerimiz yaptıysa ne kadar içler acısı durumumuz olduğunu göstermez mi? Oyunları görmedim, izlemedim ama Alaçam ekibi gerçekten iyi oynadığına eminim.

  2. Mudurnuda her yıl 23 Nisan öncesi ne rastlayan Cumartesi Günü yapılan Halk oyunları Şenliğine geleceğini bildirip gelemeyen İl Gençlik merkezi dışında 13 okul ve kurum 19 ekiple katıldı .Katılan okul ve kurum sorumlularına(dikkatinizi çekerim ekip sorumlusuna değil)plaket verildi.Halk Eğitim Müdürlüğü Belediye ve Taşkesti öğretmenler halkoyunları ekibi ile Alaçam ritim gurubu olarak 3 ekip ile katılırken,Yatılı bölge okulu 3 halkoyunların ekibi,Nallıhan Halk eğitim merkezi iki Halk oyunları ekibi,İst.Gaziosmanpaşa İlçe Milli Eğitim müdürlüğü öğretmenlerden oluşan iki ekip ile,Kıbrıscık YBO,Çimento Çaydut ilköğretim okulu,50.Yıl İlkokulu,Abant ilköğretimokulu,Yunus Emre ilköğretim okulu,Çamyurdu BSilkokulu,Taşkesti İlköğretim okulu,Yazılar İlköğretim okulu,A.Tırsi İmam Hatip Ortaokulu birr ekip ile katıldılar.Toplam da 300e yakın öğrenci Mudurnu da görsel bir şölen sundular Bütün ekipler beğeni ile izlenirken Mudurnu Alaçam Rittim gurubuda farklı bir gösteri sundu.Gösteriler saat 14.00 de sona ermesinin ardından Mudurnu Tavukculuk tarafından gelen ekiplere yemek ikramı yapıldı..İst.Gaziosmanpaşa Milli Eğitim müdürlüğü öğretmelerden oluşan Halk oyunları ekibi akşam saat 20.00 de Belediye dügün salonunda Müzik,Tiyatro ve Halkoyunlarından oluşan programlarını sundular.Özellikle Bitlis yöresi oyunlar görülmeye değerdi.Program sonunda Gaziosmanpaşa Kaymakamı adına Milli Eğitim Şube müdürü Bayram KUNDAKCI İlçe Kaymakamı(Katılamadığından plaket Belediye başkanına )Belediye Başkanına ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne Kardeş ilçe olarak gelen ekibe gösterilen misfirperverlikten dolayı plaket verildi.Salondaki bu güzel gösteride salon her zaman olduğu gibi üçte ikisi boştu.Haberi yapan oalarak bu şenliği düzenleyenleri,emeği geçenleri ve Mudurnumuza gelip şenlige katılan ve sonrasındada Mudurnuyu gezen ekiplere teşekür ediyor.Gittikleri yerlerde Mudurnunun tanıtım elçileri olmasını diliyoruz. Sayın okuyucular.Bu haberle yukarıdaki haberi kıyaslayın yukarıda eksik ve yanlıl bilgilerin yerine buradaki doğru bilgileri koyarak günü değerlenditrmenizi istirham ediyoruz.
    Doığru haber editörünün Notu:Alaçamlı insanlara değer verildiğinden onlara Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan proje kapsamında kaymakamlığımız desteği ile Müzik aletleri ve kıyafetler alınarak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yeteneklşerini geliştirici Müzik kursu açılmıştır.Sizin baktığınız gözle bakarsak,Alacam gurubu dışında plaket verilmeyen diğer 4 ekipte alınganlık göstermesi gerek
    irki böyle bir durum da sözkonusu değil.Plaketler ekiplere değil ekiplerin sorumlu olduğu okul ya da kurumlara verimiştirAmacım basını eleştirmek değil doğru haberin verilmesini sağlamaktır.Saygılarımla

    EDİTÖR: Düzeltme…. Mudurnu da geçen yıl ve bu yıl ikincisi yapılan olacak. Yine aldatmaca laflarla yapılan hataların üzerini örtmesini çok iyi biliyorsunuz. Mudurnu da işte salonlar ve meydanlar bunun için dolmuyor. Nedeni ? Mudurnu insanına ve burada üretene değer verilmiyor. Ondan sonrada kendiniz çalar , söyler ve dinlersiniz. Aslında siz yöneticilerde bunun tam anlamı ile farkındasınız. Fakat illaki ben yaptım oldu ayaklarını bir türü bırakamıyorsunuz. Basına cevap verirken bile perdeler arkasından cevap verip o güzel veya o net yüzünüzü göstermekten korkuyor veya çekiniyorsunuz. Bunu yazan TOSUN , okuyan kim olursa olsun. Mudurnu’da her kes her şeyi çok bildiği için hepimiz birer DOÇ. uz ama ortada bir şey yok. Çuvallar dolusu hatalar var , geride ise sadece küstürdüğünüz insanlar. Ayrıca Mudurnu ile ilgili sayfalar dolusu yazı yazsak kim okur. Burada asıl olan, insanları sıkmadan onlara vereceğiniz şifreler ve mesajlar önemlidir. Şükür elhamdulillah bunuda verdiğimizi düşünüyoruz. Bir Lokanta düşünün, Mudurnu merkezde günlük 20 çeşit yemek çıkartıyor, sizce o yemekler satılır mı? atılmaz. Aynı bizim işte öyle, biz zaten yeri geldiğinde sileri okusunlar diye sayfaalr dolusu yazılar yazıyoruz, ama okumuyorsunuz. Gelelim neticeye, Mudurnu’da yöneticiler, idareciler ve biz marabalar her kes dikka etmesi lazım. Yoksa döktüğünüz incirleri toplayalım diye mesainizi bu işlere ayırı, saatlerce Mudurnu Haberdeki yazıya nasıl cevap vereyim diye düşünüp kafa patlatırken başka vatandaşın işini, yapamazsınız. Aynı şeyler sizin başınızada gelse sizde aynı tepkiyi gösterirsiniz. Hatta daha fazlasını. Vatandaşımızın tepkisi üzerine yaptığımız haberimize destek ve katkıda bulunduğunuzdan dolayı teşekkür ederiz. Keşke kim olduğunuzu yazsaydını isminize görede teşekkür ederdik.

  3. Özür diliyerek Doğru haberdeki bir eksikliği yazmak istiyorum.Bolu Yunus Emrek İlkoğretim okulu iki ekiple katılmıştır.katılan ekip toplamı 19.dur.teşekkürler

  4. Doğruhabere ekleme yapmak istiyorum gelişmeler aynı yazıldığı gibidir .Plaketleri ve sıralamayı Milli eğitim müdürlüğü yaptırmıştır.Taşkesti öğretmenler sorumlusuna verilen plakette bu ekibin Halk Eğitim merkezi ekibi olmasından bu ekibe değil Taşkesti İlkokuluna verilmiştir.Ortada bir güzellik vardır.Lüzumsuz ve gereksiz laflarla olayı bozmayalım.

    EDİTÖR: Arkadaşlar, bazı yapılan işlerde sorumlular dikketli olmaları gereklidir. Küçük SİNEK mide bulandırır, Atasözündeki gibi. Altı üstü 20 tl lik bir Plaket, ama iş o değil, düzenleme önemli. Eğerki siz herkese Plaket veriyorsanız ayrımcılık yapılmaması gereklidir.

    Art niyet olmayabilir, ama oradaki insanlar bunu anlayamazlar.Organizeyi yapan insanlar iyi niyetlidir, ama yapılan küçük bir hata bazı kişileri kaybetmenize sebep olabilir.

    Mesela bir topluluğa hakaret edersiniz, sonra o topluluktan yüksek ses çıktığı zaman, efendim ben size değil içinizden şuna veya buna hakaret ettim deme lüksünüz olmadığı gibi bu olayda da böyledir. Mudurnu’da yapılan işlere insanların ve yöneticilerin daha dikkatli yanaşması gerekmektedir.

  5. değerli abim kravatın nerede?saçın da dağınık.neden size plaket versinler ki.itiraz etsen bile sana bir iki süslü kelime söyler bunu yanında üstüne bir de aydın havası çekerler ve ardından derler ki bu hatamızı gelecek telafi ederiz diyerekten seni bir iki tebessüm göstererek yolcu ederler.

    çünkü senle ben milletin efendisi olduğumuz için onların arasına girmek onlarla aynı havayı teneffüs etmek onları sıkar.onlar gelişmelerin her zaman kendi fikirleri doğrultusuna alışkın olduklarından yeniliği ve değişikliği kabullenemezler.ben bu olaya geçen yıl değişik bir versiyonda şahit oldum.

    nasıl mı? dersiniz.geçen yıl ipekyolu festivalinin 3.günü eğlencenin en son demleriydi.davulcu ve zurnacı abilerim aletlerini çalarak milleti eğlendiriyorlardı.piste bir baktım hep kelli felli abiler döktürüyorlar.onlar pisten indikten sonra milletin efendileri piste çıkmaya başladığını gören organizasyon amiri eğlenceyi hemen bitirerek milletin dağılması için anons geçti.bilmem anlayabildiniz mi ne demek istediğimi.

    1960 zihniyeti MUDURNUMUZU terketmediği müddetçe,fikir ve köylünün kültürüne saygı duyulmadığı müddetçe ve bir de ilçemizin kuzeyinde olan köyler kaderine bırakıldığı müddetçe,tabiri caizse altın yumurtlayan ABANTA ve YAYLARA sahip çıkılmadığı müddetçe olduğumuz yerde sayar dururuz.

  6. Taşkesti’yi unutun gitsin. Yılların birikmiş kinleri devam ediyor. 10 ekibimiz olsa birini bile Mudurnu’ya götürmem. Yemek önce çocuklara verilmesi gerekirken vatandaşlara dağıtılması fiyaskodur. Bence ekiplerin programı bitenlere sıra ile yemek verilmesi gerekirdi. Mudurnu^da yemek verecek hiç mi salonunuz yok.

  7. Bu çalışmanın sorumlusu olarak ekiplere değil ekiplerin bağlı olduğu kurumlara plaket verildi..Yapılanda güzellik görenler güzelliği yapanlar başta halk eğitim müdürü ,Halk eğitim müdür yardımcıları,katılan kurum yönetici ve ekipler,kusur varsa sorumluluk sahibi olarak şahsımdır.Güzel bakan güzel görür.. Teşekkürler.

  8. Sizin bu yandaşçı haber yapmanız beni bitiriyor Aydın Bey..

    EDİTÖR: Benimde sizin gibi böyle yandaşcı okurlarımın okuyarak keni yanlarının haberlerini göremedikleri için kızdıklarını biliyorum. Ama eğer söylerseniz yandaşlarınıza , bana haber vermelerine gerek yok, size haber versinler sizde bana e-mail atın bakın nasıl yandaş haber yapılırmış görün. Perde arkasında oynanan oyunlar MUDURNU yu bitiriyor. Bizi aydınlattığınız için teşekkür ederiz isimsiz hehşerim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir