Bu MANTAR ı n Kilosu 2 bin 5 bin Euro

Bu MANTAR ı n Kilosu 2 bin 5 bin Euro

Tuber türleri olgunlaştığı zaman salgıladıkları uçucu kimyasallarla hayvanları cezbederler. Bu mantarlar toprak içinde yetiştiği için sporları rüzgar ya da su ile yayılmaz. Salgıladıkları organik sülfür nedeniyle hayvanların ilgisini çeker ve bu hayvanların dışkılarıyla sporlar yayılır. Organik sülfür nedeniyle sahip oldukları aromatik özellikten dolayı çok talep görürler.

Dünya genelinde yüksek fiyatlarla marketlerde yerlerini alırlar. Bu taleplerden dolayı son iki yüzyıldır ticari amaçlı olarak tuber türlerinin kültürü üzerinde çok çalışma yapılmıştır. Trüf türlerinin üremesinde domuzlar doğal vektör görevi yapmaktadırlar. Kokuya olan duyarlılıklarından dolayı domuzlar trüf aramada çok eski tarihlerden beri kullanılmıştır. Hatta trüf türlerinin değerini ifade etmek için “Tanrı ve Kralların besini” ifadesi kullanılmıştır. 17. Yüzyılda Mısırda trüf çeşitlerinin afrodizyak olduğuna inanılırdı. Ayrıca aromatik özelliği pişirildiği zaman uçucu yağlarla birlikte kaybolduğu için pişirilmeden taze olarak tüketilmesi tercih edilir.

 

BU KÖPEK  KİLOSU  2 BİN 5 BİN EURO olan MANTAR buluyor 

 

Trüf köpekleri yavru iken eğitilmeye başlanır, ve gelişim süreçlerindeki başarılarına göre ayrılmaya başlar, yavru köpekler zeka seviyesine göre sınıflandırılır. Tam olgunlaşmış ürün ile yarı olgun veya ham trüf arasında minimum %50 fiyat farkı bulunmaktadır, ayrıca yarım olgunlaşmış veya ham ürünleri toplamanız gelecek sene o alanda tekrar trüf bulmanızı etkileyecek ve verimi düşürecektir, olgunlaşan bir trüf etrafına sporlarını bırakır ve gelecek yıl o alandan tekrar trüf toplamanıza imkan sağlar bu sebepten anne-baba köpeklerin trüf avcısı olmasına dikkat ediliyor.

Köpek fiyatları  1.500 euro’dan başlayıp yaşına ve seceresine göre satışa sunulmuştur. (Trüf avcıları anne-baba olarak uzman avcıdır. Genlerinde trüf avcılığı vardır.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir