BOLU HORON İLE ÇOŞTU

 

 

Türkçe Olimpiyatları’nın yapıldığı Bolu Atatürk Stadı, bu gece tarihi bir günlerden birine  ev sahipliği yaptı.

TÜRKÇE OLİMPİYATLARI’NI 25 BİN KİŞİ İZLEDİ

Bolu ilinde  bu yıl ilk olarak düzenlenen Türkçe olimpiyatlarına Bolu il ve ilçelerinden 25 bin civarında kişi katılarak  2 saat Dünya’nın değişik yerlerinden gelen çocukların gösterilerini izledi.

Bolu’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilen Türkçe Olimpiyatları etkinliği, Atatürk Stadyumu’na sığmadı. Yaklaşık 25 bin kişi ‘Türkçe’nin Çocukları’nın seslendirdiği birbirinden güzel parçalara hep birlikte eşlik etti.

Bolu Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilen olimpiyatlara Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Ak Parti Bolu milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, çok sayıda protokol üyeleri ve vatandaş katıldı.

Program süresinde Bolu Valisi ÖZÇİMEN,in Ülkelerden gelen çocukların söylediği şarkıları  zaman zaman Telefonuna  kaydettiği görüldü.

Program sunuculuğu nu yapan Nabila nın  yaptığı 1 dakikalık duada  bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadığı göründü.

  BOLU TÜRKÜSÜ ” BEYAZ GİYME TOZ OLUR” BU KADAR GÜZEL OKUNUR

Azeri Öğrenci nin seslendirdiği Bolu Türküsü “Beyaz Giyme toz olur” adlı parçayı  sahneden sahaya inerek söyledi ve yoğun alkış aldı. Güzel sesi ve yorumu ile geceyi renklendiren Azeri Öğrencinin söylediği Bolu  Türküsü ile vatandaşlar hüzün yaşadı.


Sunuculuğunu Melih Gümüşbıçak, Nabila ve Senya’nın yaptığı Türkçe şöleni, 25 bin kişinin hep birlikte İstiklal Marşı’nı okumasının ardından başladı. Daha sonra sponsorlara teşekkür plaketi taktim edildi. 30 ayrı ülkeden gelen 70 ayrı öğrenci birbirinden güzel Türkçe şarkılar söyledi. Aralıksız olarak iki saat süren şölende söylenen şarkılara eşlik eden Bolulular, Portekizli çocukların sergilediği horon performansına hayran kaldı.

 

Bazı vatandaşlar ise yerlerinde horon oynayarak Portekizli ekibe eşlik etti. Programın ardından konuşan Bolu Valisi İbrahim Özçimen, “Stadın içinde 13 bin kişi ve tribünlerde de bir o kadar izleyici vardı.

Güzel bir başlangıç oldu. İstiklal Marşı ile başladık ardından da Köroğlu ve daha sonra yöresel halk oyunlarımızı izledik. Hem popüler müzik hem de halk müziklerini çocuklarımızdan dinledik. Aslında gülüp, oynamak, eğlenmek varken diğer şeylere niye gerek duyuluyor bilmiyorum. Bolu için unutulmaz bir gece oldu. Bu, Türk halkının ve Türk milletinin bir başarısı. Dünyanın 140 ülkesinde binlerce okul açmak ve işletmek kolay bir şey değil” ifadelerini kullandı.

Türkçe Şöleni, öğrencilerin ve protokol üyelerinin hep birlikte “Yeni Bir Dünya” şarkısını söylemesinin ardından Havai fişek gösterisiyle son buldu.

 

www.mudurnuhaber.com

Fotoğraflar: Aydın ÖZPELİT

“BOLU HORON İLE ÇOŞTU” için bir yanıt

  1. Bolu Bolu olalı böyle bir olay yaşanmadı. Dünyadaki en güçlü devletlerin ayırdıkları korkunç bütçelere rağmen başaramadıkları işi Allah(cc) ın yardımı sayesinde gerçekleştirip 193 ülkeden oluşan dünyanın 140 ülkesinde okullar açarak Türkiye’yi ve Türkçeyi o ülkelere kardeş gibi tanıtan ve sevdiren muhteşem organizasyonun Bolu’da çok güzel bir damlasını yaşadık. Başta muhterem Fethullah Gülen hocamız olmak üzere bu çorbada tuzu olan, başta insan aklının alamayacağı fedakarlık sahibi, bir daha dönmemek niyetiyle dünyanın adını bile bilmediği her yerine koşa koşa giden öğretmenler , helal rızkından önemli payını gözünü kırpmadan sadece Allah rızası için veren tertemiz esnaf ve işadamları, o öğretmenin anne-babaları ve bu işe devamlı duaları ile katılan herkesten Allah razı olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir