Birol TAŞGIN A.P.E.K Yönetimine Aday

Birol TAŞGIN A.P.E.K Yönetimine Aday

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) in  27 Haziran 2018 de yapacağı  Genel Kurul toplantısında  Mudurnu  Muhtarlar Derneği Başkanı Birol TAŞGIN da  Ahmet AYA nın ekibinde yönetime aday oldu.

Taşgın, Mudurnu ve Bölgedeki  kooperatif ortaklarının gerekli desteğinin kendilerine vermesini isteyerek, Bölgemizi  en iyi şekilde temsil etmek için aday oldum dedi.

AHMET AYA: ÇİFTÇİ SAHİPSİZ DEĞİL

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) başkan adayı Ahmet Aya, ekibiyle birlikte saha çalışmalarına başladı. Çiftçinin sahipsiz olmadığını söyleyen Aya, “Ortaklarımız sandıkta işi ehline vereceklerdir” dedi.

“PROJELERİMİZİ KONUŞUYORUZ”
Ahmet Aya Geyve, Pamukova, Mudurnu, Akyazı, Hendek ve Adapazarı’nda birçok köyde, çiftçi ve pancar üreticileri ile bir araya geldi. Yönetim listesine özellikle her bölgeden bir kişiyi aldıklarının altını çizen Aya, “Bayram arifesinde alınmış bir genel kurul kararı. O nedenle zaman kısıtlı. Zaman kısıtlı olsa da biz tüm ortaklarımıza ulaşacağız. Listemizi ona göre hazırladık. Zaten yıllardır APEK yönetim kurulu başkanlığı yapmış biri olarak, çiftçilerimiz bizim neler yapabileceğimizi gayet iyi biliyor. O yüzden kendimizi çok fazla anlatmaya gerek yok. Gittiğimiz yerlerde projelerimiz ile konuşuyoruz” dedi.

“BORÇLARI YAPILANDIRACAĞIZ”
Gittiği her yerde büyük ilgi gören Aya, “Amacımız kooperatifimizi büyüterek, üyelerimize daha kaliteli hizmet vermek. Bunun için çok iddialı projeler ürettik.  Öncelikle vadesi geçmiş borcu olan üyelerimizin borçlarını yapılandırıp, ödeme kolaylığı sağlayacağız. Ziraat Mühendislerimiz ile üyelerimize teknik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Vadeli satışlarımızda faiz oranlarını düşüreceğiz” şeklinde konuştu.

“GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ”
Geyve bölgesinde Erol Atalay,  Akyazı bölgesinde Naci Yolcu ve Veli Yanar, Erenler bölgesinde  İsmail Ergün ve Göksel Yılmaz, Adapazarı bölgesinde Bekir Aslan, Arifiye bölgesinde Yunus Kaymakçı, Hendek bölgesinde Özer Özçınar, Pamukova bölgesinde Ayhan Köse, Ferizli ve Söğütlü bölgesinde Yücel Ata, Bolu-Mudurnu bölgesinde Birol Taşgın, Sinan keskin, Muhteren Özkan, Osmaneli bölgesinde Adem Yiğit, Düzce bölgesinde Bayram Ali Büyükboz  ile yoğun bir saha çalışması yaptıklarını söyleyen Ahmet Aya; “Çok güçlü bir yönetim oluşturduk. Arkadaşlarımızın hepsi hizmet aşkı ile göreve talip oldular. Bu ekip ile ortaklarımıza çok güzel hizmetler vereceğiz” diye konuştu.

GÜBREDE % 10 İSKONTO
Göreve geldiklerinde  gübreyi piyasa fiyatından % 10 ıskontolu satacaklarının da sözünü veren Aya, “Projelerimiz bunlarla sınırlı değil. Üyelerimizin aldığı ürünleri evlerine teslim ederek, lojistik hizmetinde de bulunacağız.

“YEM VE NİŞASTA FABRİKASI KURACAĞIZ”
Yem fabrikası kurup, üyelerimiz için yem üreteceğiz. Mevcut silaj paketleme kapasitesini arttıracağız. Gıda satış mağazaları açıp, üyelerimizin market alış verişini vadeli ve uygun fiyatlarla yapmalarına imkan sunacağız. Büyükbaş hayvancılığına yönelik yeni yatırımlarda bulunup, tesisler kuracağız. Nişasta fabrikası kurup, kooperatifimizin karını arttıracağız. Sözleşmeli ürün ekimini arttırıp, çeşitlendireceğiz” ifadelerine yer verdi. Aya , çiftçinin sahipsiz olmadığını da altını çizerek, “Ortaklarımız sandık başına gittiklerinde işi ehline vereceklerdir” dedi.

“KOOPERATİFİN İMKANLARINI ÇIKARLARI İÇİN KULLANIYORLAR”
Aya, mevcut yönetimin baskı ile kooperatifin çalışanlarını köylere indirilip, kooperatif ortaklarından kendilerine oy istettiklerini ileri sürerek; “ Bu durum kanun ve yönetmeliğe aykırıdır. Kooperatifin araçları da seçim kampanyasına dahil edilmekte, kooperatifimizin ve üyelerimizin paraları kendi özel seçim çalışmaları için kullanılmaktadır. Kimse kooperatifimizin ve ortaklarımızın parasını ve imkanlarını kendi çıkarları için kullanamaz. Ben inanıyorum ki; çiftçilerimiz ve üyelerimiz her şeyin farkında. Bu oyun 27 Haziran’da bozulacak ” şeklinde konuştu.

www.mudurnuhaber.com

“Birol TAŞGIN A.P.E.K Yönetimine Aday” için bir yanıt

  1. Şükürler olsun. Başarılar diliyoruz ve sonuna kadar yanındayız başkan.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir