12 aileye süt üreticiliği için 130 bin tl hibe

Düzce’de 12 aileye süt üreticiliği için 130 bin TL’si hibe 650 bin TL destek kredisi verildi…

Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk orman köylülerinin yerinde istihdamının sağlanması ve gelirlerinin arttırılması için ekonomik amaçlı ORKÖY kapsamında süt sığırcılığı alanlarında gelirlerini artıcı 130 bin TL’si hibe olmak üzere toplam 650 bin TL destek kredisi verdiklerini belirtti.

Ekonomik amaçlı olarak süt koyunculuğu ve süt sığırcılığı gibi hayvancılık desteklerinin faizsiz olduğunu vurgulayan Bölge Müdürü Mahmut Şentürk Düzce ilinde 2022 yılında 3 orman köyünde 12 aileye 2 baş süt sığırcılığı projesi kapsamında 130 bin TL’si hibe olmak üzere 650 bin TL kredi desteği verdiklerini ifade etti.

İhtiyaç doğrultusunda orman köylülerimiz için projeler geliştirerek daha müreffeh şartlara ulaşmaları için gereken gayreti gösterdiklerini belirten Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ferdi desteklerle orman köylüsünün refah seviyesini iyileştirmenin, ormanlar üzerindeki baskıyı azaltmanın ve istihdam oluşturarak gelir elde etmelerinin amaçladığını dile getirdi.

Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ORKÖY kapsamında 2022 yılında olduğu gibi 2023 yılında da kredi desteğinin devam edeceğini ifade etti.

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir