REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

REGAİP KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

Regaip Kandili okunacak sureler ve dualar! Regaip Kandili’nde nasıl ibadet edilir?

Regaip Kandili’niz mübarek olsun! Regaip Kandili, rahmet yağan 4 geceden biridir. İslam alemi için büyük önemni olan Regaip Kandili’nde milyonlarca Müslüman camilere koşacak, evlerinde dua edecek, Kur’an okuyacak. Üç ayları müjdeleyen Regaip Kandili’nde nasıl ibadet edileceğini Nihat Hatipoğlu’nun eşsiz anlatımı ile sizler için hazırladık. Peki, Regaip Kandili’nde nasıl ibadet edilir? İşte Regaip Kandili okunacak sureler ve dualar!

İslam alemi Regaip Kandili’ne ermenin sevincini yaşıyor. Regaip Kandili, İslam aleminin en kıymet verdiği geceler arasında yer alıyor. Allah’ın kullarına rahmet yağdırdığı gecelerden olan Regaip Kandili’nin ibadetlerle geçirmek çok kıymetli… Binlerce Müslüman Regai Kandili’nde nasıl dua edileceğini, nasıl ibadet edilmesi gerektiğini detayları ile araştırıyor. Peki, Regaip Kandili’nde nasıl ibadet edilir? İşte Regaip Kandili okunacak sureler ve dualar

REGAİP KANDİLİ NEDİR?

Bazı rivayetlerde bu gecenin isminin meleklerle telaffuz edildiği ifade edilir. Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir.

 

Regaip gecesinin içinde olduğu Recep ayında bolca oruç tutulmalıdır. Bu aya ‘Recebü’l-asabb’ da denilmiştir. Yani; iyiliklerin isabet ettiği Recep ayı. Recep ayına ‘tövbe’ ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili’nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir.

REGAİP KANDİLİ’NDE OKUNACAK SURELER VE DUALAR

KADİR SURESİ ARAPÇA OKUNUŞU

Bismillahirrahmânirrahîm.

1- İnna enzelnahü fiy leyletilkadr

2- Ve ma edrake ma leyletülkadr

3- Leyletülkadri hayrüm min elfi şehr

4- Tenezzelülmelaiketü verruhu fiyha biizni rabbihim min külli emr

5- Selamün hiye hatta matle’ılfecr

“Bi’smi’llâhi’r- rahmâni’r- rahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa’bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi’l-îmân ve yessir lenâ bi’l- kur’ân.”

Türkçe Anlamı: Rahman ve rahim Allâh’ın adıyla. Allâh’ım! Bizlere Receb ayını Şa’ban ayını mübarek kıl. Bizi Ramazan’a kavuştur. (Ömrümüzü) Îmân ile bitirmeyi nasîb eyle. Kur’ân’ı bize kolaylaştır.

 

“Sübhâna’llâhi’l- hayyil- kayyûm.”

Türkçe Anlamı: Ezelî ve ebedî hayat sâhibi Allâh’ım! Yaratıkların her işinde hâkim ve kâim olan Allâh’ım! Seni tüm noksan sıfatlardan tenzîh ederim.

“Sübhâna’llâhi’l- ehadi’s- samed.”

TÜRKÇE ANLAMI:

Tek olan ve herkesin kendisine muhtaç olduğu Rabbim Seni tüm noksan sıfatlardan tenzîh ederim.

 

WWW.MUDURNUHABER.COM

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir