Mudurnu’da Trafik sorununa Bisikletli çözüm

Mudurnu’da Trafik sorununa  Bisikletli çözüm

Sağlık Bakanlığı tarafından fiziksel aktivitelerin arttırılması amacıyla çocukları, gençleri ve belediyeleri kapsayan proje çerçevesinde, bir proje hazırlanıyor.

 

 

Sağlık Bakanlığının bisiklet yolu yapan belediyelere desteği devam ederken Mudurnu ilçesinde de bu yönde bir çalışmanın başladığı bilgisine ulaştık. Mudurnu Belediyesi yapacağı Bisiklet yolları sayesinde ilçedeki Trafik problemini bir nebzede olsun  hafifletmeyi amaçlıyor.

 AVRUPA DA BİR ÇOK ŞEHİRDE ÖRNEKLERİ VAR

Değişik Ülkelerde örnekleri bulunan Proje onaylanması halinde Mudurnu ilçesinde  ilçenin değişik yerlerine kurulacak Terminaller sayesinde vatandaşlar  şehir içinde  rahatlıkla bisikletler ile ulaşım sağlayabilecekler.

Yetkililer , Bisiklet kullanımının  son   derece önemli  olduğunu, hem ülke ekonomisi açısından, hem de halkımızın sağlığı açısından faydalı olduğunun altını çizdiler.

EN FAZLA ÖĞRENCİLER SEVİNECEK

Sağlık Bakanlığının bu projesinde gerekli çalışmaların bitirilmesi ile birlikte kurulacak  Terminallerden en fazla öğrencilerin faydalanması bekleniyor, bu kapsamda şu anda 500 den fazla öğrencisi bulunan Mudurnu Meslek Yüksek Okulu civarınada  bir terminal projede yer alması için gerekli çalışmanın yapıldığı belirtildi.   Projenin 2017 yılı ortalarına doğru hayata geçirilmesi planlanıyor.,

 

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir