Mudurnu’da BOLULU HASAN USTA ŞAŞIRTTI

Mudurnu’da BOLULU HASAN USTA ŞAŞIRTTI

Mudurnu ilçesinde Esnaflık yapan Mudurnu  Bakkallar  odası başkanı  Turhan ÖREN  Mudurnu ilçesine gelen bir Turist kafilesinin sorusu üzerine şaşkınlık yaşadı.

 

BOLULU HASAN USTA NIN DÜKKANI NEREDE ?

Mudurnu ilçesine gezi amaçlı gelen bir Turist kafilesinin kendisine Mudurnu ilçesine gelmişken  Bolulu Hasan Usta nın tatlısından yemek istiyoruz, acaba dükkanı nerede diye soru gelince,  Bakkallar Odası başkanı  Turhan ÖREN  burada  sizin söylediğiniz bir şekilde tatlıcı yok cevabını verdi.

 

Ören, etrafındakilere  meraklı gözler ile arkadaşlar  Mudurnu’ya yeni bir tatlıcı açıldı da bizmi duymadık diye sorunca  vatandaşlar biz bu ismi ilk kez duyduk , burada bir İpekyolu Pastanesi birde ESER Pastanesi var cevabını verdiler.

Mudurnu ilçesine gezi amaçlı geldiklerini ifade eden  Turistler , biz Bolu’ya geldik istedikki  buraya gelmişken bir tatlı yiyelim, ama Bolulu Hasan Usta markası ile nam salmış markanın  Bolu da dükkanının olmaması  bizi hayal kırıklığına uğrattı dediler.

 

www.mudurnuhaber.com

 

 

“Mudurnu’da BOLULU HASAN USTA ŞAŞIRTTI” için 3 yanıt

  1. sayın SİNAN BİLİR bey hazırladığın fıkrayı okudum.benim de size birkaç kelam hakkım olduğunu hissettim.kendi kabuğundan çıkamamış olan MUDURNU halkına biraz alaycı yaklaşımda bulunmuşsunuz.bu alaycı yaklaşımınızdan dolayı seni kınıyorum.biz MUDURNULULAR bu saf yerine konulmaya hakkımız olduğunu zannetmiyorum.

    bu haber hakkında yorum yapmak istiyorum.biz MUDURNULULAR ben bildiğim bileli BOLU dan hep uzak yaşamışızdır.çünkü BOLU bizleri hiç dikkate almamış,bizleri her zaman hafife almıştır.MUDURNULU olup da kendini BOLU ya atanlar ise MUDURNUNUN hakkını kesinlikle savunmadığı gibi MUDURNULUYUM demekten utanmıştır.

    MUDURNU da olanlar ise adeta dış dünyayla ilgili haberlerden bihaber yaşamışlardır.MUDURNUYU ele alan ekabir tabakası halkı aydınlatmak yerine sadece kendileri için yaşamış.benim safiyane halkım ben bir şey söylersem beni dinleyen olmaz diyerek bildiklerini ise içinde saklamışlardır.bilenler ise her şeyi ben bilirim edasıyla kasım kasım kasılarak insanlarımıza hava atmaktan ileri gidememişlerdir.

    yani anlayacağınız EVLİYANIN OLMADIĞI YERDE KEÇİ OLMUŞ ABDURRAHMAN ÇELEBİ.60 ve 70 li yıllardaki düşünce duvarından bir türlü uzaklaşamadığımız gibi bu tarzı alışkanlık haline getirmişiz.böyle bir durum hasıl olunca da poyamız ortaya çıkmış.çok hızlı akan zamanın gerisinde kalmışız.

    olsun varsın konuştuğu ve yazdıklarıyla dalga geçilse de saf ve temiz MUDURNULU olmaktan gurur duyduğumu ifade ederim.YÜCE MEVLAYA NE KADAR ŞÜKRETSEM AZ GELİR.MUDURNULU OLMAK NE KADAR GURUR VERİCİ İSE MUDURNULU KALABİLMEK DE O KADAR GURUR VERİCİDİR.

    YÜCE MEVLAM BİZLERİ ASLINI İNKAR EDEN MUDURNULULARDAN MUHAFAZA EYLESİN…!

  2. Turan abimizin söylediğinde abes olan bir şey yokki. Bolulu Hasan Usta taktik yaparak Bolunun adını kullanarak piyasa yaptı vatandaş Hasan kısmının görmüyor bile Bolulu ona güvenilir geliyor. Ama ülkenin her yerinde şubeleri olan kişi nedense (Bolulu olmadığından belkide) Bolu’da şubesi yoktur. Konu tamamen Bolu Ticaret ve Sanayi Odasındadır, araştırılsın efendim gerekirse Bolu’nun kullanılmasını engellesinler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir