Mudurnu Toki de olanlar

Mudurnu Toki de olanlar

Mudurnu ilçemizde 1. Etap Toki etabındaki 128 daire 2008 yılında hizmete açılmıştı. 1. Toki konutlarında ilk müracaat 1000 i aşmış iken esas kayıt zamanı geldiğinde 2 ay kayıt süresince 100 kişi bulunamadı.

 

Asparagas haberler ve dedikodular ile Anket çalışmasına katılan vatandaşımız ev almaktan vazgeçirildi.  İlk olarak Musalla çok uzak, şehrin alt tarafına yapılsın tartışmaları, sonrasında ise binalar dar oldu tartışması ve en son olarak ise binaların teslimine az bir süre binalar verilmeyecekmiş dedikoduları ile son bulmuştu.

1.Tokilerde  oturmaya başlayan ev sahipleri ve kiracıların rahatlığını görenler  acaba 2. Toki yapılacakmı diye sürekli  müracaatlar sonucunda 2. Toki için çalışmalar başladı. Tabiiki 2. Toki için yapılan çalışma 1. Toki den daha rahat olmuştu, sebebi ise insanlar görmüş ve inanmıştı, Keşke bende yazılsaydım diyenlerin sayısı her geçen gün çoğalıyordu.

Mudurnu gibi küçük yerlerde Kaloriferli bir daire hemde  çok komik rakamlar ile  vatandaşın ev sahibi olma hayalini gerçekleştirdi.  1. Toki de Anahtar tesliminde 2000 tl  ve 250-350 tl arası taksitler ile  alınan daireler vatandaşı kendi evinde otururken kira öder gibi ev sahibi olmasına sebep oldu.

 

Vatandaşlar Başbakanlık Toplu Konut idaresinin gerçekleştirdiği KONUT projesi kapsamında 8-10-12 bin tl gibi fiyatlara evlerine girip oturma şansını yakaladı.

 

2.Etap toki konutlarında geçtiğimiz yıl Belediye den geri dönen 12 adet Ev için insanlar Mudurnu Ziraat Bankası önünde adeta birbirleri ile yarışmışlardı. Geceden Banka önünde oturanlardan tutunda, Komşu il ve ilçelere gidip İşlem yaptırmayı deneyenlere kadar farklı görüntüler çıkmış ve 12 ev sahiplerini bulmuştu.  4 Yıl önce   defalarca ilan edilerek  müşteri aranılan evler için aradan geçen bu kadar kısa bir süre sonra  100 lerce talip çıkması hakikaten şaşırtıcı değimli ?

 

Bunun nedeni ise Mudurnu’da yapılacak her işin ilk önce vatandaşın görmesi ve incelemesi gerekiyor, sonrasında herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.

 

GELELİM 2. TOKİ YE

2.Toki konutları 144 daire olarak planlandı, Siyasi olarak engellemeler var denildi ve sürekli bunun üzerinden siyaset yapıldı. Aslında iş siyasete atılarak bazı şeylerin takip edilmediği  sonradan anlaşıldı.

TOKİ konutları anahtar teslimi olması lazımken 2.Toki de Vatandaşlar  evlerine girmeden önce bir  sürü problem yaşadı.  Su sayaçları değiştirildi,  müteahhidin yeni olarak taktığı Su  sayaçları  yeniden değiştirildi, konutlar yapılırken   yetkililer acaba bu binaları hiç denetlemedimi ? Takip etmedimi?

 

 MÜFTÜ KÜRSÜYE ÇIKARKEN DÜŞTÜ

31 Ekim 2014 Cuma günü Mudurnu ilçesi 2.Toki konutları Cami açılışı için Mevlit okutuldu, Programa Bolu Valiside katıldı.  Cami etrafı Mudurnu Belediyesi nin Bayrakları ile donatıldı,  Bayram havası esiyordu. Cuma namazı öncesinde Toki Camiinde mevlit okundu ve Namaza az bir süre kala Mudurnu Müftüsü Mehmet YORULMAZ günün anlam ve önemi hakkında Cemaate bilgi vermek için  Vaaz kürsüsüne çıkarken Montaj  edilmemiş merdivenin kayması ile yere düştü. Hafif sıyrıklar ile yaralanan Müftü Bey Montajı yapılmamış merdivenin kayması ile yere düştüğünü belirtti.

Allah, beterinden saklasın, Müftü bey Merdivenlerden çıkarken başını ya Kürsüye vurup daha kötü sonuçlar meydana gelseydi sorumlusu kim olacaktı?

 

Maalesef yetkililer yeterince bu işlere koşmuyor ve araştırmıyorlar,  çoğu şey kağıt üzerinde onaylanıyor gibime geliyor.  Bu Vaaz kürsüsünün sürekli kullanılacağı biliniyor, yetkililer Toki den devir alırken bu tip şeylere bakmadımı?

 

Şimdi birileri hemen işi Toki ye atma telaşına geçecek,  yerel yönetim bu tip konularda mutlaka vatandaşın yararı için ince eleyip sık dokumalıdır, Fen memuru arkadaşlarımız TOKİ de yaşayan ve yaşayacak olan Ailelerin sağlığı için yerinde incelemeler yapmalı ve eksikleri ve hataları Müteahhit firmanın eksiksiz yerine getirmesini sağlamalıdır.

Mudurnu ilçemize 2. Toki konutları hayırlı olsun Konut sahiplerine hayırlı olsun, çoluk, çocuğunuzla Mutlu olun inşallah.

 

www.mudurnuhaber.com

“Mudurnu Toki de olanlar” için bir yanıt

  1. evet TOKİ dar gelirlilere yaptığı için yaptığı evlerin her tarafı wc , banyo , pislikleri akıyor tavandan sızma şeklinde,kalorifer desen ayrı herşey baştan savma vsss bunlar bir gun içinde gördüklerim … TOKİ’nin başka yerde ki dar gelirliler için yaptığı örnek veriyorum ş.kochisar böyle bir
    r sorunla karşılaşılmadı. bir mudurnulu olarak bende ordan ev sahibi olup gelip gitmek isterim memleketime ….ama bir günde gördüklerim sonucunda 50 kere düşünmem lazım Mudurnu gibi bir yerde kaloriferi ev olması çok iyi …iyi bir şey düşünülmüş keşke daha guzel daha az hatalı kusurlu olup birazcık daha kaliteli malzeme kullanaymışlar belki daha cezbedici olur

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir