MUDURNU ÇİFTÇİSİ SLAJI SEVDİ

MUDURNU ÇİFTÇİSİ  SLAJI SEVDİ

Bolu nun Mudurnu ilçesinde Çiftçilik yapan  İsmail ve Tevfik DUMAN kardeşler  ektikleri slajlık Mısır ile hayvanlarının Kışlık yiyeceklerini temin ettiklerini belirttiler.

2 Dönüm arazide   Slajlık Mısır ektiklerini ifade eden DUMAN kerdeşler bu araziden 10 ton civarında  Musur slajı elde ettik, bu slajı şimdi ahırımıza yakın bir alanda  depolayıp Kış ayının gelmesi ile birlikte Hayvanlarımıza yem  destek maddesi olarak vereceğiz dediler.

Tevfik DUMAN, Mısır Slajının  yaz aylarından saklanarak , Kış aylarında hayvanlara verilmesinin Süt verimini artırdığını ve hayvanların sağlıklı ve güçlü kaldıklarını ifade etti.

Haber: Aydın ÖZPELİT

www.mudurnuhaber.com

 

“MUDURNU ÇİFTÇİSİ SLAJI SEVDİ” için bir yanıt

  1. MUDURNUDA İLK SİLAJ ÜRETİMİ. 1997 yılında babam Tevfik Türesin Mudurnuda ilk silajı ekti üretti örnek oldu . Mudurnuda olmaz Adapazarı Akyazı ovasında olur dediler. Özel mısır tohumu ve ilmine göre sulama ve bakımla başarıldı örnek olundu şükürki o dönemlerde süte sahip çıkmakla beraber sılaj ve yem bitkileri üretimine örnek olunurak bölgemizde tavukcuşluk gibi büyükbaş küçük baş hayvancılık gelişti . Bugün Boluda il ve ilçelerde 300 ton süt üretilmekte besi hayvancılığı sayesinde köy yaşamı devam etmekte dostlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir