MUDURNU BÖYLESİNİ YAŞAMADI

 

MUDURNU BÖYLESİNİ YAŞAMADI

 

Merhabalar, Kurban Bayramı bitiminde Mesai  başlangıcında Mudurnu’da başlayan heyecan vatandaşı İlçe Ziraat Bankası önüne yığdı.

 

Mudurnu ilçesinde  Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin  şu anda  devam eden  MUDURNU 2. TOKİ konutlarında  satışa sunulan 12 Daire  kapışanın elinde kaldı dense yeri var.

 

 

Banka Şubesi önünde gece geç saatlerden sabah saatlerine kadar  Ev edinmek hayali ile bekleyenlerin hevesi adeta kursaklarında kaldı.

 

Neydi, Ne oldu

 

Sene 2005, Mudurnu’ya Toplu Konut yapalım dediğimizde bir çok kişi burda bu iş olmaz , her kişinin evi var dediler. Kimileri, Mudurnu’da bu iş tutmaz kimler yapacak oldu, Kimler Kooperatif kurdu bir türlü yürümedi denildi.Gün geldi çattı, TOKİ Mudurnu’da  128 daire yapmaya karar verdi. Ama Mudurnu’da bir sorun vardı, kimi aşağıdan tarafa olsun dedi, kimileri yukarıdan tarafa olsun dedi. Şükür Elhamdulillah  Mudurnu Hastanesinin başına gelenler TOKİ nin başına gelmeden inşaatlar başladı.

 

Mudurnu TOKİ Konutları başladı başlamasına da,  kimilerine göre yeri çok uzak tı, sürekli Mudurnu’da gündem TOKİ konutlarının Mudurnu’ya uzaklığı konuşuluyordu, ama ne hikmet ise bunları konuşanların yüzde 95 i nin TOKİ de evi yoktu , o kişilere sorulduğunda ise  orası Mudurnu’ya çok uzak diye yazılmadık deniliyordu. Yine gün geldi çattı,  bitmez  problemli burada bir çok sorun çıkar denilen TOKİ ler in anahtar teslimi zamanı geldi ve Anahtarlar dağılmaya başlandı. Ev sahibi olanlar çok mutluydu, birde  buraya bir türlü gönlü ısınmayanlar vardı ki bunlarda arkadaşlarının Ev ve Anahtar sahibi olduğunu ve birde evlere girip baktıklarında  çok pişman olunmuştu. Kira öder gibi bedavadan eve sahip olunacaktı, fırsat kaçmıştı, 2000 tl peşinatı yatırıp sonrada kira öder gibi hatta daha ucuza bile gelen daireler vardı.

 

Neyse,  hata yapılmış ve 2. TOKİ yapılırmı diye  her kes birbirine sorar oldu, 2.TOKİ ninde yapılma kararı çıktı, 1.TOKİ de yaşananların bir kısmı yine yaşandı, birileri  bu aşağıya olsun bari dedi, birileride yok, yok yukarısı iyi hepsi bir yerde olsun dedi. 2.TOKİ de yukarıya  yapılmaya başlandı. 2.TOKİ için bir çok şeyler söylendi, yok şöyleymiş yok böyleymiş  efendim 1.TOKİ ler daha  rahatmış, bunlar çok sık yapılmış gibi.

 

Ve 2.Tokiler  bitmeye yaklaştı, Kurban Bayramı Öncesinde  duyduk ki 2.TOKİ lerde 12 adet  daha önceden ayrılmış ve parası ödenmediği için  satışa çıkartılmış daire olduğu yayınlanmış. Olanlar bundan sonra başlıyor,  2.TOKİ de 12 adet  satışa çıkan  Daireler için Mudurnu Ziraat bankası önünde sıra oluşturulmuş, sabahın erken saatlerinde hatta gece den bile bekleyenler var, amaçları   artık Kiradan kurtulup Sıcak bir yuvaya sahip olmak,  saatler 09.00 gösterdiğinde geceden oluşturulan sıra kaybolmuş ve her kes Ziraat Bankası  Veznelerine akın etmiş, aradan 3 dakika geçince çoğu kişinin yüzünün asık bir şekilde dışarı çıktığını 12 dairenin satıldığını söylüyor lar, nasıl oldu bu iş diye birbiri ile tartışanları görüyorum.

 

Dairelerin satışı ile ilgili Mudurnu içlerinde Kahvehanelerde  sürekli tartışan insanları görüyorum, inşaallah Evleri alan arkadaşlar ihtiyaç sahibi arkadaşlardır, Hayırlı olsun.

Aydın ÖZPELİT

MUDURNU HABER

“MUDURNU BÖYLESİNİ YAŞAMADI” için 2 yanıt

  1. Evet mudurnu boylesini görmedî aydin bey fakat bu sekilde bir satisin olduguda gorulmedi gercekten ihtiyaci olanlarin aldigini duymadik neden sure verilmedi de onden gelen evi alir diye bir satis olmamasi gerekliydi.basbakanliga ait bir satis islerinde noter huzurunda kura cekilmesi en dogru olani diye dusunmekdeyim.ins.yetkililer arastirmasini yaparlar…

  2. merhabalar; 3.etap kayıtları bitti çekiliş ile igili hiç bir haber çıkmıyor
    ne zaman netleşecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir