Kimlere ve hangi işletmelere kredi yok

Kimlere ve hangi işletmelere kredi yok

Küçük işletmelere verilecek faizsiz krediler için hükümet yeni bir talimat vererek kullanacak kişilerin terör bağlantısı olup olmadığı araştırılacak.

Hükümet, 50 bin liralık faizsiz kredi için firmaları detaylı incelemeye aldı. FETÖ ya da PKK terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen işletmeler herhangi bir şekilde yeni yılda kullandırılacak söz konusu kredilerden yararlanamayacak.

HERHANGİ BİR BAĞLANTISI OLANLAR KREDİLERDEN KULLANMAYCAKLAR

KOSGEB’e başvuruda bulunan 245 bin KOBİ, adli ve idari makamlardan gelen istihbarat ve güvenlik raporları doğrultusunda kredi kullanabilecek. FETÖ ya da PKK terör örgütüyle bağlantısı tespit edilen işletmeler herhangi bir şekilde yeni yılda kullandırılacak söz konusu kredilerden kullanmayacak.

HÜKÜMETTEN MASAK’A TALİMAT

Krediler konusunda MASAK, valilik, savcılık ve emniyetten gelen tüm ihbarlar KOSGEB müdürlükleri tarafından dikkate alınıyor. Tüm şehirlerde KOSGEB müdürlükleri aracılığıyla bilgi havuzu oluşturulacak. Yetkililer, istihbarat birimleri veya yerel makamlardan gelen belge olmaması durumunda kredi taleplerine hızlı bir şekilde cevap verdiklerini kaydetti.

Kaynak: Hürses

www.mudurnuhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir