İPEK YOLUNDA MOLA NOKTASI SÜNNET GÖLÜ

İPEK YOLUNDA MOLA NOKTASI SÜNNET GÖLÜ

“ Tabiatın Kalbi Boluda ,Mudurnu Göynük, Seben ilçelerimizin Canlı Tarihini, Yaşayan Ahilik Kültürünü, Bozulmamış Doğasını ve Asırlık Mutfak Lezzetleriyle Görülmeyenleri Görmek Keşfetmek için Sünnet Gölü tatilcilere dört mevsim gezi tatil imkanı sunuyor “

Şehirlerin gürültülü kalabalığından uzakta Bolu Göynük renkli göl Sünnet Gölünde bir mola.
Yaşlı kara çam ağaçlarının içinde Gün boyu renk değiştiren gölün suyuna akseden gökyüzü ve çam ağaçlarının renkleri, sakinlik duygusu içinde göl kenarındaki tesislerin samimiyeti burayı daha güzel tarif eder.

Avrupa kıtasından Asya kıtamıza Anadoluya açılan eski İstanbul Ankara ortası E1 yolu üzeri ulaşılan Mudurnu Göynük ilçeleri arasındadır Sünnet gölü.

Asırlardır kıralların askerlerinin geçiş konaklama aynı zamanda diplomatik ve Hindistana kadar uzanan ticari ipek yolu üzerindeki Göynük, Mudurnu ve Sünnet gölü mola noktası olarak tarihe malolmustur.

Gölün tertemiz suyu çevresindeki zengin bitki örtüsü yerel halkın doğal yaşamı Ahiklik kültürü ile Göynük Mudurnu Seben ilçeleri öne çıkıyor, yeni konsep eko turizmimiz için görülmeyenleri görmek anlamında hak ettiği yeri almayı bekliyor Sünnet gölü.

Doğal yaşam alanlarına Sünnet Gölüne ulaşmak çok kolay 
Dört mevsim bilgece tatil için Sünnet gölü DOĞAL YAŞAM OTELİNDE ister dinlen ister eğlen ister yürüyüş parkurlarıyla dag, av sporlarıyla form tutabilirsiniz. Çevre gezilerinizde ilçelerdeki esnaf lokantalarından asırlık lezzetleri tadabilirsiniz.
Ülke turizminin Rusya Suriye kırizi sıkıntılarına karşı Bolu bölgemiz yenilkci turizimcilik için anahtar olacagı görünüyor ilersi için.

Nereler Görülebilir
GÖYNÜKTE arasta çarşılarından el dokumaları,tahta kaşık,uhut çimen özü marmelatı,çam suyu alışveriş yapaparak, Göynükte Fatih sultan Mehmetin hocası tıp bilgini Akşemseddin hazretleri , Ömer Sıkkin ,Debbah dede türbeleriyle Gazi Süleyman Paşa cami ve hamamlarını , çubuk,sünnet gölü ve Çatak kaplıcasını görebilirsiniz.

MUDURNUDA Osmanlının ve Cumhuriyetin kuruluşunda etkin öncü rol almış izlerini belgelerini görebilir, dünyaca meşhur Osmanlıdan beri devam eden tavukculugu, ilçede Abant gölü,Sülüklü gölünü , Kara Murat gölünü görebilir günü birlik veya konaklamalı Sarıot ve Babas kaplıcalarında banyo yapabilirsiniz,el sanatları ile ünlü tarihi arasta çarşısından organik yerel meşhur tadlar Mudurnu saray,depme, çubuk,köpük helvalarını , baklava çeitlerini ,alıç ,kekik sirkeleri,bakliyatlar köy ekmekleri,tarhana ,makarna süt ürünleri alışverişleri yapabilirsiniz. Tarihi yıldırım Beyazıt hamamı camisini, Halveti,Kadiri dergahlarını Mevlana soyundan Şeyh Fahreddin Rumi,Şeyh Hayretin Tırsi, Şeyhülimran hazretleri gibi birçok din bilim ilim alim velileri türbelerini ziyaret edebilirsiniz. Açık ve kapalı kent müzeleriyleyüzyıllık tarihi konakları gezebilir konaklayabilirsiniz.

Seben ilçemizde Lidya Frikyalılardan kalma kaya evlerini, fosil ormanları kalıntılarını, kekik kokulu etleri ile meşhur lokantalarını ,Pavlu kaplıcalarını, FE GE KÜTÜK EVLERİ TESİSLERİNİ Seben gölünü ve yayla köylerini, peri pacaları vadisinde traking doğa yürüyüşleri yapabilir görebilir keşfedebilirsiniz.

Bolu bölgemiz ulaşım yakınlığı doğanın bozulmamış doğal güzellikleriyle, kültürü ,tarihiyle ülkemizin dünyanın yeni turuzim trendi olması beklenmektedir.
Uğur TÜRESIN. 20/2/2016

www.mudurnuhaber.com 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir