“HAYAT BOYU ÖĞRENME “ Projesiyle Mutlu Mudurnulu olmak.

“HAYAT BOYU ÖĞRENME “ Projesiyle Mutlu Mudurnulu olmak.

Mudurnu  Belediyesi meclisinin kararıyla hazırlanan Avrupa birliği projelerinden  Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ,Leonarda da Vinci hareketlilik kapsamında  “HAYAT BOYU ÖĞRENME ”projesi    Belçika ve Almanya  inceleme eğitim çalışmalarına devam ediliyor.  Buradan yurtdışındaki  tüm Bolu ve Mudurnulu  katılımcıları  kutluyorum.

Bilgilere göre proje kapsamı  Mudurnu ilçemizin tarihi turistik değerlerini tanıtmak, iç ve dış  turizmi artırmak ,AB deki turizm uygulamalarını yerinde görmek ,doğal çevremizin  korunmasıyla ilgili incelemeler yapmak, karşılıklı turizm heyetleriyle bilgi alışverişinde bulunmak, eğitimler almak ,karşılıklı davetler yapmak üzere  ilçemizden 32 kişilik heyet   çalışmalarını sürdürüyor .

Katılımcı profilinde  Bolu çevre  şehircilik ve diğer kamu teknik temsilcileriyle birlikte Mudurnu turizm özel sektör temsilcileri, belediyemizin teknik hizmet birimleri , belediye  meclisimizden temsilcilerimiz,özellikle olması gereken kent konseyi başkanı  ayrıca inanç turizmimiz gelişimi için din görevlisi bulunuyor.

 Gölleri, kaplıcaları kültürü doğasıyla ,tarihi eserleri,doğal köylerimizle,inanç turizmi,eko turizm gibi her tür turizm çeşitliliğine uygun ilçemizde istenilen alt yapı vardır.Sağlıklı yaşamımız  ve tuırizmimiz  için endişemiz  önemli sorunumuz sanayi motor sesleri ,kimyasal tozlar,koku,artıklar,yer altı sularımızdır.İlk icraat çevre olmalıdır .Temiz çevre olmadan turizm olmayacağı malumdur. Değerli  Katılımcılar mutlak düşünmüşlerdir hatırlatmak üzere  AB deki incelemelerini soğutmadan raporlarını,  tespitlerini  topluca belediye toplantı salonunda dinleyip çevre ve turizm,reklam,pazarlama  çalışma guruplarını oluşturmalıyız. Kamu, özel sektör,sivil toplum örgütlerimiz, devlet, millet işbirliğiyle Turizmde bir konu bir gündem başlığı altında toplantılar düzenlenmelidir eylem planı oluşturulmalı sorunların tespitiyle her toplantıda tek sorun konuşulmalı sorun çözülünceye dek ikinci üçüncü işleme geçilmemelidir.Bu güne kadar yapılan toplantılarda netice alınmamasının sebebi tüm sorunların tamamını birden çözme isteğidir. Acil gündemdeki sorunlar birer birer  imkanlararımıza  göre ele alınmalı gerekli çalışmalar yapılmalıdır..

Burada sorumluluk önce belediye başkanı ve kent konseyi başkanındadır Belediye meclisimizin kararıyla her meslek alanında  eğitim  amaçlı  çalışmalar araştırmalar geziler sürdürülmeli, öğrenilenler aktarılmalı uygulanmalı emekler ziyan edilmemelidir. Alınan karar uygulamalar “önce Mudurnu” hareketiyle   siyasi polimik yapılmadan halkımız ve temsilcilerimiz tarafından desteklenmelidir Karar uygulamalar resmi  belediye hizmet  kontrolü de  yapılmalıdır.

   Hepimizin ihtiyacı olan HAYAT BOYU ÖĞRENME  Projesi  bizlere MUTLULUK  ŞEHRİ  MUDURNUDA ,MUTLU MUDURNU’LU olmak arzu isteğiyle  iyilikler dolu günler diliyorum.

  Uğur TÜRESİN MUDURNU HABER www.ugurturesin.com

www.mudurnuhaber.com

““HAYAT BOYU ÖĞRENME “ Projesiyle Mutlu Mudurnulu olmak.” için bir yanıt

  1. aksaray mudurnu restorant çalışanları dedi ki:

    uğurbey bizlerde hayırlı haberlerinizi bekliyoruz sizden umudumuzu kesmedik başarılı olmanızı en çok biz istiyoruz saygılarımızla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir